Seluar Jeans Skinny Boleh Jejas Prestasi Seks?

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Jeans Skinny adalah salah satu trends yang sedang melular kebelakangan ni. Ramai golongan muda mudi suka pakai jeans skinny jeans yang kononnya untuk kelihatan lebih sexy dan bergaya sebab nampak kaki slim bukan bagak. Pakai jeans skinny baru lah lebih rock macam Steven Tylor (Aerosmith), Kirk Hammet (Metallica) dan juga Amy Search, baru lebih phewitttttt…. Tapi persoalannya adakah jeans skinny boleh jejas prestasi seks?

'Gua lagi sexy dari lu' kata Kirk
‘Gua lagi sexy dari lu’ kata Kirk

Orang Malaysia terutamanya orang Melayu amat mementingkan prestasi seks, percaya atau tidak itu adalah kenyataan. Boleh kata kunci utama yang di cari oleh pengguna internet Malaysia? Dan lihat berapa ramai yang menjual ‘ubat kuat’ yang kononnya boleh meningkatkan prestasi seks di internet sekarang ini baik blog mahupun laman sosial? Pembeli ubat kuat ramai ke, mesti ramai pembeli sebab itu ramai juga penjualnya. Lagipun orang kita lebih suka membeli ‘ubat kuat’secara online mahupun offline daripada berjumpa doktor sakit tuan atau puan. Apa pun nasihat saya jika sakit jumpa doktor. TITIK.

Seluar Jeans Skinny Boleh Jejas Prestasi Seks?

Rahsia Hubungan Seks
Rahsia Hubungan Seks

Seluar jeans skinny memang membahayakan kesihatan baik lelaki mahupun perempuan, terutama kepada organ seks kita.

 

Untuk lelaki, pemakaian jeans skinny yang telalu lama akan menyebabkan buah zakar (testis) berpintal, lemah pundi kencing dan jangkitan pada saluran kencing. Apabila seluar terlalu ketat (skinny jeans) dipakai, ia akan menyebabkan saraf terhalang dengan sperma tidak dapat bergerak secara bebas. Jika keadaan terlalu kritikal boleh menyebabkan saluran tersimpul dan memerlukan pembedahan pemotongan saluran berkenaan di lakukan. Dan jika lebih bernasib baik, buah zakar itu kemungkinan perlu dibuang jika keadaan terlalu mudarat.

Skinny jeans boleh bahayakan kelelakian dan jejas prestasi seks
Skinny jeans boleh bahayakan kelelakian dan jejas prestasi seks

Selain itu, pemakaian seluar ketat boleh menyebabkan penghasilan jumlah sperma yang rendah. Selain itu pemakaian seluar ketat akan menyebabkan suhu buah zakar meningkat, di mana menurut kajian suhu normal buah zakar adalah 36.5 darjah cecius. Penghasilan sperma yang baik dan sihat memerlukan pengudaraan dan suhu yang sempurna.

Bagi perempuan pula, pemakaian jeans skinny akan menyebabkan jangkitan kulat pada faraj. Kesan ini adalah sama bagi pengguna G-String yang boleh mengakibatkan jangkitan kulat pada faraj.

Oleh itu, fikirkan kesihatan sebelum berfesyen. Jangan kerana menjadi hamba fesyen kita menderita di kemudian hari.

PS : Pak cik pakai baju pagoda dengan kain pelikat je. Nyaman gitu.

 

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua... Bila isteri membebel Hari ini,
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Sedikit perkongsian yang saya ambil dari page Dr.MAZA
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saat Berkasih Sungguh Indah - Ke mana saja

Tips Untuk Sihat Dan Bergaya Dengan Six Pack Di Musim Perayaan

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Bila tiba hari raya pasti jejaka-jejaka idaman Malaya akan melaram sakan dengan baju baru. Dengan pakaian baru yang sangat bergaya dengan fesyen terkini. Tak kurang yang berkerja keras supaya kelihatan sihat dan bergaya dengan ketul-ketulan pejal di bisep.

