Daily Archives: July 10, 2012

Eyriqazz vs Denaihati : Sambar T-Shirt Free

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat semua Saudaraku sekalian.

 

Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati makin hari makin rancak. Pelbagai entri diupdate oleh blogger saban hari menggunakan tajuk SEO Eyriqazz vs Denaihati. Pelbagai entri kreatif yang boleh dibaca hanya dengan sekali click menggunakan browser google.com menggunakan keyword Eyriqazz vs Denaihati.

 

Samsung S3 hanya pada harga RM999

Potong-memotong antara blogger-blogger hebat dalam pencarian berdasarkan SEO Eyriqazz vs Denaihati silih berganti hari demi hari. Semua hebat-hebat belaka. Aksi potong memotong ini kekadang dilihat bagaikan satu perlumbaan Drift. Satu perlumbaan yang sihat.

Saat ini entri ini di update, top blog yang dijumpai apabila carian keyword Eyriqazz vs Denaihati dilakukan melalui google.com adalah:

  1. azrijohan.blogspot.com
  2. profhariz.com/
  3. ciktom.com
  4. akmaomar.wordpress.com
  5. sharifdez.blogspot.com
Senarai di atas adalah 5 top blogger yang ditemui menggunakan keyword Eyriqazz vs Denaihati. Nama blog daddydee.net memang tak naik pun jangan risau. Saya memang tak tahu langsung ilmu SEO ini.
Sertai Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati pun sekadar suka-suka saja, sekadar mencuba nasib dan menambahkan ilmu. Dan yang paling penting menambahkan kenalan dan sahabat. Indah sungguh dunia blogging kalau kena caranya. Kalau tak kena caranya, pun hebat juga, panas bontot dikejar sana sini dek kerana kesalahan.
Hidup ini biarlah orang kenang kita kerana jasa dan pahala, bukan kerana kehebatan dosa kita.
giveaway jebengotai.com

T-Shirt Free dari JebengOtai.com

 

Dalam kerancakan kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati, Tuan JebengOtai telah bermurah hati dengan menganjurkan satu giveaway yang sangat cun melecun. Habuannya adalah T-Shirt M7 seperti dalam gambar di atas. Sungguh menarik bukan. Cepat turut sama kita sertai Giveaway JebengOtai.com yang menarik ini.

Kalau yang perempuan tu rasa T-shirt ini, tak berkenan sangat, bolehlah hadiahkan kepada Suami atau Boyfriend ataupuun Secret Admirer. Kalau tak pun, hadiahkan saja pada saya, saya sangat-sangat-sangat sudi menerimanya.

 

 

Giveaway JebengOtai ditaja oleh Earncent.comNurmisnanBudak FeldaCik TomHati PuteraShaharilBumilangkawi.com danLangkawihomestay.net.

 

Rumah Tangga : Tips Bila Keluar Dengan Kawan

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Saudaraku Sekalian.

Alhamdulillah. Badan makin sihat. Walaupun kepala masih stim je. Macam baru lepas telan ubat batuk. Selsema memang suatu yang menyiksakan.

Dek kerana selsema Kursus Jom Kurus tak dapat saya join. Maaf PuanBee. Nak update blog untuk kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati pun tak diupdate.

 

 Ayuh bersama kita selamatkan penyu.

 

Bila search keyword Eyriqazz vs Denaihati tiada pun blog daddydee.net yang naik. Dan blog no 1 untuk keyword Eyriqazz vs Denaihati silih berganti. Makin rancak nampaknya kontest Eyriqazz vs Denaihati ni serancak mood nak sambut bulan Ramadhan. Bagi yang belum habis ganti puasa, cepatlah ganti.

Broadband terlaju di Malaysia.

Berbalik kepada tajuk entri kali ini iaitu Tips Bila Keluar Denagan Kawan. Saya walaupun dah kahwin selalu juga keluar minum dengan kawan-kawan (lelaki saja), lepak sampai awal malam, sampai pukul 11 hingga 12 malam. Kalau zaman bujang biasalah sampai 3 pagi. Semenjak dah berkahwin ni, control lah sikit ya tingkah laku.

Biasanya lepak dengan kawan-kawan lama ini buatkan kita tak sedar masa berlalu, dan kekadang boleh terlajak masa dek kerana rancak bersembang. Terlupa sekejap isteri di rumah.

Sesetengah Isteri akan selalu call. Bukan sebab jealous. Tapi sebab sayangkan suami. Takut apa-apa jadi pada suami. Ya lah, malam hari, macam-macam boleh terjadi.

Jadi dalam situasi begini ada tips nya, supaya kita ingat dan supaya tak bergaduh dengan bini. Merana kalau gaduh dengan bini ni. Hehehe

Tipsnya adalah :

  1. Letakkan handphone kita ditempat yang mudah di lihat dan kita sedar. Seperti atas meja. Walaupun pakai 3310 mahupun Samsung Galaxy S3, letak je atas meja, bukan mahu menunjuk tapi senang, dan mudahkan kita terperasan apabila ada call atau SMS dari bini masuk.
  2. Kuatkan volume bunyi handphone. Kuatkan bunyi handphone supaya kita boleh sedar akan bunyi handphone kita apabila call atau SMS dari bini masuk.
  3. Tukar bunyi ringtone. Tukar bunyi ringtone kepada bunyi yang unik, seperti suara kerbau ke, bunyi belalang mengawan ke, bunyi bas brek emergency ke atau mana-mana bunyi yang unik. Janji bila ringtone itu berbunyi kita boleh sedar.
  4. Kuncikan jam. Kuncikan jam bukan untuk kita nak bangun tidur saja. Tapi nak bangunkan kita supaya sedar kita dah janji dengan isteri untuk balik pada sekian waktu. Bersembang dengan kawan ni memang syok. Ralik bak kata orang Kelate.

Itu antara tips bila keluar dengan kawan yang boleh diguna pakai ketika kita keluar bersama kawan tanpa membawa bini. Bila bawa bini lain pula tipsnya, nanti saya kongsikan.

Tips ini bukan tunjukkan kita takut bini. Tapi sayangkan bini. Bukan senang nak pujuk bini / isteri merajuk ni. Dan susah orang lelaki kalau isteri merajuk.

Bukan cam lirik lagu ‘Madu Tiga’:

Isteri tua merajuk
Balik kerumah isteri muda
Kalau dua-dua merajuk
Ana kahwin tiga

Bukan semua orang mampu nak kahwin tiga. Kalau mampu dan berani, apa salahnya. Baik halal dari yang haram.

Sekian, terima kasih.