Abang Ensem Di Mata Aku

Siapa Abang Ensem?? Secara peribadi dan sejujurnya, daku tak kenal Abang Ensem. Daku tak pernah ‘face to face’ dengan Abang Ensem ni. Apa yang daku kenal dia adalah seorang blogger dan owner kepada blog abangensem.com.

Header Blog abangensem.com

Sebenarnya telah lama daku baca dan follow tulisan Abang Ensem (AE) ni. Almost tulisan AE adalah perihal property. Dan tulisan AE berjaya memberi inspirasi untuk daku untuk memiliki hartanah (Sekarang masih belum memiliki hartanah. Sedang berusaha. Insyallah, by next year.)

Sebelum blog daddydee.net wujud daku memang ada baca tentang tulisan AE ni. Dan jadi hanya silent reader sebab memang tak tahu dan tak pandai sangat dalam pelaburan hartanah.

Dari pembacaan tulisan blog beliau, sedikit demi sedikit daku lebih memahami perihal pelaburan hartanah ini. Memang banyak tips dan ilmu yang telah beliau kongsikan dalam blog beliau.

Beliau juga merupakan seorang penulis E-Book dan juga mengadakan seminar Jutawan Hartanah di seluruh negara. Dua-dua ni daku belum pernah ikut dan beli lagi.

Insyallah, one day I might buy Abang Ensem’s E-book. To invest in the property, yet still not have enough saving to kickoff, so willing to invest for the knowledge first.

Bagi daku, AE adalah antara blogger yang daku kagumi kerana tulisan yang berilmiah yang dikongsikan oleh beliau.

 

Ada orang kata Abang Ensem ni hensem?? Dan ramai juga kata Abang Ensem ni tak hensem pun, perasan je lebih, ye ke?? Tapi beliau ada samakan beliau dengan Dato’ K, sama ke?? Apa pandengan kekawan??

Abang Ensem jangan marah ye.

 

Begitulah Abang Ensem di Mata Aku. Nak join kontes ni, silalah join.

 

 

14 thoughts on “Abang Ensem Di Mata Aku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge