Patin Tempoyak Temerloh Di Kuala Lumpur

Sebut saja Patin Tempoyak pasti dalam kepala otak kita akan terbayang akan Negeri Pahang. Terutamanya daerah Temerloh yang memang top dek kerana Patin Tempoyak.

Sampai ada kawan kawan saya yang sanggup untuk ride or drive ke Temerloh untuk nikmati Patin Tempoyak. Fuh… Memang berhantu beb. Lain macam sebenarnya Patin Tempoyak Temerloh ni.

Anak-anak yang memang gemar akan gulai tempoyak
Anak-anak yang memang gemar akan gulai tempoyak

Saya pun bukan penggemar patin tempoyak sebenarnya. Tapi bila duduk di Pahang dulu, ada peluang mendekati kegemaran orang setempat, dan akibat hype nya Patin Tempoyak Temerloh ni lain macam, jadi saya cuba juga. Yup… Memang patin tempoyak memang sedap.

Continue reading “Patin Tempoyak Temerloh Di Kuala Lumpur”

Ketagihan Media Sosial. Racun Perosak Masa Kini.

Ketagihan media sosial antara virus yang sedang tersebar luas dalam masyarakat di dunia hari ini. Tak kira usia, jantina, bangsa dan warganegara, semua menghadapi masalah yang sama.

Media sosial ni banyak baik nya tapi lagi banyak keburukan nya. Perhatikan kerosakan sebuah organisasi sebab media sosial, tak kurang roboh nya suatu rumah tangga sebab media sosial. Banyak hal yang telah terjadi yang dilaporkan.

mari mari tuan puan akak adik abang dengar ini cerita,
ambil teropong kaca mata tengok jenguk dipersila
nak panggil waras susah tak baik kalau gelar gila
ni kes sebelanga susu rosak akibat dua tiga tiitik nila
bila masuk kerja tak pernah on time
lepas masuk kerja dia terus on line

Lirik lagu Amboi oleh Altimet

Ketagihan Media Sosial: Laki bini tak sibuk peluk handpohone.
Ketagihan Media Sosial: Laki bini tak sibuk peluk handpohone.

Continue reading “Ketagihan Media Sosial. Racun Perosak Masa Kini.”

4 Sebab Kenapa Perlu Tonton Fast And Furious 8

Dom Is Back. Seperti yang saya katakan dalam entri sebelum ini, Fast And Furious 8 adalah antara movie yang saya tunggu pada tahun 2017 ni.

Fast And Furious 8
Fast And Furious 8

Bila tengok poster movie seperti kat atas ni tulis ‘Family No More’┬ámemang buat aku teruja untuk tonton salah satu movie kegemaran aku ni. Memang kalau tengok thriller pun dah boleh agak memang akan ada spin off.

Continue reading “4 Sebab Kenapa Perlu Tonton Fast And Furious 8”

Kenapa Ramai Usahawan Kita Tumbang

Assalamulaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Alhamdulilah, hari ni dapat berbual bersama seorang hebat. Seorang yang banyak jatuh bangun dalam dunia peniagaan. Walaupun hanya berbual hanya seketika tapi ada beberapa perkara yang boleh saya kongsikan disini.

Kenapa Ramai Usahawan Kita Tumbang
Kenapa Ramai Usahawan Kita Tumbang

Perbualan mula nya adalah tentang ramainya usahawan muda yang bersemangat untuk memulakan bisnes, tapi kenapa ramai usahawan yang tumbang di separuh jalan. Walaupun usahawan bukan bidang yang saya mahir tapi minat mendorong saya merapat dengan ramai usahawan usahawan hebat. Dan banyak ilmu yang saya dapat ari mereka.

Continue reading “Kenapa Ramai Usahawan Kita Tumbang”

Review Power Rangers The Movie

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Semakin lama semakin slow pula nak tulis review me-review ni. Bukan saja review filem, cerita pasal makanan pun slow. Eh eh rasanya memang saya dah slow menaip sekarang ini. Hahaha… Tapi mulai April 2017 ni ada hasrat baru, seminggu akan cuba publish sekurangnya 4 entri. Kita cuba 4 dulu sebab April kan. Hahahaha.

Power Ranger The Movie
Power Ranger The Movie

2017 ni memang tahun yang agak hype bagi saya teruja nak tonton banyak movie yang best di panggung sekarang ini. Hahaha… Paling tak sabar nak tengok Fast 8 minggu depan, dan juga filem filem perang antara Marvel dan DC.

Continue reading “Review Power Rangers The Movie”