Alvaro Morata Sertai Chelsea

Chelsea bersedia untuk memecahkan rekod perpindahan dengan Real Madrid telah bersetuju untuk lepaskan Alvaro Morata.

Dalam satu kenyataan di laman web mereka pada Rabu malam, Chelsea mengesahkan laporan eksklusif Telegraph Sport bahawa perjanjian dengan Real Madrid untuk mengambil Morata ke Stamford Bridge talah selesai dilakukan dengan menunggu perbincangan peribadi sekarang untuk dibincangkan dengan Morata dan Ujian kesihatan.

Alvaro Morata Sertai Chelsea

Adalah dipercayai Chelsea akan membayar sekitar £ 70 juta untuk mendarat Morata, yang muncul sebagai pilihan utama kelab setelah kehilangan Romelu Lukaku ke Manchester United.

Itu akan menetapkan pemindahan rekod kelab baru untuk Chelsea, yang saat ini bayaran keluar tertinggi adalah £ 50 juta yang mereka bayar untuk Fernando Torres pada tahun 2011.

Chelsea telah meninggalkan pilihan mereka berikutan kegagalan mereka mendarat Lukaku dan mengadakan perbincangan dengan beberapa kelab dan ejen mengenai Morata, Andrea Belotti dan Pierre-Emerick Aubameyang.

Tetapi Juara Liga Premier  berjaya membuat rundingan dengan Real untuk dapatkan Morata pada hari Rabu dan berharap dapat menyelesaikan kesepakatan dengan cepat.

Morata bersama Real untuk lawatan jelajah mereka di Amerika Syarikat, dan kini mendapat pelepasaan dari siri jelajah untuk membincangkan perjanjian peribadi dengan Chelsea dan menjalani ujian perubatan di London.

Pemain berusia 24 tahun itu berminat dengan prospek bekerja dengan Conte di Chelsea sejak Blues cuba menandatangani nya musim panas lalu.

Morata menjaringkan 15 gol La Liga untuk Real musim lalu, tetapi mahu beralih menjadi penyerang nombor satu setelah bertindak sebagai pemain belakang Cristiano Ronaldo dan Gareth Bale.

Dia telah bersetuju untuk menyertai United, tetapi mereka telah menyambar Lukaku yang juga menarik perhatian Chelsea meninggalkan Morata.

Ketibaan Morata akan disambut oleh beberapa ahli skuad Chelsea, yang telah bimbang dengan situasi yang tidak menentu itu.

Chelsea mengumumkan bahawa ketua jurulatih Conte telah diberi ganjaran untuk musim pertama yang baik dengan kenaikan gaji, yang menggariskan beliau akan mengetuai musim baru.

Tetapi ketiadaan sebarang perlnjutan kontrak bermakna tiada jaminan jangka panjang terhadap masa depan Conte, yang telah mendorong spekulasi di kalangan pemain bahawa dia mungkin hanya bertanggungjawab untuk 12 bulan lagi.

Terdapat juga kekecewaan bahawa Chelsea meninggalkan lawatan pra-musim mereka ke China dan Singapura tanpa sebarang tanda baru dalam skuad dan Diego Costa dan Nemanja Matic ditinggalkan.

Pertahanan Antonio Rudiger dapat bertemu dengan skuad Chelsea di Singapura setelah cutinya, tetapi pemain tengah, Tiemoue Bakayoko akan melanjutkan  rawatan pemulihannya dari kecederaan.

Adakah Danilo juga akan sertai Chelsea?

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

3 thoughts on “Alvaro Morata Sertai Chelsea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.