Tapi sempena Hari Raya Aidilfitri ini pasti nafsu makan akan melonjak sakan, menggila habis melihat pelbagai juadah yang terhidang sana sini penuh menyelerakan. Almaklumlah sebulan sudah berpuasa di bulan ramdhan, melihat kerepek ubi kayu pun rasa sedap apa lagi bila melihat lemang yang dipasang kan dengan rendang tok. So delicious. So yummy dor my tummy.

Jangan biarkan nafsu makan merosakkan wajah macho sihat dana bergaya itu. Jangan terlalu lahap. Kekalkan matlamat untuk six pack dan cegah diarrhea.

Sihat dan Bergaya - Bila terlebih saiz perempuan tengok saja la
Sihat dan Bergaya – Bila terlebih saiz perempuan tengok saja la

Tapi jangan dilupa di musim perayaan ini diarrhea memang suka mendampingi kita. Salah sikit pasti diarrhea datang berkunjung dan menjengah kepala. Kalau diarrhea ni singgah sejam dua tak mengapalah kalau singgah berhari-hari macam mana? Haru jawab nya.

Jadi sebelum diarrhea datang melawat dan bertandang dengan kita baik beringat dulu. Makan jangan ikut nafsu tapi makan ikut keperluan saja. Makan berpada-pada saja. Ambil ikut keperluan saja.

Jangan jadikan bulan Ramadhan saja bulan sihat, bulan Syawal bulan makan sampai lebam. Qada’ makan katanya. Almaklum lah sana sini ada open house dengan 1001 juadah hidangan. Jangan dan jangan.

Jadikan bulan Ramadhan adalah permulaan untuk matlamat kita untuk six pack. Kekalkan momentum yang sama untuk terus mencapai bentuk badan impian dan berat ideal. Untuk menjadi lelaki idaman Malaya yang sihat dan bergaya. Selain itu boleh juga mendapat stamina optimum yang penting dalam kehidupan seharian. Apa yang penting stamina? Nanti kita bincangkan kemudian kenapa stamina penting.

Jom sambung puasa sunat enam di bulan Syawal.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua... Alhamdulillah sudah sampai kita ke separuh Ramadhan kita lalui,
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Ramadhan mendekat, kurang dari 24jam kita akan mula
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Bagaimana Ramadhan kali ini? Pasti lebih hebat dari

Cinta ubat migrain

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Migrain adalah sejenia sakit kepala yang amat menyakitkan. Biasanya serangan migrain akan menyebabkan kepala pesakit berdenyut sebelah. Biasanya ketika serangan migrain pesakit tidak suka akan cahaya dan bunyi bising. Sebab-sebab migrain antaranya adalah resah, tekanan perasaan, kurang makan atau tidur dan pendedahan pada cahaya silau.

Dari segi perubatan pula doktor percaya migrain berpunca dari salur salur darah di dalam kepala yang mengembang dan menguncup secara mengejut. Kebanyakannya adalah berpunca dari keturunan.

Hari ini terbaca pula dalam akhbar Kosmo iaitu ‘Bercinta Ubat Migrain’. ‘Sebanyak 60% pesakit mengatakan sakit kepala mereka sembuh sebaik sahaja bercinta’ kata pakar neurologu Universiti Munster, Jerman, Stevan Evers. Evers mengatakan ia berlaku disebabkan lonjakan horman endorin semasa bercinta sekali gus menghilangkan rasa sakit kepala. Hormon endorfin merupakan bahan kimia yang menghilangkan kesakitan tubuh. Aktiviti senaman juga dapat menbantu kurangkan migrain dan sakit kepala.

Cinta ubat migrain, bagi saya mungkin juga kerana cinta boleh menghilangkan stress seseorang. Biasanya bercinta kita akan berasa tenang dan aman. Jadi logiklah cinta ubat migrain. Yang paling penting kita kena bijak tangani stress. Jangan biarkan stress menghantui diri kita.

Dulu aku rasakan memang sukar untuk turun berat badan. Selera makan aku pun memang lain
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Tetiba hari ni pakcik nak jadi doktor, tapi
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Bila tiba hari raya pasti jejaka-jejaka idaman Malaya
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Ramadhan mendekat, kurang dari 24jam kita akan mula