Bersenam Di Bulan Puasa Mencergaskan Diri Dan Mudah Untuk Kurus

Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan lemah sebab seharian menahan diri dari makan minum, bila bersenam badan berpeluh dan dahaga kan? Betul tak?

Bersenam di bulan Puasa?
Bersenam di bulan Puasa?

Tapi bila ingat zaman kita kanak-kanak dulu, bulan puasa ke tak selamba je kita duk berlari di tengah padang baik main bola sepak mahupun bola selipar. Bola selipar tu saya lah. Budak kampung tu lah mainan saya.

Kalau zaman kanak-kanak dulu kita boleh lakukan, sekarang pun kita boleh lakukan. Kalau dulu nak berlari dua jam kat padang selamba je, mungkin sekarang ini cukuplah buat 30 minit saja.

Continue reading “Bersenam Di Bulan Puasa Mencergaskan Diri Dan Mudah Untuk Kurus”

Dulu aku rasakan memang sukar untuk turun berat badan. Selera makan aku pun memang lain
Dari dulu memang aku suka kan 'martial art', boleh kata dari kecil dari umur aku
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Bila tiba hari raya pasti jejaka-jejaka idaman Malaya
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Ramadhan mendekat, kurang dari 24jam kita akan mula

Malaysia Baru Politik Matang Dan Sejahtera

9 Mei 2018 yang lalu jadi tanggal penting dalam sejarah Negara Malaysia apabila Parti Barisan Nasional tumbang kepada parti baru Parti Pakatan Harapan. Satu gelombang yang mengejutkan semua pihak bukan saja rakyat Malaysia tapi juga dunia.

Tun M (Sumber: thevocket.com)
Tun M (Sumber: thevocket.com)

Satu parti yang gah selama 60 tahun memerintah Malaysia tumbang selepas Pilahanraya Umum ke 14.

Malaysia Baru

Kebangkitan rakyat bukan kerana bencikan parti tapi dek kerana ingin tumbangkan pemerintahan yang zalim. Kalau ramai masih ingat pelbagai luahan rakyat ditepis oleh sindiran sinis oleh para menteri yang kononnya pemimpin rakyat. Antara kata-kata yang tak mungkin kita lupa:

  • Kalau tak suka sila keluar dari Malaysia
  • Tak mahu bayar tol sila keluar awal atau guna jalan tiada tol
  • Makan masak kita masak di asrama Universiti

Kata-kata di atas mungkin kita sambut dengan gelak tawa tapi jauh dalam hati memang terguris dengan kata-kata sinis pemimpin.

Continue reading “Malaysia Baru Politik Matang Dan Sejahtera”

Filem Deadpool 2 sudah mula di tayangkan pada Selasa. Dan pasti ramai yang menunggu untuk
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.

Deadpool 2 Lucu dan Menghiburkan.

Filem Deadpool 2 sudah mula di tayangkan pada Selasa. Dan pasti ramai yang menunggu untuk sambungan Deadpool 2 ni.

Seperti yang dah ramai tahu, Filem Deadpool adalah antara filem R-rate yang pertama mendapat kutipan yang tertinggi. Dalam filem kedua ini pun R-rate masih dikekalkan.

Wording mecarut masih bersepah dalam filem ni. Jadi patuhi arahan pihak berkuasa jangan nak bawa anak.

Filem sekuel kali ni bagi aku agak menghiburkan. Jangan banding dengan siri Marvel yang lain. Filem Deadpool adalah berbeza.

Dalam filem ini masih mengekalkan watak tambahan lama iaitu Collosus, Negasoni Teenage Warhead, Blind AL, Weasel dan Dopinder. Watak baru adalah Cable, ‭Dimino, Firefist dan Yukio.

Sinopsis Deadpool 2

Deadpool mula menjadi pembunuh upahan, serata dunia dia ambil job. Tapi salah seorang yang diburu gagal dibunuh dan telah menyerang semula apartment Wade. Dan telah menyebabkan Ness, girlfriend Wade meninggal dunia.

Akibat kecewa, Deadpool nekad untuk membunuh diri tapi gagal. Badan dah berkecai tapi tak mati. Hahaha… Collosus telah datang mengambil Deadpool ke X-mansion.

Semasa di X-mansion, Collosus dan Negasonic telah mendapat misi untuk mententeramkan seorang budak comel, Russel aka Firefist. Deadpool telah turut sama dalam misi ini. Dalam misi ini Deadpool hampir berjaya memujuk Russel dan hampir membunuh pengetua sekolah anak Yatim tempat Russel tinggal.

Deadpool dan Russel telah di tangkap dan dipenjarakan dalam penjara Mutant. Dalam penjara ini dapat lihat watak Black Tom.

Cable yang kematian Isteri dan Anaknya telah datang dari masa depan untuk memburu pembunuh kelurganya, Russel.

Deadpool pula yang mula insaf telah nekad untuk lindungi Russel. Dapatkah Deadpool lindung Russel dari Cable?

Deadpool 2 Troll DC

Dalam filem Deadpool 2 ini ada banyak troll yang dituju pada DC. Banyak skripnya yang dituju pada DC antaranya Martha, Why you so dark?, dan pembunuhan Ryan Reynold.

Secara keseluruhan filem ini amat menghiburkan. Jalan cerita pun straight je. Tak perlu nak berfikir seperti Infinity War.

Dari segi aksi aku rasa filem Deadpool lebih banyak aksi. Filem ni pun ada je aksinya.

Dari segi CGI aku rasa masih ada kelemahan CGI nya. Not the best.

Lucu memang lucu. Dan banyak lawak double meaning seperti filem yang lepas.

Apapun Deadpool 2 adalah filem yang melucukan boleh buat hilang stress di ofis tu.

Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan
9 Mei 2018 yang lalu jadi tanggal penting dalam sejarah Negara Malaysia apabila Parti Barisan
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.

Takeo Kikuchi x G-Shock DW-5600

Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun

Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi dan Casio melepaskan jam tangan kerjasama G-Shock berdasarkan klasik DW-5600 dan diilhami oleh warna G-Shock yang asal.

Merecik G-Shock x Takeo Kikuchi
Merecik G-Shock x Takeo Kikuchi

Jam tangan ini mempunyai reka bentuk hitam halus yang bertujuan untuk menjadi “mudah dipadankan” untuk kedua-dua kegunaan kasual dan perniagaan. Jam tangan ini mempunyai luaran hitam silap dan reka bentuk muka minimalis dengan garis merah di sekitar paparan.

Continue reading “Takeo Kikuchi x G-Shock DW-5600”

Sempena ulangtahun ke-50 Big Mac, satu kolabrasi andara McDonald's x G-Shock telah berlaku. Dua syarikat
Sabotage atau SBTG yang berasal dari Singapore telah diberi peluang untuk berkolabrasi dengan G-Shock. Kolabrasi
Dah agak lama juga rasanya tak follow mengenai jam G-Shock ni sebenarnya. Bukan tak minat,
Satu model baru G-Shock Rangemen telah diumumkan pada satu Majlis Ulangtahun ke-35 tahun G-Shock di

Diorama Yang Realistik Oleh Eddie Putra… Memang Legendlah

Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah. Foto dia memang awesome.

Jom tengok diorama yang dia hasilkan. Amacam memang awesome kan?
Continue reading “Diorama Yang Realistik Oleh Eddie Putra… Memang Legendlah”

9 Mei 2018 yang lalu jadi tanggal penting dalam sejarah Negara Malaysia apabila Parti Barisan
Filem Deadpool 2 sudah mula di tayangkan pada Selasa. Dan pasti ramai yang menunggu untuk
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi