Cara Terminate Akaun Astro Dengan Mudah

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Apa khabar semua?

Ini cerita lama, dah dua bulan rumah saya tiada Astro. Cuma nak share macamana cara terminate akaun Astro dengan mudah.

Cara Terminate akaun Astro dengan Mudah
Cara Terminate akaun Astro dengan Mudah

Kenapa saya kata cara yang mudah? Sebab saya mulakan dengan cara yang susah.

Pada mula nak terminate akaun Astro saya minta wife uruskan sebab akaun adalah nama wife. Call punya call memang haram tiada berjawab, kes sama dengan Call Center Public Bank yang beruk teruk.

Seingat saya wife saya call 3 hari berturut, sehari sampai 3 kali call. Apa yang dapat jawapan yang sama iaitu ‘pegawai perhubungan pelanggan sedang sibuk’.

Call bukan free ya. Berbayar. Pastu call masalah tak selesai, dengar la music sengal tu. Agaknya lah sebab bila kita pilih butang untuk terminate akaun tu yang dia tak nak layan.

So, saya decide untuk handle hal ni dari wife.

Cara Terminate Akaun Astro Dengan Mudah

Ini yang saya buat untuk terminate akaun Astro.

  1. Tinggalkan komen di FB Page Astro secara tak puas hati.
  2. Tunggu dia balas komen minta PM.
  3. PM Astro detail yang diperlukan.
  4. Tunggu arahan selanjutnya.
  5. Selesai.
TInggalkan komen di FB Astro
TInggalkan komen di FB Astro
Respon atas sebab kenapa nak terminate... Luahan perasaan di situ
Respon atas sebab kenapa nak terminate… Luahan perasaan di situ

Semoga bermanafaat bagi siapa yang memerlukan.

Astro tiada kita layan je la TV3 suku dan Youtube.

Hidup ini banyak pilihan tak perlu jadi mangsa sangat.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Semua orang ada Astro rasanya sekarang ini di
Tahukah anda 10 tahun dari sekarang mungkin ramai diantara kita akan bekerja dari rumah ?.
Jangan lupa asal usul
Dulu pernah buat satu entri 'Alarm Kereta Tak Berfungsi Selepas Tukar Bateri, Ini Penyelesaiannya', ingat
(Visited 47 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

5 thoughts on “Cara Terminate Akaun Astro Dengan Mudah”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge