10 Blogger Terbaik Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku….

Menjadi 10 bloger terbaik Malaysia adalah merupakan salah satu impian saya dalam berblog. Impian saya berblog adalah untuk menjadikan daddydee.net salah satu branding dalam dunia blog ini. Banyak lagi usaha yang perlu saya lakukan.

10 blogger terbaik Malaysia

Untuk 10 blogger terbaik Malaysia yang sentiasa menjadi idola saya adalah :

Idola Pertama Denaihati : Blog Denaihati.com memang menjadi inspirasi kepada saya untuk lebih serius dalam berblogging. Penulisan denaihati memang memberikan inspirasi, tips-tips berblog yang dikongsikan memang amat berguna. Blogger yang terkenal dengan tagline ‘Hidup Untuk Memberi’ sememangnya banyak membantu blogger lain. Contest yang dianjurkan juga sememangnya cukup menarik. Setiap hari, blog denaihati adalah blog yang wajib saya intai.

Idola Kedua Eizil:Blogger Mohd Hadihaizil Din yang merupakan anak kelahiran Maran, Pahang yang kini menetap di Pengkalan Chepa adalah merupakan salah satu blogger yang banyak menjadi rujukan saya. Banyak tips yang dikongsikan nya membantu saya dalam dunia blogging.

Idola Ketiga Earcent :Blogger Titan ini merupakan salah satu blogger yang hebat dalam bab penghasilan duit melalui blog. Tips yang dikongsikan juga amat berguna bagi blogger yang baru seperti saya. Gaya bahasa yang bersahaja yang digunakan sememangnya menjadi identiti beliau. Trademark beliau yang saya kenal pasti adalah Ain Maisarah, cendol dan mikel. Betul ke Tuan Titan?

Idola Keempat Ariffshah :Seorang jurutera aeronautic dan juga blogger yang hebat. Bukan senang nak jadi jurutera aeronautic yang saya tahu, dan bukan senang juga untuk menjadi seorang blogger hebat. Pada pandangan saya ilmu teknikal beliau tentang blog memang hebat. Tak silap saya beliau pernah masuh akhbar.

Idola Kelima Abangensem : Blogger yang memang hensem dek kerana ilmu dan pengalaman beliau dalam bidang hartanah. Banyak tips hartanah yang saya pelajari dari blog AE ni. Saya salute dengan beliau ni. E-book Hartanah AE juga merupakan e-book pertama yang saya beli dan miliki.

Idola Keenam JebengOtai : Blogger dan juga tokey butik M7 yang cukup memberikan inspirasi. Bagi yang ingin menjalankan bisnes online banyak JO kongsikan di blog beliau. Bagi yang mahu kelihatan seperti Aaron Aziz ataupun Zizan Raja Lawak dengan memakai baju M7 boleh buat tempahan dengan Tuan JO ni. Blog JO juga kaya dengan tips blogging. Dan lagi satu, JO cukup rajin membuat analisa.

Idola Ketujuh Sohoque :Blogger dan juga sifu saya. Orang yang bertanggungjawab memperkenalkan saya kepada dunia pengurusan kewangan. Banyak tips yang telah beliau kongsikan kepada saya secara online dan offline. Merupakan salah seorang blogger yang pernah saya bersua.

Idola Kelapan Ciktom : Blogger wanita yang saya salute dengan pendapatan yang beliau jana melalui blog. Memang cukup hebat blogger anak Ganu ni. Lagi satu susah nak tengok beliau tayang muka, rasanya tak pernah saya lihat lagi. Tiada posing ‘duckface’ di blog beliau. Jangan marah ciktom.

Idola Kesembilan beautifulnara : Walaupun saya bukan peminat dan pembaca blog gossip tapi kejayaan dan kisah beliau sememangnya memberikan saya inspirasi. Kisah perjalanan hidup beliau sebagai seorang blogger memang mengaggumkan bagi saya sehingga beliau berjaya menjadikan beautifulnara sebagai satu branding.

Idola Kesepuluh AkmaOmar : Seorang lagi blogger wanita yang menjadi idola saya. Seorang blogger dan juga businesswomen yang berjaya.

sasaran blogging
Sasaran untuk jadi 10 blogger terbaik Malaysia

Kalau di ikutkan hati saya, ramai lagi blogger yang hebat di luar sana. Ramai blogger yang telah berjaya membina empayar dan jenama mereka melalui blog. Perjalanan mereka semuanya pasti tidak mudah kerana tiada kejayaan tanpa usaha. 

Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia dianjurkan oleh Ohcikgu.com. Penaja bersama adalah Fivio.com, Nadot.my, Effortlab Cik Laili, Halim RDF, LadfeAmir, AmiRini, Myadyna, My Adam, Ranggi Lifestyle, Minda Emas Network, Miecyber’s Blog, Hamdan’s Blog, Kain Cotton Murah, Cheese Maz, Kakimedia.MY, ContengConteng.com dan Blog Hati Putera

Assalamualaikum dan Salam 1 Ispirasi buat semua saudaraku. Makin hebat makin mantap. Itu saja yang
Assalamulaikum buat semua saudaraku... Food Truck salah satu trend perniagaan makanan yang boleh dikatakan terkini
Assalamulaikum Buat Semua Saudaraku... Lama aku tidak menulis di sini. Bukan sibuk tapi lupakan sekejap
(Visited 20 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

37 thoughts on “10 Blogger Terbaik Malaysia”

    1. Ya semuanya hebat. AUC pun xkurang hebatnya, AUC dan Zulkbo dah lama saya follow dari blog lama lagi. hehhehe

      Bro zaki je lama dah tak tengok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge