Euro 2012 : Apa Akan Jadi Di Pejabat?

Seperti biasa, bila musim bola menyerang, wabak demam bola pasti akan melanda pejabat.

Mula Euro 2012, Isnin ni kita bolehlah lihat kesannya dipejabat masing-masing. Terutama pada pekerja lelaki.

Apa yang akan jadi ketika Euro2012 di pejabat:

1. Pekerja Perempuan Akan Buat Duit Kopi
Pekerja perempuan boleh buat duit kopi. Dan boleh jana pendapatan sampingan dengan jadi tukang ketuk kad perakam waktu dan juga tukang cover kalau bos cari.

2. Mesyuarat Lebih Lancar
Menyuarat akan lebih senang dan lancar. Tiada lagi baling-baling fail, tiada tikam lidah. Sebab ramai yang akan pakat hangguk saja. Kerana tersengguk-sengguk mengantuk tak cukup tidur.

3. Summer Camp
Pasti akan terdapat Summer Camp ataupun setinggan di bawah meja masing-masing. Dan mungkin juga akan ramai yang berjemaah beriktiqaf dalam surau. Hehehehe

4. Banyak Racing Haram
Pasti akan banyak racing haram akan berlaku. Akan ada bunyi NOS, turbo, twincam dan macam-macam lagi bakal menghiburkan halwa telinga. Mungkin sesekali akan dengar macam muzik ‘I’m sexy and I know it’

Apapun, selamat melayan Euro 2012 tetapi jangan dilupakan tanggungjawab kita pada keluarga dan pejabat.

Euro 2012 sebagai hobi saja. Kerja adalah punca pendapatan kita. Jadi jangan kerana hobi, periuk nasi kita tidak berasap lagi.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Rindu ragam si anak, itulah satu kerugian bagi
Assalamualaikum buat semua saudaraku... Apa khabar semua saudara ku? Sihat sejahtera bahagia senantiasa hendaknya buat
Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi... Nak Untung Tapi Rugi. Ini saya ingin berkongsi pengalaman saya.
Emel dan Surat....Dulu dan Sekarang..

Lelaki Patut Menangis Putus Cinta Jika……

Assalamualaikum

Kalau refer balik pada entri sebelum ni (Belia Paling Ramai Bunuh Diri) dan kita dapat perhatikan kaum lelaki adalah yang paling ramai bunuh diri berbanding dengan perempuan.

Pasti ada yang setuju kalau dikatakan lelaki bunuh diri sebab kecewa dengan perempuan dalam percintaan.

Disini daddydee nak berkongsi sikit pandangan daddydee dalam kes ini.

 

 

Lelaki Patut Menangis Jika Ditinggalkan Wanita Yang Di Cintai Jika :

 

Wang Simpanan Bersama RM1juta Dikebas

Wang simpanan bersama yang kalian telah buat atas nama wanita untuk kahwin tersebut berjumlah RM1juta telah dilarikan. Dan wanita itu telah lari pergi berjudi di Las Vegas. Kalian memang patut menangis sebab bukan senang nak kumpul RM1juta.

 

Hadiahkan Kereta Lamborgini

Kereta Lamborgini yang kalian belikan untuk wanita tersebut telah dilarikan dan telah dijual kepada Ah Seng. Hutang kereta belum lagi selesai dan kalian kena kejar dek Bank dan Along-Along.

 

Berkahwin Dengan Datuk

Kalau wanita itu kahwin dengan Datuk muda dan kaya, kalian patut bangga sebab kalian setanding dengan Datuk tersebut cuma nasib tidak menyebelahi anda. Tapi kalian patut menangis kalau wanita itu berkahwin dengan datuk berumur 75 tahun dan mempunyai 12 anak, 22 cucu dan 32 cicit.

Ini memang kalian patut menangis sebab kalian terlalu lemah kalau nak dibandingkan dengan datuk itu.

 

 

Jika bukan yang di atas, usahlah menangisi orang yang tidak sudi. Sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya.

Teruskan berjalan ke hadapan jangan di toleh ke belakang, mengimbau masa lalu yang duka. Kalian pasti akan bertemu yang lebih baik selepas ini. Keep on moving lads. Smile….

 

 

Assalamulaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saya memang tidak berminat untuk bicara perihal politik
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... 10 Cara Habiskan Masa
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saya masa comel bersama
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Dalam minggu ini kita dikejutkan oleh beberapa siri
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... Pengalaman adalah satu pembelajaran yang paling berguna dalam

Bila Dah Kelam Kabut

Satu hari daddydee ke Pejabat POS PJ SS14, untuk urusan ASB anak. Saja tambah sikit tabungan untuk si kecik kat rumah tu. Semasa di kaunter tunggu urusan ASB tu selesai, masuk sorang lagi pelanggan lelaki.

Terus menuju ke kaunter. Agak kelam kabut gayanya. Pengjaga kaunter tu seorang perempuan (akak) yang agak berisi sikit.

“Ya, encik. Boleh saya bantu?” tanya akak comel dengan senyuman manis.

“Wang hantaran berapa?” tanya abang tu pada akak tu.

“Apa encik? Wang hantaran?” tanya akak tu mahukan kepastian.

