Nuffnang Blogpolis 2012 bersama Denaihati

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku

Tuan Denaihati telah bermurah hati untuk memberikan satu tiket untuk ke acara Nuffnang Blogopolis. Menarik bukan? Sesuai sangan ngan motto blog Denaihati.com iaitu Hidup untuk Memberi.

Dari entri-entri blog Tuan Denaihati banyak ilmu dan pengetahuan baru yang saya dapat. Memang banyak infomasi yang telah Tuan Denaihati kongsikan dalam blog beliau, denaihati.com. Memang salah satu blog yang hebat yang pernah saya baca dan follow selama saya berblog. Dan banyak juga yang telah Tuan Denaihati kongsikan dengan pembaca dan follower setia blog beliau seperti ilmu, duit dan pelbagai lagi. Dan kali ni sekali lagi suatu yang menarik Tuan Denaihati ingin dikongsikan.

Dapat tiket percuma ke Nuffnang Blogopolis dan meluangkan masa untuk bersama blogger hebat seperti Tuan Denaihati sememangnya suatu yang hebat dan rasanya semua blogger mahukan. Termasuklah diri saya sendiri. Kalau dapatlah, memang saya teramat sangat sudi menerimanya.

 

Apakah itu Nuffnang Blogopolis??

nuffnang blogopolis
Tiket Nuffnang Blogopolis dari Denaihati untuk dimenangi

Nuffnang Blogopolis adalah satu acara perkongsian yang sangat menarik bagi semua blogger. Event ini adalah seperti berikut :

Tarikh : 14 July 2012 (Saturday) 
Masa : 8.00am – 7.00pm 
Tempat : Ballroom, Concorde Hotel Kuala Lumpur

18 blogger ternama Malaysia dan Singapura akan berkongsi rahsia kejayaan mereka di Blogopolis. Antaranya Nara (beautifulnara.com), Kenny Sia (kennysia.com), Vivy Yusof (proudduck.com), James Yeang (friedbeef.com), Pramesh Cahndran (malaysiakini.com), Firdaus Haris (netccentric.com), Maria Elena (peliks.blogspot.com), KY (kyspeaks.com), Ernest Ng (dontlikethatbro.blogspot.com), Sue Anna Joe (bududanbelacan.blogspot.com) dan Xiaxue (xiaxue.blogspot.com).

Pelbagai tajuk yang pastinya akan menarik akan dikupas oleh Top-Top Blogger dari katagori masing-masing. Untuk maklumat lanjut leh klik sini.

 

 

 

Dan apa yang menarik lagi, bukan sekadar tiket untuk ke Nuffnang Blogopolis yang ditawarkan olen Tuan Denaihati untuk dimenangi. Tetapi masih ada lagi hadiah menarik yang ditawarkan oleh Tuan Denaihati iaitu:

  1. 1 tiket Nuffnang Blogopolis 2012.
  2. Menginap di Hotel Concorde, KL 3H2M.
  3. Buku bertajuk “Keajaiban Rezeki”
  4. T-Shirt Denaihati.

Menarik bukan? Tunggu apa lagi. Jom ramai-ramai kita mencuba nasib. Cara-caranya adalah seperti berikut.

  1. Buat satu entri paling best bertajuk “Nuffnang Blogpolis 2012 bersama Denaihati”.
  2.  Tinggalkan link entri di ruang komen dan email di contact.
  3.  Penyertaan akan ditutup pada jam 11.59 pm, 11/7/2012.
  4. Cara pemilihan pemenang akan diumumkan esok.

 

Sekian, Terima Kasih.

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku..... Syukur alhamdulillah. Ada yang sudi memandang pada blog
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku.... Buat duit dengan Nuffnang, bukan lagi fantasi, sudah
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi.... Senarai peserta bagi Giveaways Pertama Daddydee.net adalah : keretahitam jebengotai budakfelda

Eyriqazz vs Denaihati : Pengalaman adalah Guru Terbaik

Assalamualaikum dan Salam 1 Ispirasi buat semua saudaraku.

Makin hebat makin mantap. Itu saja yang boleh saya ungkapkan apabila melihatkan kerancakan Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati ni. Memang cukup hebat, ya siapa tak nak menang hadiah hebat. Makin ramai blogger yang update mengenai kontest ini untuk terus berada di 1st page google.

Blog saya, belum tahu lagi. Tapi saya sememangnya kosong ilmu HTML dan SEO ini. Memang bukan bidang saya. Saya tidak pernah belajar perihal HTML dan SEO ini secara formal.

SEO
SEO

Saya terjebak dalam dunia blogging ini pun secara tidak sengaja, iaitu pada tahun 2007, dengan bermula daripada menggunakan blogspot.com, memang lama saya berblog menggunakan nama domain blogspot sebelum beralih kepada domain sendiri pada 2011 dan membuat satu blog menggunakan hosting pada 2012 (wujudnya daddydee.net yang baru berusia 3bulan).

Ianya bermula apabila saya berkerja di Bandar Selesa Jaya, Johor, selama hampir setahun. Saya tinggal dan kerja di sana, yang mana pejabat adalah rumah dan pejabat saya. Tinggal seorang macam orang gila. Siang malam mengadap internet saja.

Dek kerana sudah bosan main limewire, chatting, online gaming, saya cuba explore pekara baru dalam internet ini, dan terjumpa blogspot.com, terus saja saya register. Memang awal saya menulis memang saya tidak tahu apa yang patut saya tulis. Rasa malu, takut dan segan untuk menulis masa itu terlalu menebal pada masa itu. Kalau dibaca balik tulisan saya memang agak kelakar.

Samsung Galaxy S3 hanya pada RM999.

Selepas bertahun setia dengan blogspot.com, saya beralih pula kepada domain sendiri. Itupun setelah beratus entri yang saya baca menyarankan blogger mempunyai domain dan hosting sendiri, termasuklah dalam entri Tuan Eyriqazz dan Tuan Denaihati.  Nak memulakan hosting sendiri belum bersedia lagi saya rasa pada masa itu. Sebab memang saya tak reti ilmu HTML dan SEO, saya tau pakai blogspot je. Nak berhijrah kepada wordpress dan hosting sendiri rasa berat je.

Bulan Mei 2012, setelah beribu kali berfikir. Saya mengeluarkan sedikit wang untuk memilikki hosting sendiri. Maknanya saya akan menggunakan perisian baru iaitu wordpress. Memang saya gamble saja lakukan ini. Memang saya kosong sungguh. Tapi alhamdulillah sikit sikit saya belajar, dan pengalaman memang mengajar saya untuk lebih maju.

Tujuan saya sertai kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati tiada lain melainkan untuk mencuba pengalaman baru. Ini adalah pertama kali saya sertai kontest SEO. Tanpa ilmu SEO. Saya main redah je.

Pengalaman adalah guru terbaik saya. Yang mengajar saya untuk terus mencuba dan mencuba. Dalam hidup ini sememangnya kita kena mengambil risiko. Tiada kejayaan tanpa suatu pengorbanan.

Hidup Harus Berani Mencuba. Jangan pernah bosan untuk mencuba dan mencuba.

Enjoy of this video. There are something from this superhero would like to share with
Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi buat semua Success...Impian kita Contest SEO
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat semua Saudaraku sekalian.   Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati makin

Eyriqazz vs Denaihati : Sambar T-Shirt Free

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat semua Saudaraku sekalian.

 

Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati makin hari makin rancak. Pelbagai entri diupdate oleh blogger saban hari menggunakan tajuk SEO Eyriqazz vs Denaihati. Pelbagai entri kreatif yang boleh dibaca hanya dengan sekali click menggunakan browser google.com menggunakan keyword Eyriqazz vs Denaihati.

 

Samsung S3 hanya pada harga RM999

Potong-memotong antara blogger-blogger hebat dalam pencarian berdasarkan SEO Eyriqazz vs Denaihati silih berganti hari demi hari. Semua hebat-hebat belaka. Aksi potong memotong ini kekadang dilihat bagaikan satu perlumbaan Drift. Satu perlumbaan yang sihat.

Saat ini entri ini di update, top blog yang dijumpai apabila carian keyword Eyriqazz vs Denaihati dilakukan melalui google.com adalah:

  1. azrijohan.blogspot.com
  2. profhariz.com/
  3. ciktom.com
  4. akmaomar.wordpress.com
  5. sharifdez.blogspot.com
Senarai di atas adalah 5 top blogger yang ditemui menggunakan keyword Eyriqazz vs Denaihati. Nama blog daddydee.net memang tak naik pun jangan risau. Saya memang tak tahu langsung ilmu SEO ini.
Sertai Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati pun sekadar suka-suka saja, sekadar mencuba nasib dan menambahkan ilmu. Dan yang paling penting menambahkan kenalan dan sahabat. Indah sungguh dunia blogging kalau kena caranya. Kalau tak kena caranya, pun hebat juga, panas bontot dikejar sana sini dek kerana kesalahan.
Hidup ini biarlah orang kenang kita kerana jasa dan pahala, bukan kerana kehebatan dosa kita.
giveaway jebengotai.com
T-Shirt Free dari JebengOtai.com

 

Dalam kerancakan kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati, Tuan JebengOtai telah bermurah hati dengan menganjurkan satu giveaway yang sangat cun melecun. Habuannya adalah T-Shirt M7 seperti dalam gambar di atas. Sungguh menarik bukan. Cepat turut sama kita sertai Giveaway JebengOtai.com yang menarik ini.

Kalau yang perempuan tu rasa T-shirt ini, tak berkenan sangat, bolehlah hadiahkan kepada Suami atau Boyfriend ataupuun Secret Admirer. Kalau tak pun, hadiahkan saja pada saya, saya sangat-sangat-sangat sudi menerimanya.

 

 

Giveaway JebengOtai ditaja oleh Earncent.comNurmisnanBudak FeldaCik TomHati PuteraShaharilBumilangkawi.com danLangkawihomestay.net.

 

Enjoy of this video. There are something from this superhero would like to share with
Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi buat semua Success...Impian kita Contest SEO
Assalamualaikum dan Salam 1 Ispirasi buat semua saudaraku. Makin hebat makin mantap. Itu saja yang

Rumah Tangga : Tips Bila Keluar Dengan Kawan

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Saudaraku Sekalian.

Alhamdulillah. Badan makin sihat. Walaupun kepala masih stim je. Macam baru lepas telan ubat batuk. Selsema memang suatu yang menyiksakan.

Dek kerana selsema Kursus Jom Kurus tak dapat saya join. Maaf PuanBee. Nak update blog untuk kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati pun tak diupdate.

 

 Ayuh bersama kita selamatkan penyu.

 

Bila search keyword Eyriqazz vs Denaihati tiada pun blog daddydee.net yang naik. Dan blog no 1 untuk keyword Eyriqazz vs Denaihati silih berganti. Makin rancak nampaknya kontest Eyriqazz vs Denaihati ni serancak mood nak sambut bulan Ramadhan. Bagi yang belum habis ganti puasa, cepatlah ganti.

Broadband terlaju di Malaysia.

Berbalik kepada tajuk entri kali ini iaitu Tips Bila Keluar Denagan Kawan. Saya walaupun dah kahwin selalu juga keluar minum dengan kawan-kawan (lelaki saja), lepak sampai awal malam, sampai pukul 11 hingga 12 malam. Kalau zaman bujang biasalah sampai 3 pagi. Semenjak dah berkahwin ni, control lah sikit ya tingkah laku.

Biasanya lepak dengan kawan-kawan lama ini buatkan kita tak sedar masa berlalu, dan kekadang boleh terlajak masa dek kerana rancak bersembang. Terlupa sekejap isteri di rumah.

Sesetengah Isteri akan selalu call. Bukan sebab jealous. Tapi sebab sayangkan suami. Takut apa-apa jadi pada suami. Ya lah, malam hari, macam-macam boleh terjadi.

Jadi dalam situasi begini ada tips nya, supaya kita ingat dan supaya tak bergaduh dengan bini. Merana kalau gaduh dengan bini ni. Hehehe

Tipsnya adalah :

  1. Letakkan handphone kita ditempat yang mudah di lihat dan kita sedar. Seperti atas meja. Walaupun pakai 3310 mahupun Samsung Galaxy S3, letak je atas meja, bukan mahu menunjuk tapi senang, dan mudahkan kita terperasan apabila ada call atau SMS dari bini masuk.
  2. Kuatkan volume bunyi handphone. Kuatkan bunyi handphone supaya kita boleh sedar akan bunyi handphone kita apabila call atau SMS dari bini masuk.
  3. Tukar bunyi ringtone. Tukar bunyi ringtone kepada bunyi yang unik, seperti suara kerbau ke, bunyi belalang mengawan ke, bunyi bas brek emergency ke atau mana-mana bunyi yang unik. Janji bila ringtone itu berbunyi kita boleh sedar.
  4. Kuncikan jam. Kuncikan jam bukan untuk kita nak bangun tidur saja. Tapi nak bangunkan kita supaya sedar kita dah janji dengan isteri untuk balik pada sekian waktu. Bersembang dengan kawan ni memang syok. Ralik bak kata orang Kelate.

Itu antara tips bila keluar dengan kawan yang boleh diguna pakai ketika kita keluar bersama kawan tanpa membawa bini. Bila bawa bini lain pula tipsnya, nanti saya kongsikan.

Tips ini bukan tunjukkan kita takut bini. Tapi sayangkan bini. Bukan senang nak pujuk bini / isteri merajuk ni. Dan susah orang lelaki kalau isteri merajuk.

Bukan cam lirik lagu ‘Madu Tiga’:

Isteri tua merajuk
Balik kerumah isteri muda
Kalau dua-dua merajuk
Ana kahwin tiga

Bukan semua orang mampu nak kahwin tiga. Kalau mampu dan berani, apa salahnya. Baik halal dari yang haram.

Sekian, terima kasih.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Hari terbaca satu post di laman sosial yang
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Ginseng Untuk Lelaki Sebut
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Benar kata orang tua, Untuk Memikat Hati Suami
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Suami Baran? Saya juga suami yang baran di

Khalwat Dengan Mat Karpet : Cinta ke?

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat saudaraku…

Khalwat Dengan Mat Karpet begitulah salah satu tajuk dalam Harian Metro semalam.

Seorang janda muda telah ditangkap khalwat bersama dengan Mat Karpet di sebuah hotel. Pasangan tersebut ditangkap dalam keadaan yang agak mengaibkan. Untuk maklumat lanjut bolehlah baca Harian Metro, 8 Julai 2012.

Persoalannya, mengapa gadis/wanita di negara kita mudah percayakan cinta warga asing? Ada yang cintakan Mat Bangla, Mat Indon, Mat Pakistan dan ada juga cintakan Awang Hitam.

Tiadakah lagi lelaki sejati, jati di Malaysia lagi? Mungkin juga, pengalaman lalu menyebabkan mereka serik dengan lelaki ataupun desakan hidup yang memaksa mereka.

Dari pengamatan dan pengalaman, saya sendiri, selama beberapa tahun bergaul dengan warga asing di tapak bina terutamanya. PATI dan PADI mereka sanggup berbuat apa saja untuk memuaskan nafsu mereka.

Mengeluarkan ribuan ringgit sebulan bukan masalah besar bagi mereka. Ya, mereka sanggup tabur gaji sebulan mereka untuk perempuan. Seorang pekerja saya sendiri pernah mengaku bahawa duit gaji dia habis untuk perempuan, sampaikan tiada nafkah yang dihantar untuk anak isteri di negara asal.

Asalkan mereka dapat melempiaskan nafsu mereka. Mereka sanggup buat apa saja. Kekadang duit mereka berikan dalam bentuk top up. Selain berikan cash.

Wanita/Perempuan akan gelap mata dek ayat-ayat manis dan wang ringgit mereka berikan sehinggakan ada yang sanggup ke ranjang. Berani saya katakan ada segelintir perempuan sekarang tidak kisah dengan semua itu janji mereka dapat wang dan cinta. Ada juga yang berkata ‘Bukan luak pun’

Apapun, celik lah mata. Mereka hanya mahu memuaskan nafsu mereka. Mahukan seks semata. Tiada lain. Tiada istilah CINTA pun.

Kembalilah ke pangkal jalan. Kembali pada jalan diredhai. Kalau pun, cintakan warga asing pun, berkahwinlah. Halalkan hubungan itu.

Tapi, nasihat saya baik janganlah khalwat dengan mat karpet. Cari yang halal.

Sekian, terima kasih bebanyak.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Ramai kawan-kawan sekeliling saya mengeluh kini. Mengeluh dan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Berita gembira untuk Penjawat Awam, Jadual Gaji 2015
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Siang malam bekerja memerah keringat demi sekeping kertas.
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Apa yang saya belajar tentang buat duit dengan