Generasi Baru Kurang Meminati Seni Bela Diri

Seni Bela Diri kalau baca pun perkataan pertama adalah Seni diikuti dengan Bela dan Diri. Maksud di sini ia bukan bertumbuk atau jadi samseng. Ia adalah seni untuk kita bela diri dalam keadaan terancang.

Ya, sekarang ini makin banyak gelanggang pertandingan seni bela diri di buka. Tapi itu bukan tujuan utama belajar seni bela diri. Dah tua macam aku nak naik stage melawan, memang TIDAK lah kan. Hahahaha…

Generasi Baru Kurang Meminati Seni Bela Diri
Generasi Baru Kurang Meminati Seni Bela Diri

Aku boleh dikatakan antara pelajar baru yang tua di gelanggang. Ya lah, umur dah cecah 34 tahun baru nak pijak masuk belajar seni bela diri semula. Ya aku pernah belajar dulu tapi telah lama aku tinggalkan seni bela diri.

Continue reading “Generasi Baru Kurang Meminati Seni Bela Diri”

Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.
Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal Arsène Wenger telah mengeluarkan kenyataan berikut: "Selepas
Jujur je aku mengaku memang aku buta pasal ilmu kereta, terutama bab dalam bahagian enjin.
Sempena ulangtahun ke-50 Big Mac, satu kolabrasi andara McDonald's x G-Shock telah berlaku. Dua syarikat

Punca Kebakaran Bangunan KWSP.

Punca Kebakaran Bangunan KWSP

Punca Kebakaran Bangunan KWSP

Punca Kebakaran Bangunan KWSP

Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.
Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal Arsène Wenger telah mengeluarkan kenyataan berikut: "Selepas
Jujur je aku mengaku memang aku buta pasal ilmu kereta, terutama bab dalam bahagian enjin.
Sempena ulangtahun ke-50 Big Mac, satu kolabrasi andara McDonald's x G-Shock telah berlaku. Dua syarikat

Misi Fat To Fit; Ubah Gaya Hidup

Rasa tidak selesa dengan badan sendiri buat aku rasa nekad untuk UBAH. Ubah gaya hidup dan amalan pemakanan aku.

Ubah bukan maknanya aku diet atau stop makan. Aku jenis yang suka makan, bagi aku makan adalah satu nikmat yang perlu kau hargai. Apa yang aku buat hanya potong bab tertentu sahaja seperti kurangkan portion makanan dan potong gula dalam minuman.

Minuman dalam tin aku cuba stop. Walaupun aku adalah peminat tegar Nescafe Mocha dan Wonda Xpresso. Sedap wooo…

Misi Fat To Fit

Masa tahun 2015 aku agak aktif di gym, boleh kata rutin aku hari hari adalah di gym 1 – 2 jam sehari beb. Aku tak ada jadual yang tetap, sebab target aku nak sihat dan stamina. Yup aku dapat.

Continue reading “Misi Fat To Fit; Ubah Gaya Hidup”

Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.
Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal Arsène Wenger telah mengeluarkan kenyataan berikut: "Selepas
Jujur je aku mengaku memang aku buta pasal ilmu kereta, terutama bab dalam bahagian enjin.
Sempena ulangtahun ke-50 Big Mac, satu kolabrasi andara McDonald's x G-Shock telah berlaku. Dua syarikat

Berhibur di I-City Shah Alam… Tempat Yang Menarik Untuk Dikunjungi Tapi Kebanjiran Warga Asing Agak Spoiledkan Mood

Perancangan asal adalah ingin bercuti bersama keluarga ke Melaka, tapi terpaksa aku batalkan kerana anak aku yang bongsu masih tidak sihat.

Sebenarnya sudah lama merancang untuk berkunjung ke I-City Shah Alam sebenarnya, dah janji dengan anak anak untuk bawa mereka berhibur di I-City Shah Alam.

Last aku pergi ke sana adalah 5-6 tahun yang lepas, masa tu hanya ada pokok lampu bercahaya sahaja, bangunan pun masih banyak yang tiada, permainan fun fair pun masih kurang. Masa aku pergi dulu parking pun di tanah kosong je, batu kelikir je, tiada premix atau tar lagi masa tu.

Anak Suka Sangat Berhibur Di I-City

Anak aku memang suka tempat macam I-City ni, Ya lah kalau ke Mall pun semua benda ingin dicubanya apatah lagi bila semua benda tu ada di I-City.

Ferris Wheel kan ni?
Ferris Wheel kan ni?

Sakan diorang bermain. Apa-apa sajalah adik abang. Asal adik abang gembira papa mama pun gembira.

Banyak permainan yang mereka main, jenuh aku pun nak melayan. Hahaha. Tapi mama dia yang banyak layan. Aku cam biasa malas.

Tapi aku bukan nak cerita pasal anak aku berhibur sangat tapi lebih pada teguran dari kaca mata aku.

Continue reading “Berhibur di I-City Shah Alam… Tempat Yang Menarik Untuk Dikunjungi Tapi Kebanjiran Warga Asing Agak Spoiledkan Mood”

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Warong Pokok Ceri Jalan Beserah Kuantan adalah satu
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... Sebut saja Burger Bakar yang Best di Kuantan
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Mak Long Corner No
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Balik dari Pekan sempat lagi kami menyinggah untuk

Menonton Black Panther Bersama Keluarga… Black Panther Best.

Hujung minggu lepas penuhi permintaan anak sulung aku yang nak tengok sangat Black Panther, puas aku pujuk tengok makluk hijau cacat pelik cam puaka niyang rapik Badang. Siap aku promo ni filem terbaik dalam sejarah filem Malaysia, anak aku tetap tak percaya.

Sori brader, anak aku yang umur 7 tahun pun tahu kualiti filem. Movie Abang Long Fadil 2, Boboiboy dan Upin Ipin Jeng Jeng… mau je dia tengok tapi tidak filem Bongok Badang.

Movie Black Panther Best… Movie Terbaik Marvel?

Mulanya agak kurang semangat nak menonton filem Black Panther bila ramai review cakap filem ni membosankan. Tapi aku dah tonton cakap sebaliknya.

Black Panther Best
Black Panther Best

Negara Wakanda terbentuk dari penyatuan 5 puak di benua Afrika selepas penemuan Vibranium yang terhempas dalam kawasan mereka. Dalam 5 puak ini, puak Jibari telah mengambil langkah berkecuali.

Negara Wakanda telah membangun pesat dalam berselindung dari dunia luar menggunakan Vibranium. Wakanda mengambil langkah berkecuali untuk melindungi rakyat mereka dan penyalahgunaan Vibranium.

Continue reading “Menonton Black Panther Bersama Keluarga… Black Panther Best.”

Takeo Kukuchi jenama fesyen di Jepun Jenama fesyen Jepun Takeo Kikuchi
Eddie Putra adalah salah satu photografer yang amat aku segani. Dia memang antara legend lah.
Arsene Wenger Tinggalkan Arsenal Arsène Wenger telah mengeluarkan kenyataan berikut: "Selepas
Jujur je aku mengaku memang aku buta pasal ilmu kereta, terutama bab dalam bahagian enjin.
Sempena ulangtahun ke-50 Big Mac, satu kolabrasi andara McDonald's x G-Shock telah berlaku. Dua syarikat