Malaysia Baru Politik Matang Dan Sejahtera

9 Mei 2018 yang lalu jadi tanggal penting dalam sejarah Negara Malaysia apabila Parti Barisan Nasional tumbang kepada parti baru Parti Pakatan Harapan. Satu gelombang yang mengejutkan semua pihak bukan saja rakyat Malaysia tapi juga dunia.

Tun M (Sumber: thevocket.com)
Tun M (Sumber: thevocket.com)

Satu parti yang gah selama 60 tahun memerintah Malaysia tumbang selepas Pilahanraya Umum ke 14.

Malaysia Baru

Kebangkitan rakyat bukan kerana bencikan parti tapi dek kerana ingin tumbangkan pemerintahan yang zalim. Kalau ramai masih ingat pelbagai luahan rakyat ditepis oleh sindiran sinis oleh para menteri yang kononnya pemimpin rakyat. Antara kata-kata yang tak mungkin kita lupa:

  • Kalau tak suka sila keluar dari Malaysia
  • Tak mahu bayar tol sila keluar awal atau guna jalan tiada tol
  • Makan masak kita masak di asrama Universiti

Kata-kata di atas mungkin kita sambut dengan gelak tawa tapi jauh dalam hati memang terguris dengan kata-kata sinis pemimpin.

Continue reading “Malaysia Baru Politik Matang Dan Sejahtera”

Biasa sudah kita dengar akan penyakit kemurungan, tapi tahukah kita betapa bahayanya penyakit kemurungan ni?
Sebelum ini banyak saya melakukan pembelian atas talian baik dari dalam Malaysia dan juga luar
Bila aku melihat remaja sekeliling aku hari ini aku rasa aku semakin tua. Semakin dunia
Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan

Deadpool 2 Lucu dan Menghiburkan.

Filem Deadpool 2 sudah mula di tayangkan pada Selasa. Dan pasti ramai yang menunggu untuk sambungan Deadpool 2 ni.

Seperti yang dah ramai tahu, Filem Deadpool adalah antara filem R-rate yang pertama mendapat kutipan yang tertinggi. Dalam filem kedua ini pun R-rate masih dikekalkan.

Wording mecarut masih bersepah dalam filem ni. Jadi patuhi arahan pihak berkuasa jangan nak bawa anak.

Filem sekuel kali ni bagi aku agak menghiburkan. Jangan banding dengan siri Marvel yang lain. Filem Deadpool adalah berbeza.

Dalam filem ini masih mengekalkan watak tambahan lama iaitu Collosus, Negasoni Teenage Warhead, Blind AL, Weasel dan Dopinder. Watak baru adalah Cable, ‭Dimino, Firefist dan Yukio.

Sinopsis Deadpool 2

Deadpool mula menjadi pembunuh upahan, serata dunia dia ambil job. Tapi salah seorang yang diburu gagal dibunuh dan telah menyerang semula apartment Wade. Dan telah menyebabkan Ness, girlfriend Wade meninggal dunia.

Akibat kecewa, Deadpool nekad untuk membunuh diri tapi gagal. Badan dah berkecai tapi tak mati. Hahaha… Collosus telah datang mengambil Deadpool ke X-mansion.

Semasa di X-mansion, Collosus dan Negasonic telah mendapat misi untuk mententeramkan seorang budak comel, Russel aka Firefist. Deadpool telah turut sama dalam misi ini. Dalam misi ini Deadpool hampir berjaya memujuk Russel dan hampir membunuh pengetua sekolah anak Yatim tempat Russel tinggal.

Deadpool dan Russel telah di tangkap dan dipenjarakan dalam penjara Mutant. Dalam penjara ini dapat lihat watak Black Tom.

Cable yang kematian Isteri dan Anaknya telah datang dari masa depan untuk memburu pembunuh kelurganya, Russel.

Deadpool pula yang mula insaf telah nekad untuk lindungi Russel. Dapatkah Deadpool lindung Russel dari Cable?

Deadpool 2 Troll DC

Dalam filem Deadpool 2 ini ada banyak troll yang dituju pada DC. Banyak skripnya yang dituju pada DC antaranya Martha, Why you so dark?, dan pembunuhan Ryan Reynold.

Secara keseluruhan filem ini amat menghiburkan. Jalan cerita pun straight je. Tak perlu nak berfikir seperti Infinity War.

Dari segi aksi aku rasa filem Deadpool lebih banyak aksi. Filem ni pun ada je aksinya.

Dari segi CGI aku rasa masih ada kelemahan CGI nya. Not the best.

Lucu memang lucu. Dan banyak lawak double meaning seperti filem yang lepas.

Apapun Deadpool 2 adalah filem yang melucukan boleh buat hilang stress di ofis tu.

Untuk menjadi seorang yang cemerlang, seseorang itu perlu meletakkan harga diri yang tinggi. Dalam hidup
Biasa sudah kita dengar akan penyakit kemurungan, tapi tahukah kita betapa bahayanya penyakit kemurungan ni?
Sebelum ini banyak saya melakukan pembelian atas talian baik dari dalam Malaysia dan juga luar
Bila aku melihat remaja sekeliling aku hari ini aku rasa aku semakin tua. Semakin dunia
Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan

Takeo Kikuchi x G-Shock DW-5600

Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun
Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun

Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi dan Casio melepaskan jam tangan kerjasama G-Shock berdasarkan klasik DW-5600 dan diilhami oleh warna G-Shock yang asal.

Merecik G-Shock x Takeo Kikuchi
Merecik G-Shock x Takeo Kikuchi

Jam tangan ini mempunyai reka bentuk hitam halus yang bertujuan untuk menjadi “mudah dipadankan” untuk kedua-dua kegunaan kasual dan perniagaan. Jam tangan ini mempunyai luaran hitam silap dan reka bentuk muka minimalis dengan garis merah di sekitar paparan.

Continue reading “Takeo Kikuchi x G-Shock DW-5600”

Sempena ulangtahun ke-50 Big Mac, satu kolabrasi andara McDonald's x G-Shock telah berlaku. Dua syarikat
Sabotage atau SBTG yang berasal dari Singapore telah diberi peluang untuk berkolabrasi dengan G-Shock. Kolabrasi
Dah agak lama juga rasanya tak follow mengenai jam G-Shock ni sebenarnya. Bukan tak minat,
Satu model baru G-Shock Rangemen telah diumumkan pada satu Majlis Ulangtahun ke-35 tahun G-Shock di

Diorama Yang Realistik Oleh Eddie Putra… Memang Legendlah

Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah. Foto dia memang awesome.

Jom tengok diorama yang dia hasilkan. Amacam memang awesome kan?
Continue reading “Diorama Yang Realistik Oleh Eddie Putra… Memang Legendlah”

Biasa sudah kita dengar akan penyakit kemurungan, tapi tahukah kita betapa bahayanya penyakit kemurungan ni?
Sebelum ini banyak saya melakukan pembelian atas talian baik dari dalam Malaysia dan juga luar
Bila aku melihat remaja sekeliling aku hari ini aku rasa aku semakin tua. Semakin dunia
Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan

Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal Hujung Musim Ini

Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal
Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal

Arsène Wenger telah mengeluarkan kenyataan berikut:

“Selepas pertimbangan dan perbincangan dengan kelab, saya rasa ia adalah masa yang tepat bagi saya untuk meletak jawatan pada akhir musim.

“Saya berterima kasih kerana diberikan keistimewaan untuk berkhidmat dalam kelab ini selama bertahun-tahun. Sesuatu yang mengujakan.

“Saya menguruskan kelab ini dengan penuh komitmen dan integriti.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada kakitangan, para pemain, para Pengarah dan peminat yang menjadikan kelab ini begitu istimewa.

“Saya menggesa peminat Arsenal untuk terus meyokong perjuangan kami.

“Kepada semua pencinta Arsenal menjaga nilai-nilai kelab itu.

“Cinta dan sokongan saya selama-lamanya.”

Manakala ini adalah kenyataan dari pemegang saham terbesar Arsenal, Stan Kroenke berkata:

“Ini adalah salah satu hari paling sukar yang pernah kita alami sepanjang tahun dalam sukan. Salah satu sebab utama kami terlibat dengan Arsenal adalah disebabkan oleh apa yang Arsène telah membawa ke kelab di dan luar padang. Umur panjang dan konsistensi sepanjang tempoh yang berterusan pada tahap tertinggi permainan tidak akan dipadankan.

“Arsène mempunyai kelas yang tak tertandingi dan kami sentiasa bersyukur kepadanya. Setiap orang yang menyukai Arsenal dan semua orang yang suka bola sepak berhutang hutang kepadanya. Tiga tajuk Liga Perdana, termasuk keseluruhan musim tanpa kalah, tujuh kejayaan Piala FA dan 20 tahun berturut-turut dalam Liga Juara-Juara adalah rekod luar biasa. Beliau juga telah mengubah identiti kelab kami dan bola sepak Inggeris dengan penglihatannya bagaimana gim boleh dimainkan.

“Kami mempunyai cita-cita yang tinggi untuk membina keupayaan Arsène yang luar biasa dan untuk menghormati visinya dengan memastikan Arsenal bersaing dan memenangi hadiah terbesar dan paling penting dalam permainan.

“Kami kini perlu memberi tumpuan untuk membuat penamat yang kuat untuk musim ini dan minta berjuta-juta peminat kami di seluruh dunia untuk menyertai kami dalam memberi penghormatan yang sesuai kepada salah satu pemain hebat Arsenal dan salah satu pemain hebat.”

Pemergian Alexis Sanchez sememangnya adalah sesuatu yang sudah diduga sejak dari awal musim lagi. Malah
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Arsenal tiga mata penuh pada malam ini hasil
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku.... Mesut Ozil yang baru dibeli oleh Arsenal pada
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku...... Perlawanan Akhir Pestabola Merdeka Malaysia lawan Myanmar Malam