Eratkan Hubungan : Bawa Si Kecil Ke Taman

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua…

Memang sudah jadi rutin kami, suami isteri setiap hujung minggu biasanya akan membawa si kecil ke taman. Selain untuk mengajar si kecil kami tentang perihal dunia, boleh juga kami mengeratkan lagi hubungan cinta kami suami isteri. Kan sweet gitu?

Eratkan Hubungan Suami Isteri

Betul sebenarnya dengan meluangkan masa ke luar bersama keluarga adalah perlu untuk mengeratkan lagi hubungan cinta, kasih sayang dan kekeluargaan dalam keluarga kita. Itu sebab kalau sebuah famili yang dengna melakukan aktiviti reunion atau gathering.

Keluar bersama keluarga ke taman, air terjun atau pantai adalah salah satu cara untuk eratkan hubungan suami isteri dan keluarga. Lagi pun ini, cara ini tidak memerlukan kos yang tinggi. Tidak perlu ke luar negara dan passport, dalam Malaysia pun banyak tempat menarik.

Ketahui Punca Penceraian

Si kecil saya memang lasak, kalau bawa ke Taman Tasik Titiwangsa memang berpeluh saya dah macam orang jogging dibuatnya sebab semua permainan hendak dicuba. Disebabkan bulan puasa lagi pun untuk mengelakkan jam kami buat keputusan untuk bawa si kecil ke Taman Jaya, Petaling Jaya saja. Sambil itu saya juga nak test lens Canon 50mm 1.4 saya.

Siap Untuk Ke Taman photo besiap_zps63608def.jpg

Si Kecil yang excited nak ke taman

Si kecil saya memang excited kalau nak ke taman. Tahu saja nak ke taman memang dia lah yang akan bising dan heboh satu rumah. Kalau ke shopping mall, dia akan buat muka bosan. hahaha

Ini adalah kerenah si kecil saya di taman:

Buai Laju laju photo afifmainbuaian_zps50d65e80.jpg

Buai laju laju

Tunggang Kuda photo tunggangkuda_zps94ae6397.jpg

Tunggang kuda pula

jonkit photo haiqaljongkit_zps5ee719ca.jpg

Haigal main jongkang jongkit

Ready untuk gelongsor photo ready_zps42e910e3.jpg

Ready untuk gelongsor

Rahsia Emas
Bergayut photo gayut_zps53720f08.jpg

Muka gayat masa bergayut

Happy time photo gelungsurlaju_zpsbbdd1883.jpg

Budak yang suka ke taman

Semua gambar ini di ambil menggunakan lens 50mm 1.4 dan semuanya tanpa edit. Sebab saya tidak pandai guna adobe photoshop.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saat Berkasih Sungguh Indah - Ke mana saja
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Ginseng Untuk Lelaki Sebut
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Benar kata orang tua, Untuk Memikat Hati Suami
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Suami Baran? Saya juga suami yang baran di
(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • kau tak perasan ke budak ni masa kau posing sakan ngan adik-adik mu depan tasik di KLCC ari tu…

      Sori jard aku nak tegur tapi takut salah orang…hehehe