Jumanji Sangat Menghiburkan

Bila sebut Jumanji aku teringat zaman tonton guna VHF. Memang best filem Jumanji akibat satu board mainan nama Jumanji, kelam kabut satu bandar akibat keluarnya pelbagai binatang menyerang bandar.

Jumanji Menghiburkan
Jumanji Sangat Menghiburkan

Memang banyak aksi kelakar untuk filem Jumanji tahun 1995 lakonan mantap Robbie William.

Jumanji Sangat Menghiburkan

2017, Filem Jumanji ditayangkan dengan elemen yang baru iaitu Jumanji Welcome To The Jungle. Dan filem ni pergi menonton sebab permintaan buah hati saya. Kikiki.

Masih mengekal konsep yang sama iaitu game, kalau dulu game board sekarang game board sudah tukar jadi game consol (versi katrij).

Kalau yang dulu versi binatang keluar ke bandar, kali ini player masuk kedalam games. Apa yang perlu mereka lakukan adalah habiskan game Jumanji atau mereka akan tersadai dalam Jumanji sampai habis life mereka. Nyawa pun sama cam game Contra dulu-dulu, ada tiga nyawa saja untuk survive dalam games ni.

Kenapa Jumanji sangat menghiburkan? Ini point point aku:

  • Lakonan mantap The Rock, Kevin Hart dan Jack Black. Memang jadikan lawak yang segar. Karen Gillen pun boleh tahan juga dan mantap. Hahahaha…
  • Dalam setiap games setiap avatar ada kuasa dan kelemahan. Sama juga game jumanji ni. Tapi paling aku tak boleh blah adalah makan kek meletup.
  • Dari dunia sebenar keempat-emat watak ni tak rapat pun, tapii dalam Jumanji mereka terpaksa bekerja sama sebab memerlukan satu sama lain. Kelima lima avatar ini perlu bekerjasama.
  • Jalan cerita memang tak meleret, dua jam rasa sekejap je.

Aku pun tak tahu nak cakap apa, yang penting korang pergilah tengok sediri filem Jumanji ni. Memang puas hati. Tengok dengan anak-anak pun layan.

2017 dah melabuhkan tirainya. Dan 2018, langkah baru akan mulakan dengan rentak baru. Sejarah hanya
Hari ni pergi RHB Bank, pasal kad dah kena block. Rupanya dah kena tukar kad
Satu ketika dulu di bengkel M ‘Bang, abang punya arm ni lari sikit. Alignment dah
(Visited 20 times, 1 visits today)

Author: DaddyDee

Penulisan untuk perkongsian ilmu dan memberi inspirasi kepada diri dan pembaca sekalian. Blog kecil ini hanyalah salah satu sumber perkongsian dari penulis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.