Persiapan Sebelum Sertai Larian

Saya mula mula agak risau untuk sertai larian ni, ya lah umur dah 3 siri dan tahap fitness memang dah merundum.

Nak berlari pun mengah. Semput bai.

Persiapan Sebelum Sertai Larian
Persiapan Sebelum Sertai Larian

Semua baju dah sempit. Seluar kecik pun dah mencekik dah. Badan dah ‘roy’.

Continue reading “Persiapan Sebelum Sertai Larian”

Aku Hanya Penulis Bukan Blogger…

‘Untung lah jadi blogger. Masyuk.’

‘Best jadi blogger dapat banyak sponsor’

Malah, banyak lagi bila kawan kawan aku baca link yang keluar dekat FB aku. Bila ada blog orang akan panggil blogger.

Tapi aku bukan blogger. Malu nak ngaku blogger. Blog aku yang traffic ciput ni apa la sangat kan.

Ya, aku ada blog daddydee.net dan takaful4u.com tapi aku tak rasa diri aku blogger.

Aku Hanya Penulis Bukan Blogger...
Aku Hanya Penulis Bukan Blogger…

Continue reading “Aku Hanya Penulis Bukan Blogger…”

Pengalaman Pertama Menyertai Larian 5km: AIA Night Run Purtajaya

Sejak kebelakangan ini, saya banyak mencari hobi baru, bukan sebab dah bosan dengan hobi lama tapi cuba untuk mencari gaya hidup dan kepuasan yang baru.

Disebabkan sekarang ini, merempat lagi di tempat baru iaitu di Seremban, Negeri Sembilan. Dan masih kekalkan status lama ‘only weekend with family’.

CUBA DIRI DALAM LARIAN

Memang saya kurang minat larian sebenarnya. Sejak dari sekolah ia bukan sukan terbaik bagi saya. Tapi tetap pilihan terbaik untuk bersukan sebab ianya mudah.

Selalu juga bawa anak jogging kat taman. Sebab jongging ni mudah dan tak perlukan modal sangat. Ye ke?

Walhal tiap kali pergi taman kopak juga bapa nya. Hihihi.

Dan buat pertama kalinya saya cuba diri dalam larian, ini merupakan event pertama saya, AIA Night Run Putrajaya.

Continue reading “Pengalaman Pertama Menyertai Larian 5km: AIA Night Run Purtajaya”