Perebutan Kuasa : Dongeng Eyriqazz vs Denaihati ep. 1

Demi maruah empayar yang gah, demi menentukan siapa lagi kuat dan siapa lagi kuat. Pertarungan maut akan berlangsung hari ini antara Eyriqazz vs Denaihati.

Sana sini poster tertampal Eyriqazz vs Denaihati yang dianjurkan oleh Denaihati.com ,  Azri.my , Blogr.my , ziefauzi.com ,  Shakiddo.com ,  ZarulUmbrella.Com , Hatiputera.com,   Papamifz.com,  Mksyahir.blogspot.comBoladaily.com , BloggerSentral.com ,  Mysuperkids.net ,  Vitaminsemulajadi.comAslamber.Comkgbalimbang.blogspot.com ,  Ciktom.Com,  Muhasabahtrading.ComBluedianthus.Com dan PanduanServisBlog.Com.

Semua dinding dan tiang dah tertampal poster Eyriqazz vs Denaihati. Di facebook, twitter, friendster, myspace dan google+ dah penuh dengan poster Eyriqazz vs Denaihati.

 

Gajah Terbang….Percayakah??

 

Semua dah tak sabar menyaksikan siapakah yang lagi hebat antara dua teraju empayar Eyriqazz vs Denaihati.

Seperti yang dijanjikan, disebuah padang lapang kelihatan dua lelaki kacak perkasa sedang bertafakur. Eyriqazz disebelah utara dan Denaihati disebelah selatan.

‘Penonton diminta berada diluar garisan perlawanan hebat akan bermula.’ Suara MC DD bersuara.

Tuan Eyriqazz dan Tuan Denaihati dipersilakan memanaskan badan’ MC DD mengarahkan peserta memanaskan badan.

Ramai penonton telah memenuhi kawasan pertandingan. Sorakan dari penyokong empayar memasing mula kedengaran.

Juri-juri hebat juga kelihatan dimeja juri seperti Si Comel CikTom, Jejaka Terbang Zarul, Kid Serbaboleh dan juga Aslam the InvestGuy. Sedang kusyuk bersembang menantikan perlawanan bermula. Saya rasa mereka semua sedang berdebat kenapa Germany boleh kalah dengan Italy semalam. Boleh jadi juga mereka sedang berdebat macam mana Si Budak Nakal Balotelli boleh score dua Gol. Agaknya Nuer tak makan ayam goreng spicy McDonalds tu yang tak boleh perform tu.

Di Padang, kelihatan Tuan Eyriqazz mula mengaktifkan aura dalamannya. Kelihatan aura berwarna biru mengelilingi badannya. Dan sesekali kelihatan warna biru itu membentuk bagaikan seekor jerung yang ganas. Apakah benar seperti yang dikatakan Tuan Eyriqazz adalah pewaris terakhir Tinju Maut Pendekar Laut yang dibelajar dari gurunya iaitu Zonan.

 Tuan Denaihati juga tidak mahu kalah. Melihat aura biru mula mengelilingi badan Tuan Eyriqazz. Tuan Denaihati mula mengaktifkan kuasa dalamanannya. Daun-daun mula kelihatan berterbangan mengelilingi Tuan Denaihati. Kelihatan aura berwarna Emas mula kelihatan berbentuk seperti Loceng Emas. Adakah ini Hikmat Kebal Badan Titanium yang telah Tuan Denaihati warisi dari Naga Merah??

Penonton mula takjub dengan kejadian yang baru dilihat sebentar tadi. Tidak sabar menunggu aksi yang akan dipertontonkan oleh Tuan Denaihati dan Tuan Eyriqazz.

 

Bersambung……….

 

PS: Mohon maaf sekiranya saya menggunakan nama Tuan-Tuan dan Cik Puan-Cik Puan tanpa kebenaran. Ini hanyalah cerita dongengan semata-mata. Semuanya adalah dongengan Penulis.

PS 1: Sesiapa yang berminat nak menjadi watak dalam dogengan ini, silalah beritahu. Insyallah akan saya masukkan bersama dengan backlink. Terima Kasih Bebanyak.

 

PS 2 : Dah join ke kontest Seo Eyriqazz vs Denaihati?? Kalau belum tak perlulah join. Arahan dan hadiah adalah seperti dibawah.

 Syarat-syaratnya :

1. Buat satu entri bebas berkenaan keyword “Eyriqazz vs Denaihati” . Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia.  Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Setiap bloggers boleh menghantar 1 penyertaan sahaja.
2. Linkkan entri tersebut ke entri ini.

4. Cabaran Contest ini berlangsung sehingga 31 August 2012.
5. Tinggalkan permalink entri anda di SINI

Pemenang akan ditentukan melalui kata kunci “Eyriqazz vs Denaihati” yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh antara 1-10 September 2012.

Hadiah : UPDAted Setakat 26 June 2012
1st Prize – RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog cik tom)
2nd Prize – RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )
3rd Prize – RM200 cash  + 5,000 trafik dari Denaihati.com
4-5th Prize – RM100 Cash + 5,000 trafik dari Denaihati.com
6-7 Prize – RM50 Cash eachEntri Pilihan terbaik – RM100 Cash +  iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog cik tom)(Additional RM300 Reserve Prize, masih belum decide lagi camne nak agihkan.. Total hadiah Cash dari Eyriqazz + Penaja = RM1,700)
Hadiah mungkin akan ditambah sekiranya ada penaja yang sudi menaja Contest ini. Bagi penaja yang berminat untuk menaja Contest ini (Cash Only), e-mailkan keiman1237@hotmail.com . Syarat backlink ke blog anda akan ditambah buat peserta yang join Contest ini + anda dibenarkan menulis satu entri bebas/Penulis Jemputan (akan ditapis sebelum dipublishkan) di blog Eyriqazz.Com.

 

Posted with WordPress for BlackBerry.

Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi buat Semua Saudaraku Sempena tahun ke dua nya, Cik Tomato
Enjoy of this video. There are something from this superhero would like to share with
Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi buat semua Success...Impian kita Contest SEO
Assalamualaikum dan Salam 1 Ispirasi buat semua saudaraku. Makin hebat makin mantap. Itu saja yang
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat semua Saudaraku sekalian.   Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati makin
(Visited 25 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

24 thoughts on “Perebutan Kuasa : Dongeng Eyriqazz vs Denaihati ep. 1”

    1. Hahh… Pernah dengar atau pernah baca? Means dah ada org lain tulis gini juga? Camtu ke Tuan? Maafkan saya. Sebab apa yang saya tulis adalah sekadar imaginasi saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.