Sata Kuala Kemaman: Warung Otak-Otak Che Wan

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Hujung minggu lalu, sempat ke Kemaman, Terengganu untuk melawat adik saya yang sedang belajar di sana. Dari tiada aktiviti di Kuantan baik saya melawat adik saya. Sambil bertanya khabar boleh juga saya berjalan di sekitar Kemaman.

Warung Otak-Otak Che Wan
Warung Otak-Otak Che Wan

Bila sampai Kemaman, macam biasa lah target utama pastinya otak-otak Kuala Kemaman, lama tak merasa otak-otak Kuala Kemaman yang famous. Perjalanan dari Kuantan ke Kemaman ambila masa lebih kurang 45 minit saja. Tak jauh mana pun.

Kali ini, saya memilih untuk ke Warung Otak-Otak Che Wan, memang layan otak-otak dia. Panas dan juicy, lemak kelapa dan rasa ikan yang segar dan padu. Sedap beb.

Tapi kalau layan otak-otak tak sah kalau tak layan Pulut Bakar kan? Perfect partner katakan. Pulut bakar pun sedap, dah memang tempatnya. Pulut lemak, serunding ikan pun banyak di isi dalam tu, sedap pula tu. Memang gelojoh la saya menelan nya.

Nasib baik tak tak ada jual yang frozen kalau tak memang saya bungkus bawa balik ke Kuala Lumpur. Tu pun dah tapau untuk makan kat Kuantan. Kat kedai dah dekat 10 biji saya telan bawa balik lagi. RM5 je untuk 10 biji otak-otak. Gelojoh kan?

Kolestrol confirm naik la. Kalau timbang naik juga kilo tu kot. Nasib baik kerja di Kuantan kalau kerja di Kemaman memang hari hari makan otak-otak. Heheheh…. Time ni je dapat makan otak-otak bukan selalu dapat makan.

Kat sini juga mudah, tak payah pergi kedai lain semua ada dari otak-otak, pulut bakar, keropok dan bermacam hasil laut. Mudah kan?

Rupa Sata Kuala Kemaman
Rupa Sata Kuala Kemaman
Sos Keropok Pun Ada Dijual
Sos Keropok Pun Ada Dijual
Keropok Lekor Sedang Dibungkus
Keropok Lekor Sedang Dibungkus

Dah sampai sini boleh la jenguk-jenguk ‘Monica Bay’.

Diet saya minta maaf, terpaksa saya ‘cheat day’. (Hari-hari pun cheat day) hahahaha.. Nanti saya repeat lagi ke Warung Otak-Otak Che Wan.

Nanti saya continue Diet Atkins saya di Kuantan bukan di Kemaman. Hahahah

Workout-workout….

(Visited 61 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

1 thought on “Sata Kuala Kemaman: Warung Otak-Otak Che Wan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge