Fenomena Tembak Sampai Mati, Pengasas AMBank Berhad Maut

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Semalam kita dikejutkan dengan lagi satu kejadian tembak sampai mati yang bagi saya kes berprofail tinggi yang mana melibatkan Pengasas AmBank Berhad, Hussain Ahmad Najadi ditembak di Lorong Ceylon, Kuala Lumpur. Dan kalau tak silap saya ada dua lagi kes yang hampir sama pada hari semalam. Dan beberapa minggu lalu juga beberapa kes tembak sampai mati melibatkan guru sekolah.

Tembak Sampai Mati - Siapa lagi?
Tembak Sampai Mati – Siapa lagi?

Saya lihat kes jenayah di Malaysia berlaku bagaikan satu fenomena, kalau kes tembak sampai mati akan banyak susulan kes yang hampir sama dilaporkan. Kalau dulu saudara ingat kes pecah mesin ATM berpuluh kes hampir sama dilaporkan di akhbar dan televisyen.

Kadang kala mengenangkan kejadian sebegini, membuatkan saya pun rasa agak kecut perut. Walaupun, saya rasakan saya tidak mengganggu hidup orang lain tapi saya tidak tahu apa yang terpendam di dalam hati orang lain. Sememangnya amat susah untuk kita puaskan hati semua orang di dunia ini.

Kalau dulu nak tengok kejadian tembak sampai mati ni dalam Perilli’s Action Movie di TV2 atau pun dalam tali tape sewa movie Rambo, tapi sekarang ini kejadian tembak sampai mati boleh disaksikan secara live.

Seorang kawan sepejabat ada menceritakan beliau pernah berpengalaman melihat satu kejadian tembak di depan mata, macam main polis sentree kata nya. Penembak datang naik motosikal menghampiri kereta dan bam bam bam, tiga das dilepaskan. Pemamdu kereta terkulai tiada bernyawa dan motosikal berlalu dari situ. Sekelip mata semuanya berlaku, bagai dengan bunyi mercun ketupat saja katanya.

Murahnya nyawa manusia sekarang ini, dendam atau tidak puas hati senang saja kita mencabut nyawa insan lain. Bagai sudah hilang perikemanusian dalam diri umat manusia.

Filem Deadpool 2 sudah mula di tayangkan pada Selasa. Dan pasti ramai yang menunggu untuk
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.
(Visited 47 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

8 thoughts on “Fenomena Tembak Sampai Mati, Pengasas AMBank Berhad Maut”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge