Lempeng Pisang Cinta Hasil Air Tangan Isteri Tersayang

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Benar kata orang tua, Untuk Memikat Hati Suami Bukan Susah Pikatlah Perutnya. Sebab dek terpikat dengan masakan isterilah badan saya makin memontel selepas kahwin, kalau tengok gambar sebelum dan selepas memang jauh sangat bezanya dari 60kg memecut ke 95kg dalam masa 3 tahun. Hahahha

Tapi alhamdulillah sekarang ini sejak menjadi weekend husband, dan sejak mengamalkan Diet Atkins. Diet-diet jugak, makan tetap makan. Belasah tetap belasah tapi dengan cara yang betul yang ada dalam Diet Atkins tak risau lagi badan mengembang sebab alhamdulillah sekarang berat dari 95kg dah jadi 83kg. Akan cuba kekalkan diet Atkins ni sehingga capai berat 80kg. Target.

Masakan isteri bagi saya memang heaven walaupun tidak se-heaven masakan ma saya tapi air tangan isteri tetap ada bisanya. 

Hari itu saja merengek manja dengan isteri saya, minta dia buatkan lempeng. Bukan tak boleh nak makan lempeng kat kedai tapi air tangan isteri lagi sedap kan?

Isteri yang baik, saya hanya minta lempeng tapi dimasaknya Lempeng Pisang. Memula ingatkan dia ingin masakkan ‘cekodok pisang’, saja saya bertanya pada isteri

‘Masak cekodok pisang ke?’

‘Masak lempeng la ni’

‘Guna pisang?’

‘Ini Lempeng Pisang Cinta Kasih, abang’

Perghhh… Memang melting I bila isteri saya buat manja gitu.

Inilah rupa Lempeng Pisang Cinta hasil tangan isteri saya yang sangat yummy.

20150506_212707
Lempeng Pisang Cinta Hasil Air Tangan Isteri
Lempeng Pisang Cinta Berintikan Kelapa
Lempeng Pisang Cinta Berintikan Kelapa

Sepetang mengenakan Lempeng Pisang dan air kopi panas memang nikmat tak terkata. Sesekali mengenakan kuih tradisional ni memang best. Asyik dengan McDonal’s KFC Domino’s je bosan juga. Ya tak?

Ada yang nak ke resipi Lempeng Pisang Cinta ni? Kalau ada yang nak nanti saya share kan ya.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Hari terbaca satu post di laman sosial yang
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Ginseng Untuk Lelaki Sebut
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Suami Baran? Saya juga suami yang baran di
(Visited 24 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

3 thoughts on “Lempeng Pisang Cinta Hasil Air Tangan Isteri Tersayang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge