Plan Celcom First Pembohong….

Semalam saja Up satu status di Facebook pasal bengang dengan Plan Celcom First, yup berkenaan Celcom First. Boleh kata semalam sesi meluah perasaan di Facebook. Hahaha…

Ini adalah bulan kedua, saya kena benda ni, dan rasanya akan proceed hingga selamanya kalau servis level Celcom masih lagi macam ni. Dan ini kali kedua saya bermasalah dengan Celcom dulu tahun 2008.

Sememangnya saya memang banned Celcom dari hidup saya. Pernah pengalaman guna Celcom Pospaid pada tahun 2008 gitu kalau tak silap. Kes masa tu kes kita set kredit limit tapi tiada langsung notification pasal kita sudah exceed kredit limit.

Plan Celcom First Pembohong

Ok, balik pada kes yang baru ni pula guna Plan Celcom First. Ya, Celcom antara yang menawarkan Plan yang murah. RM85 sebulan dapat 10gb data (5gb weekdays dan 5gb weekend) dan Unlimited Calls.

10gb besar tu. Walaupun split kepada dua weekend dan weekday tapi masih mengecewakan. Yes, mengecewakan.

Semalam dapat mesej notification kali kedua pada bulan kedua, saya guna Plan Celcom First ni sudah 3 bulan.

Continue reading “Plan Celcom First Pembohong….”

31 Ogos Pengalaman Pertama Sertai Perbarisan

Bila sebut 31 Ogos dua perkara utama yang bermain difikiran adalah Merdeka dan Cuti Umum. Dan pada pagi 31 Ogos macam biasa tercongok depan Tv tengok perbarisan.

Tidak pernah terfikir langsung akan sertai perbarisan suatu hari nanti.

Kenapa? Sebab saya paling malas kawad. Asal ada kawad memang liat la nak sertai persatuan tersebut. Tapi terjebak juga sertai Kadet BOMBA zaman sekolah dulu. Hehehe…

31 Ogos - Hari Kemerdekaan Malaysia
31 Ogos – Hari Kemerdekaan Malaysia

Tapi untuk sertai perbarisan pada 31 Ogos memang langsung tak terfikir. Kali ini memang tak boleh elak. Arahan dari boss besar suruh semua turun berbaris pada kali ini. Nak atau tidak terpaksalah turun. Nama pun arahan tiada pilihan.

Continue reading “31 Ogos Pengalaman Pertama Sertai Perbarisan”

Persiapan Sebelum Sertai Larian

Saya mula mula agak risau untuk sertai larian ni, ya lah umur dah 3 siri dan tahap fitness memang dah merundum.

Nak berlari pun mengah. Semput bai.

Persiapan Sebelum Sertai Larian
Persiapan Sebelum Sertai Larian

Semua baju dah sempit. Seluar kecik pun dah mencekik dah. Badan dah ‘roy’.

Continue reading “Persiapan Sebelum Sertai Larian”

Aku Hanya Penulis Bukan Blogger…

‘Untung lah jadi blogger. Masyuk.’

‘Best jadi blogger dapat banyak sponsor’

Malah, banyak lagi bila kawan kawan aku baca link yang keluar dekat FB aku. Bila ada blog orang akan panggil blogger.

Tapi aku bukan blogger. Malu nak ngaku blogger. Blog aku yang traffic ciput ni apa la sangat kan.

Ya, aku ada blog daddydee.net dan takaful4u.com tapi aku tak rasa diri aku blogger.

Aku Hanya Penulis Bukan Blogger...
Aku Hanya Penulis Bukan Blogger…

Continue reading “Aku Hanya Penulis Bukan Blogger…”

Pengalaman Pertama Menyertai Larian 5km: AIA Night Run Purtajaya

Sejak kebelakangan ini, saya banyak mencari hobi baru, bukan sebab dah bosan dengan hobi lama tapi cuba untuk mencari gaya hidup dan kepuasan yang baru.

Disebabkan sekarang ini, merempat lagi di tempat baru iaitu di Seremban, Negeri Sembilan. Dan masih kekalkan status lama ‘only weekend with family’.

CUBA DIRI DALAM LARIAN

Memang saya kurang minat larian sebenarnya. Sejak dari sekolah ia bukan sukan terbaik bagi saya. Tapi tetap pilihan terbaik untuk bersukan sebab ianya mudah.

Selalu juga bawa anak jogging kat taman. Sebab jongging ni mudah dan tak perlukan modal sangat. Ye ke?

Walhal tiap kali pergi taman kopak juga bapa nya. Hihihi.

Dan buat pertama kalinya saya cuba diri dalam larian, ini merupakan event pertama saya, AIA Night Run Putrajaya.

Continue reading “Pengalaman Pertama Menyertai Larian 5km: AIA Night Run Purtajaya”