Saya di sebelah dah perasan muka akak tu dah lain bila di tanya wang hantaran. Tak tahulah mukanya merah kerana malu atau merah kerana tahan nak gelak. Saya kat sebelah pun rasa nak tergelak tapi tak berani nak tegur takut karang makan penumbuk. Jadi senyum sinis je la. Hehehehehe

“Aah…. Wang Hantaran.”

“Ehh….. Silap wang pos. Wang hantaran pula”.

Cepat abang tu betulkan kesilapan dia bila sedar dia dah tersalah cakap. Tersenyum simpul agak kaunter tu. Abang tu buat muka steady je. Kontrol macho.

Saya rasa mungkinlah abang tu tengah berkira-kira untuk wang hantaran, tu yang tersasul nak wang pos tersebut wang hantaran tu.

 

 

 

Saya pun selalu macam tu. Bila fikiran kelain dan mulut kelain. Mula la tersasul benda yang bebukan. Tapi tak pernah lagi tersasul nama perempuan lain depan isteri, karang makan parang daddydee. Heheheh

Kalian penah jadi macam ni tak?

 

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku...
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Euro 2012 semakin rancak, banyak kejutan pada Euro 2012 kali ini,
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua... [caption id="" align="aligncenter" width="180"] Bila isteri membebel Hari ini,

Rumah Tangga : Runtuh Dek Kerana Laman Sosial

Salam buat semua,

Semalam, saya ada terbaca mengenai satu keluarga di Selayang bergaduh dek kerana facebook. Sang isteri dihentak, dipukul si suami dek kerana sangkakan si isteri curang. Ini berpunca disebabkan keasyikan sang isteri yang suka ber’facebook’.

Sudah banyak kes begini terjadi di negara kita. Bergaduh atau bercerai kerana facebook.

Hari ini, daddydee.net ingin berkongsikan satu dua tips yang mungkin berguna dalam kita berumah tangga. Tips ini untuk saya juga yang masih baru dalam dunia rumah tangga.

Sebaiknya kita dalam berumah tangga ini selalu melakukan aktiviti bersama.Banyakkan masa bersama. Dengan cara ini kita akan lebih mengenali pasangan kita. Jangan kata bercinta setahun kita sudah kenal hati pasangan. Itu belum tentu.

Kerana ada kes bercinta 5 tahun, merasakan sudah serasi dan sehati lalu mengambil keputusan berkahwin tetapi perkahwinan hanya kekal 1 tahun. Bila ditanya kenapa kerana tidak serasi. Bercinta selalunya memang manis, tapi berumah tangga ada pasang surut manisnya, kekadang terlebih masam, terkurang masin ataupun terlebih manis. Semua ada, kita tentukan.

Walaupun aktiviti luar seperti sukan pejabat, bawalah pasangan anda bersama. Dengan ini dapat mengeratkan hubungan anda dan secara tidak langsung pasangan anda boleh mengenali kawan pejabat anda. Ini boleh mengurangkan perasaan cemburu dan curiga pasangan.

Sebaiknya kenalkan kawan anda kepada pasangan. Kita sudah berkahwin. Kawan anda adalah kawan keluarga. Jadi sepatunya kenal dan ini memudahkan kita untuk berkawan tanpa ada perasaan cemburu oleh pasangan.

Kenal kawan pasangan untuk berkawan saja. Jangan ada lebih pula. Jangan sampai kawan pasangan jadi kekasih gelap sudah. Lagi kacau nanti. Awas ya.

Dan yang paling penting adalah sentiasa memaafkan pasangan kita. Sifat memaafkan ini adalah suatu sifat yang amat mulia. Sebolehnya sentiasa lah kita memaafkan semua orang disekeliling kita juga. Agar kita lebih tenang dan selamat dari berdendam.

Teringat satu cerita zaman Rasulullah saw, ketika sedang berjemaah di masjid. Rasulullah saw berkata ‘Sekejap lagi akan masuk seorang ahli syurga ke dalam masjid ini’. Tidak lama selepas itu masuk seorang lelaki. Rasulullah mengulangi 3kali kata-kata tersebut pada hari yang lain.

Para sahabat ingin tahu apakah amalan lelaki tersebut. Bila diselidiki amalannya adalah amat biasa sama dengan mereka.

Oleh kerana ingin tahu, sahabat bertanya pada lelaki itu ‘Apakah amalan kau sebenarnya? Sehingga Rasulullah saw mengatakan engkau bakal ahli syurga’

Lalu lelaki itu menjawab’Sebelum tidur, aku memaafkan semua orang yang disekeliling aku’

Jadi amalan lelaki itu memaafkan orang lain pada setiap malam. Jadi kita dalam kehidupan berumah tangga sememangnya perlu saling bermaafan. Tidak berbaloi rumah tangga runtuh dek kerana laman sosial, mengejar cinta yang belum pasti halalnya.

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua.


Janganlah terlalu asyik di laman maya atau laman sosial sehingga menimbulkan curiga dan lupa akan tanggungjawab kita di alam nyata.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Hari terbaca satu post di laman sosial yang
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Ginseng Untuk Lelaki Sebut
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Benar kata orang tua, Untuk Memikat Hati Suami
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Suami Baran? Saya juga suami yang baran di