Tahniah Dato’ Lee Chong Wei dan Tahniah Malaysia

Saya tidak follow sangat Olympic Rio 2016, hanya beberapa acara yang menjadi perhatian saya macam biasa. Terutama sekali acara balapan itu memang favorite saya. Kalau cerita bab pertandingan kuda joget tu lagi lah tak tahu.

Tahniah Malaysia

Tahniah buat Dato’ Lee Chong Wei yang membawa pulang pingat Perak selepas kalah kepada Chen Long – 21,18, 21,18. Sememangnya DLCW pasti lebih kecewa sebab gold medal Olympic adalah antara yang diidamkan beliau selama ini.

Tahniah Dato' Lee Chong Wei dan Tahniah Malaysia
Tahniah Dato’ Lee Chong Wei dan Tahniah Malaysia

Apapun, Tahniah DLCW, anda hero kami.

Continue reading “Tahniah Dato’ Lee Chong Wei dan Tahniah Malaysia”

Re-Stock M-Prolabs

Kehidupan sebagai agen macam ni lah. Stock yang habis perlu di Re-Stock dengan segera. Kikiki…

Alhamdulillah… Usaha branding saya mula menampakkan hasil sekarang ini. Masih ramai yang mencari M-Prolabs dengan saya walaupun sudah agak lama saya tidak up iklan M-Prolabs.

Tapi perit juga berjalan di Kuala Lumpur, hari Sabtu lalu. Banyak jalan di Kuala Lumpur di tutup berikutan KL Marathon Standard Chartered.

Semua jalan berwarna merah kalau tengok dalam Pokemon Go Waze. Huhuhu…

Continue reading “Re-Stock M-Prolabs”

Kesihatan: 5 Petua Untuk Kurangkan Peluh Di Ketiak

“Bagaimana nak hilangkan peluh?”

Agak susah nak jawab soalan ni sebenarnya sebab semua orang berpeluh cuma ada yang terlalu mudah berpeluh, saya sendiri mudah berpeluh. Buat kerja sikit peluh bagai nak rak.

Kurangkan Peluh Di Ketiak
Kurangkan Peluh Di Ketiak

Peluh yang terlalu banyak pasti akan menganggu aktiviti harian kita. Ya lah peluh terlalu banyak kekadang membuatkan kita rasa rimas, malu dan rendah diri untuk berdepan dengan orang ramai.

Jika anda seorang yang mempunyai berat badan yang berlebihan, keadaan akan bertambah buruk biasanya. Lemak yang banyak dalam badan menyebabkan sukar untuk menyingkirkan haba dalam badan.

Sedikit perkongsian bagaimana kita dapat kurangkan peluh di ketiak.

Continue reading “Kesihatan: 5 Petua Untuk Kurangkan Peluh Di Ketiak”

Buffet Ramadhan dan Budaya Membazir

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Lama sudah tidak menulis di blog daddydee.net ini malah takaful4u.com pun agak terabai, mood menulis memang kurang sekarang ni.

Bulan tak mahu menulis tapi bagi saya lebih baik kosong dan bisu dari terpekik tanpa isi. Penulisan biarlah berisi.

Buffet Ramadhan dan Budaya Membazir

Budaya Membazir
Budaya Membazir

Semalam buat pertama kalinya dalam tahun ini saya hadir ke majlis berbuka puasa secara buffet yang dianjur oleh agensi takaful saya.

Sebenarnya memang tak bernimat lagi dengan buffet Ramadhan, sebutlah kambing golek ke, satay kambing ke, udang butter meletup ke, dah tiada apa bagi saya. Makan nasi dalam polisterin lebih nikmat jika kita menyukuri nikmatnya itu.

Tapi atas jemputan boss no 1 dalam agensi saya turutkan bukan kerana makanannya kerna makan dengan keluarga yang terbaik tapi saya tahu akan ada amanat dan nasihat berguna dari beliau. Alhamdulillah telahan saya benar. Dapat juga sedikit ilmu berguna dari boss dan kawan kawan dalam agensi dalam majlis itu.

Continue reading “Buffet Ramadhan dan Budaya Membazir”

Call Center Public Bank Yang Teruk

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua…

Call Center Public Bank Yang Teruk
Call Center Public Bank Yang Teruk

Sememangnya saya dah lama jadi pengguna Public Bank dan berasa selesa dengan Public Bank walaupun ‘Sistem Online Banking’ sistem paparan yang tak menarik berbanding CIMB dan Maybank.

Memang tiada masalah dengan Public Bank selama ini. Sama je rasanya dengan Maybank ke CIMB ok je rasa.

Bank IslamĀ dulu pernah ada pengalaman dengan mereka, yang terakhir adalah membuat pinjaman peribadi tapi langsung tiada maklum balas. Call tanya loan approve ke tak pun tak dapat maklum balas.

Continue reading “Call Center Public Bank Yang Teruk”