Misteri Kehilangan MH370 : Biarkan Pakar Lakukannya

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Biarkan Pakar Lakukannya
Biarkan Pakar Lakukannya

Misteri Kehilangan MH370 telah menarik ramai minat dari serata dunia, Malaysia kini menjadi tumpuan ramai. Misteri kehilangan MH370 telah menimbulkan 1001 persoalan, pelik dan misteri. Pelbagai ramalan yang telah dikeluarkan oleh wartawan berlesen dan tidak kurang dari wartawan tidak berlesen di media sosial.

Pelbagai komen di keluarkan berkenaan kes misteri kehilangan MH370 ini dari wartawan tidak berlesen dalam media sosial, tidak kurang komen beunsur politik, perbadi dan kenegerian, agama dan macam-macam lagi. Semua ini menjadi hero, ingin menunjuk hebat tapi hakikatnya sekadar ‘keyboard warriors’ sahaja.

Bagi saya, biarkan pakar lakukannya, biarkan hero sebenar menjadi heronya. Biarkan pakar melakukan segara usaha mereka untuk misi ‘Search and Rescue (SAR)’. Hentikanlah segala bentuk komen yang tidak patut, bagai ingin menunjukkan kita hebat tapi hakikat hanya membuka kebodohan sendiri.

Bersama kita mendokan kesejahteraan semua krew dan penumpang yang terlibat. Dan semoga wira-wira kita akan berjaya dalam misi Search and Rescue ini dengan bantuan pelbagai pihak.

Sekian, terima kasih.

9 Mei 2018 yang lalu jadi tanggal penting dalam sejarah Negara Malaysia apabila Parti Barisan
Filem Deadpool 2 sudah mula di tayangkan pada Selasa. Dan pasti ramai yang menunggu untuk
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.
(Visited 25 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

4 thoughts on “Misteri Kehilangan MH370 : Biarkan Pakar Lakukannya”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge