Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal Hujung Musim Ini

Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal
Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal

Arsène Wenger telah mengeluarkan kenyataan berikut:

“Selepas pertimbangan dan perbincangan dengan kelab, saya rasa ia adalah masa yang tepat bagi saya untuk meletak jawatan pada akhir musim.

“Saya berterima kasih kerana diberikan keistimewaan untuk berkhidmat dalam kelab ini selama bertahun-tahun. Sesuatu yang mengujakan.

“Saya menguruskan kelab ini dengan penuh komitmen dan integriti.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada kakitangan, para pemain, para Pengarah dan peminat yang menjadikan kelab ini begitu istimewa.

“Saya menggesa peminat Arsenal untuk terus meyokong perjuangan kami.

“Kepada semua pencinta Arsenal menjaga nilai-nilai kelab itu.

“Cinta dan sokongan saya selama-lamanya.”

Manakala ini adalah kenyataan dari pemegang saham terbesar Arsenal, Stan Kroenke berkata:

“Ini adalah salah satu hari paling sukar yang pernah kita alami sepanjang tahun dalam sukan. Salah satu sebab utama kami terlibat dengan Arsenal adalah disebabkan oleh apa yang Arsène telah membawa ke kelab di dan luar padang. Umur panjang dan konsistensi sepanjang tempoh yang berterusan pada tahap tertinggi permainan tidak akan dipadankan.

“Arsène mempunyai kelas yang tak tertandingi dan kami sentiasa bersyukur kepadanya. Setiap orang yang menyukai Arsenal dan semua orang yang suka bola sepak berhutang hutang kepadanya. Tiga tajuk Liga Perdana, termasuk keseluruhan musim tanpa kalah, tujuh kejayaan Piala FA dan 20 tahun berturut-turut dalam Liga Juara-Juara adalah rekod luar biasa. Beliau juga telah mengubah identiti kelab kami dan bola sepak Inggeris dengan penglihatannya bagaimana gim boleh dimainkan.

“Kami mempunyai cita-cita yang tinggi untuk membina keupayaan Arsène yang luar biasa dan untuk menghormati visinya dengan memastikan Arsenal bersaing dan memenangi hadiah terbesar dan paling penting dalam permainan.

“Kami kini perlu memberi tumpuan untuk membuat penamat yang kuat untuk musim ini dan minta berjuta-juta peminat kami di seluruh dunia untuk menyertai kami dalam memberi penghormatan yang sesuai kepada salah satu pemain hebat Arsenal dan salah satu pemain hebat.”

Pemergian Alexis Sanchez sememangnya adalah sesuatu yang sudah diduga sejak dari awal musim lagi. Malah
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Arsenal tiga mata penuh pada malam ini hasil
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku.... Mesut Ozil yang baru dibeli oleh Arsenal pada
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku...... Perlawanan Akhir Pestabola Merdeka Malaysia lawan Myanmar Malam

Servis Aircond Kereta Berbaloi Di Petaling Jaya… Kos repair aircond memang menangis.

Jujur je aku mengaku memang aku buta pasal ilmu kereta, terutama bab dalam bahagian enjin. Even daily jobs aku adalah berurusan dengan maintanance dan teknikal, aku tetap buta perihal pasal mekanikal terutama kereta. Motosikal aku berani lagi godek dan tibai. Hahaha…

Kos Repair Aircond Memang Menangis

Memang sebelum ni ramai yang cakap kos repair aircond menangis, boleh dikatakan antara part yang mahal.

Hal ni aku tak boleh nafikan. Yup, memang betul dan tepat. Terutama bila dah kena. Hahaha…

Sistem Aircond Kereta
Sistem Aircond Kereta

Tapi walaupun kos repair aircond memang menangis, ianya bukan salah aircond, bukan salah kilang kereta, bukan salah pomen kereta tapi salah aku sendiri yang guna kereta tak reti jaga. Aku memang jaga bab minyak enjin, minyak gearbox, tayar dan brake. Tapi bab aircond memang out.

So, salah aku. 9 tahun aku pakai kereta tak pernah aku lakukan servis aircond secara berkala selain dari cek gas aircond dan tambah.

Continue reading “Servis Aircond Kereta Berbaloi Di Petaling Jaya… Kos repair aircond memang menangis.”

9 Mei 2018 yang lalu jadi tanggal penting dalam sejarah Negara Malaysia apabila Parti Barisan
Filem Deadpool 2 sudah mula di tayangkan pada Selasa. Dan pasti ramai yang menunggu untuk
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.

Jam Kolabrasi McDonald’s x G-Shock DW6900 Big Mac 50th Anniversary Laris

Sempena ulangtahun ke-50 Big Mac, satu kolabrasi andara McDonald’s x G-Shock telah berlaku. Dua syarikat besar ini telah berkolabrasi menggunakan model klasik G-Shock iaitu DW6900.

Jam Kolabrasi McDonald's x G-Shock DW6900 Big Mac 50th Anniversary Laris
Jam Kolabrasi McDonald’s x G-Shock DW6900 Big Mac 50th Anniversary

Jam ini menggunakan warna tradisi McDonald’s-iaitu kuning untuk penulisan bezel dan mempunyai muka depan jam bergaris warna yang menyerupai lapisan Big Mac dengan logo Golden Arches di atas nya. Band juga ditutup dengan cetakan seperti camouflage yang juga menyerupai Big Mac. Ciri-ciri lain adalah tulisan logo Big Mac pada latar belakang EL dan logo Peringatan Big Mac ke 50 di atas case belakang keluli tahan karat. Bekas jam juga direka khas kelihatan seperti Big Mac dan kotak kadbod gaya McDonald’s.

Ianya hanya dikeluarkan 1000 unit di pasaran Jepun, dengan harga 14,900 Yen. Dan ianya habis dalam hari yang sama.

Kotak dan Bekas Jam Seakan Big Mac Dan Bungkusannya
Kotak dan Bekas Jam Seakan Big Mac Dan Bungkusannya

Continue reading “Jam Kolabrasi McDonald’s x G-Shock DW6900 Big Mac 50th Anniversary Laris”

13 April 2018, sudah dikeluarkan di Jepun jam G-Shock edisi logam penuh berwarna Gold dan
Dah agak lama juga rasanya tak follow mengenai jam G-Shock ni sebenarnya. Bukan tak minat,
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Bila anak sudah besar, inilah jadinya sudah ada
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Usai Solat Jumaat, saya terus ke Publika Dutamas

Lawa G-Shock Gold Dan Silver Ni… Boleh Tambah Koleksi Ni…

13 April 2018, sudah dikeluarkan di Jepun jam G-Shock edisi logam penuh berwarna Gold dan Silver. Sememangnya aku bukanlah peminat dua warna ni sebab terlalu menyerlah, aku lebih suka warna yang dull berbanding warna yang terang.

G-Shock Gold dan Silver
G-Shock Gold dan Silver

Tapi edisi kali ini aku tak nafikan memang warna Gold dan Silver ni memang menarik. Jam G-Shock model GMW-B5000D-1 datang dengan warna silver dan GMW-B5000TFG-9 dengan warna gold.

Continue reading “Lawa G-Shock Gold Dan Silver Ni… Boleh Tambah Koleksi Ni…”

Dah agak lama juga rasanya tak follow mengenai jam G-Shock ni sebenarnya. Bukan tak minat,
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.

The Founder Filem Wajib Tonton

Semalam sempat menonton filem The Founder. Filem ni memang dah lama ada dalam koleksi tapi tak sempat nak tonton. Semalam sempat tengok di Astro.

Bagi para usahawan atau yang baru nak jadi usahawan filem ini adalah wajib tonton.

Filem mengisahkan berkenaan sejarah penubuhan McDonald’s. Pada awalnya McDonald’s adalah sebuah restoren keluarga diasaskan adik beradik Mac dan Dick di sebuah pekan kecil. Ray Kroc kebetulan lalu dan singgah tertarik dengan konsep McDonald’s.

Sedang Ray asyik memerhati cara kerja di dalam McDonald’s, Mack telah mengajak Ray untuk melihat secara lebih dekat operasi McDonald’s. Peluang yang ditunggu tidak ditunggu oleh Ray.

Filem Founder
Filem Founder

Ray pada awalnya datang mengemukakan pelbagai rancangan pada Mac dan Dick tapi ditolak mentah mentah. Termasuk cadangan membuka lebih banyak cawangan dengan alasan cawangan gagal menjaga kualiti mereka menutup cawangan francais yang dibuka.

Continue reading “The Founder Filem Wajib Tonton”

Dari dulu memang aku suka kan 'martial art', boleh kata dari kecil dari umur aku
Filem Deadpool 2 sudah mula di tayangkan pada Selasa. Dan pasti ramai yang menunggu untuk
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.