Lamborghini Veneno

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku….

Veneno dalam bahasa Spains bermaksud venom atau poison. Memang seperti yang di ketahui pun sebelum ini memang kereta Lamborghini memang sangat beracun, tambah lagi dengan keluaran terbaru ini iaitu Lamborghini Veneno yang sagat menarik sekali.

Lamborghini Aventador yang menjadi inspirasi Lamborghini Veneno
Lamborghini Aventador yang menjadi inspirasi Lamborghini Veneno

Menurut sumber yang saya baca, Lamborghini Veneno ini di inspirasikan daripada Lamborghini Aventador sempena kelahiran ke-50 Lamborgini. Rekabentuk yang garang serta aerodinamik didatangkan dengan enjin 6.5liter V12, 739hp dengan kelajuan maks 220mph serta sepenuhnya 4WD. Harga seunit Lambroghini Veneno ini adalah Euro 3million termasuk cukai. Kalau di Malaysia berapalah harganya kan? Tak mampu saya.

Lamborghini Veneno
Lamborghini Veneno
Lamborgini Veneno
Lamborghini Veneno

Setakat ini melihat rakyat Malaysia yang mampu memandu Lamborgini Gallardo pun sudah membuatkan saya cukup kagum apatah lagi kalau melihat Lamborghini Veneno ini. Rekabentuk Lamborghini Veneno ini cukup memukau sekali bagi saya. Memang sangat beracun.

Lamborgini Veneno - Back view
Lamborghini Veneno – Back view

PS: Masih mimpikan Duke 200

Perancangan asal adalah ingin bercuti bersama keluarga ke Melaka, tapi terpaksa aku batalkan kerana anak
Hujung minggu lepas penuhi permintaan anak sulung aku yang nak tengok sangat Black Panther, puas
Perlawanan awal pagi semalam antara Arsenal melawan Everton menyaksikan kemunculan pertama Mkhitaryan dan Aubameyang untuk
Sabotage atau SBTG yang berasal dari Singapore telah diberi peluang untuk berkolabrasi dengan G-Shock. Kolabrasi
Pemergian Alexis Sanchez sememangnya adalah sesuatu yang sudah diduga sejak dari awal musim lagi. Malah
(Visited 51 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

4 thoughts on “Lamborghini Veneno”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge