12 Kebaikan Ginseng Untuk Lelaki

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Ginseng Untuk Lelaki
Ginseng Untuk Lelaki

Sebut saja supplement untuk lelaki dewasa pasti kita akan temui Ginseng antara bahan asas dalam produk tersebut – antara kegemaran saya adalah produk PowerRoot (Gantikan Red Bull terutama semasa memandu). Dan boleh tengok banyak lagi produk lain seperti Nu-Prep, Proviton dan lain-lain.

Ginseng adalah antara herba yang amat kuat pengaruh dalam masyarakat Cina. Kalau tengok filem pahlawan Cina lama siap boleh gaduh lagi sebab Ginseng. Kenapa?

Kandungan Ginseng Untuk Lelaki

  • Saponin
  • Minyak vaporising
  • Asam organik
  • Ester
  • Sterols
  • Asam folat
  • Ginsenosides
  • Glikosida
  • Phytosterol
  • Resin
  • Fenolase
  • Neoclaven
  • Minyak atsiri
  • Vitamin B1
  • Vitamin B2
  • Vitamin B12
  • Vitamin C
  • Zat besi
  • Mineral
  • Enzim
  • Kamfer
  • Pansenoside
  • Geomisin N
  • Geomisin A
  • Gula

12 Kebaikan Ginseng Untuk Lelaki

  1. Memulihkan dan Meningkatkan Stamina
  2. Menghilangkan stress
  3. Melancarkan aliran darah dan mengubat prostat
  4. Mencegah sakit jantung
  5. Mengubat susah tidur
  6. Meningkatkan memori otak
  7. Meningkatkan hemoglobin
  8. Meningkatkan sistem Imun
  9. Mengelakkan gangguan sistem pencernaan
  10. Mengelakkan ejaksi pramatang
  11. Tahan lama atas ranjang
  12. Membantu membesarkan dan memanjangkan penis

Hal ini juga diakui oleh Ahli Farmasi, En. Mohd Farik

“Selain tongkat ali, ginseng adalah alternatif terbaik kerana sejak dulu lagi ujian klinikal membuktikan kemampuannya memulihkan tenaga dan menjadi amalan kebanyakan ahli sukan di negara kita sendiri,” (Sumber: Harian Kosmo)

Sememangnya, stamina adalah amat penting bagi seorang lelaki. Kelesuan memang meanggangu aktiviti seharian – bukan aktiviti di bilik tidur saja, nak bersuka ria dengan anak pun terganggu kalau badan dah penat dah letih. Bersukan memang tak lah bila badan dah letih.

Pengambilan supplement yang bersesuaian mungkin dapat membantu dengan amalakan kehidupan yang sihat.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Benar kata orang tua, Untuk Memikat Hati Suami
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Suami Baran? Saya juga suami yang baran di
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Isteri atau ibu atau wanita memang tinggi martabatnya

Tergoda Dengan Keseksian Nya

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku….

Orang tua selalu cakap kalau dah cinta kentut pun wangi, cakap apa pun tak peduli. Orang tua selalu cakap bila dah suka cuka getah pun kata manis. Hebat hebat penangan bila dah angau bukan. Serius ini memang buat saya angau.

Angau zaman bercinta dulu pun tidak sehebat ini. Dulu zaman bujang pun tak begini, tengok awek seksi pun tak tergoda begini. Tak pernah lagi tengok awek, saya tergoda dengan keseksian nya. Tapi sekarang memang tak boleh, tambah yang satu ni memang kalau terlebih seksi hati mudah terpikat.

Kalau mampu memang saya dah ambil dah untuk dijadikan bini no-2,  fuh pasti hidup ini lebih indah. Tiap tiap hari akan saya belai dia dengan penuh kasih sayang. Bangun je pagi akan saya mandikan dia. Malam akan kita berasmara dana, kalau malam Jumaat jangan ceritalah itukan malam sunat.

Saya sudah terpikat sudah tergoda dengan keseksian nya, tahap angau tak sudah dah ni. Memang jadi impian untuk pinang dia untuk bersama saya dalam hidup ini. Pilihan pertama tetap Ducati Monster dan yang terbaru berjaya membuat saya tergoda dengan keseksiannya adalah Yamaha MT-07. Fuhhhhh…Bikin cair hati dan perasaan.

Tergoda Dengan Keseksian Nya
Yamaha MT-07
Assalamualaikum dah salam inspirasi buat semua saudaraku... Bina Identiti Blog dan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Bajet 2014 : Bajet
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua... Semakin banyak kes pembunuhan kejam yang terjadi kebelakangan ini.
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Cinta itu memang indah dan membahgiakan terutama mencintai

Bajet 2014 Dan Saya

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Bajet 2014 : Bajet terbaik
Bajet 2014 : Bajet terbaik

Bajet 2014 dikatakan ramai bahawa ianya adalah bajet yang terbaik yang dibentangkan, betul ke? Sebab saya lihat ramai yang update pasal Bajet 2014 ni, kalau tak percaya cuba taip keyword Bajet Terbaik 2014.

Bajet 2014, ramai yang bising gula naik sampai 30 sen. Saya pun mengeluh juga, bukan sebab harga gula naik akan menyebabkan saya tidak mampu membeli iPhone 5s, bukan. Kalau saya nak beli saya beli juga iPhone 5s tu, iPhone bukan guna gula pun. Loan kan ada? Banyak bank boleh beri personal loan, apa ada hal?

Cuma akan agak perit la untuk beli air manis di kedai selepas ini, beli air suam je la. Baik untuk seks. Amalan air suam/panas adalah baik untuk seks.

Apa pula bajet 2014 saya? Saya mahu menjadikan 2014 sebagai titik perubahan saya sempena dengan kenaikan harga gula dan harga petrol yang sudah melambung, saya juga perlukan lambungan gaji dan lambungan nilai simpanan jangka panjang saya.

Bajet 2014 : ini realiti
Bajet 2014 : ini realiti

Insyallah, pada 2014 saya akan menamatkan dunia siswa saya buat setakat ini. Kalau ada rezeki akan kembali lagi saya menjadi siswa tapi tidak tahu lagi bila dan dimana. Selepas menamatkan zaman siswa ini harapnya saya boleh memberi lebih tumpuan kepada tugasan lain saya sebagai penulis blog, agen unit amanah dan insyallah satu projek baru yang masih lagi dalam pembikinan.

Harapnya selepas ini saya boleh aktif dalam komuniti blogger seperti Blooggers dan Denaihati Network, harapnya masiha ada ruang untuk penulis amatur seperti saya dnegan 100uv sahaja. Semoga Allah swt akan mengurniakan saya kecergasan badan dan kecerdasan mental untuk terus menulis dan berkongsi idea di medan ini.

Itu adalah antara Bajet 2014 saya. Ok tak macam ni? Saya pun tak tahu ini bajet ke azam. Ada saya kisah? Heheheh…

Tiada orang lain yang akan ubah saya kalau bukan saya sendiri.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Makan Banyak atau Banyak
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Sedikit perkongsian yang saya ambil dari page Dr.MAZA
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saat Berkasih Sungguh Indah - Ke mana saja

Manusia Akan Buat Apa Saja Bila Terdesak

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua…

Semakin banyak kes pembunuhan kejam yang terjadi kebelakangan ini. Kekadang takut untuk keluar seorang diri secara bebas. Nak bagi ‘green light’ untuk orang rumah keluar seorang diri pun gerun.

Bila dah terdesak manusia sanggup buat apa saja?
Bila dah terdesak manusia sanggup buat apa saja?

Dalam minggu ini saja kita dikejutkan dengab beberapa kes pembunuhan kejam. Itu yang kita tahu mungkin masih banyak yang kita tidak tahu sebenarnya berlaku diluar sana.

Kalau diperhatikan memang banyak kes sebegini berlaku di dunia, semuanya kerana, manusia sanggup buat apa saja bila terdesak. Bila sudah terdesak manusia bagai hilang pedoman hilang iman di dada, hidup bagai tiada lagi bertuhan, sanggup lakukan apa jua di luar batasan.

Ada peniaga yang sanggup membakar kedai sendiri untuk tuntut duit insurans. Ada anak yang sanggup bunuh bapa demi untuk dadah. Ada suami yang bunuh isteri sebab judi. Banyak kes lagi. Kalau nak disebut memang terlalu banyak.

Tekanan perasaan membuatkan manusia sanggup buat apa saja.
Tekanan perasaan membuatkan manusia sanggup buat apa saja.

Kajian juga ada menunjukkan semakin hari semakin ramai manusia yang diserang sakit mental dek kerana tekanan perasaan. Tekanan dek kerana masalah kewangan, tekanan dek masalah keluarga dan tekanan dek tempat kerja. Hidup ini memang ada tekanan jadi kita perlu bijak mengendalikan tekanan yang mendatang.

Apapun, semoga kita semua sentiasa diberikan tubuh badan yang sihat dan akal yang waras dan dilindungi oleh Allah swt untuk terus beribadah kepada Nya dan melakukan kerja seharian. Wasalam.

Posted from WordPress for Android

Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi buat Saudaraku Sekalian. Dalam entri sebelum ini, Kejamnya Manusia, saya
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Bajet 2014 : Bajet
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Cinta itu memang indah dan membahgiakan terutama mencintai

Seluar Jeans Skinny Boleh Jejas Prestasi Seks?

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Jeans Skinny adalah salah satu trends yang sedang melular kebelakangan ni. Ramai golongan muda mudi suka pakai jeans skinny jeans yang kononnya untuk kelihatan lebih sexy dan bergaya sebab nampak kaki slim bukan bagak. Pakai jeans skinny baru lah lebih rock macam Steven Tylor (Aerosmith), Kirk Hammet (Metallica) dan juga Amy Search, baru lebih phewitttttt…. Tapi persoalannya adakah jeans skinny boleh jejas prestasi seks?

'Gua lagi sexy dari lu' kata Kirk
‘Gua lagi sexy dari lu’ kata Kirk

Orang Malaysia terutamanya orang Melayu amat mementingkan prestasi seks, percaya atau tidak itu adalah kenyataan. Boleh kata kunci utama yang di cari oleh pengguna internet Malaysia? Dan lihat berapa ramai yang menjual ‘ubat kuat’ yang kononnya boleh meningkatkan prestasi seks di internet sekarang ini baik blog mahupun laman sosial? Pembeli ubat kuat ramai ke, mesti ramai pembeli sebab itu ramai juga penjualnya. Lagipun orang kita lebih suka membeli ‘ubat kuat’secara online mahupun offline daripada berjumpa doktor sakit tuan atau puan. Apa pun nasihat saya jika sakit jumpa doktor. TITIK.

Seluar Jeans Skinny Boleh Jejas Prestasi Seks?

Rahsia Hubungan Seks
Rahsia Hubungan Seks

Seluar jeans skinny memang membahayakan kesihatan baik lelaki mahupun perempuan, terutama kepada organ seks kita.

 

Untuk lelaki, pemakaian jeans skinny yang telalu lama akan menyebabkan buah zakar (testis) berpintal, lemah pundi kencing dan jangkitan pada saluran kencing. Apabila seluar terlalu ketat (skinny jeans) dipakai, ia akan menyebabkan saraf terhalang dengan sperma tidak dapat bergerak secara bebas. Jika keadaan terlalu kritikal boleh menyebabkan saluran tersimpul dan memerlukan pembedahan pemotongan saluran berkenaan di lakukan. Dan jika lebih bernasib baik, buah zakar itu kemungkinan perlu dibuang jika keadaan terlalu mudarat.

Skinny jeans boleh bahayakan kelelakian dan jejas prestasi seks
Skinny jeans boleh bahayakan kelelakian dan jejas prestasi seks

Selain itu, pemakaian seluar ketat boleh menyebabkan penghasilan jumlah sperma yang rendah. Selain itu pemakaian seluar ketat akan menyebabkan suhu buah zakar meningkat, di mana menurut kajian suhu normal buah zakar adalah 36.5 darjah cecius. Penghasilan sperma yang baik dan sihat memerlukan pengudaraan dan suhu yang sempurna.

Bagi perempuan pula, pemakaian jeans skinny akan menyebabkan jangkitan kulat pada faraj. Kesan ini adalah sama bagi pengguna G-String yang boleh mengakibatkan jangkitan kulat pada faraj.

Oleh itu, fikirkan kesihatan sebelum berfesyen. Jangan kerana menjadi hamba fesyen kita menderita di kemudian hari.

PS : Pak cik pakai baju pagoda dengan kain pelikat je. Nyaman gitu.

 

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua... Bila isteri membebel Hari ini,
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saat Berkasih Sungguh Indah - Ke mana saja
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Bajet 2014 : Bajet