Apa Itu Pedofilia? Fakta Tentang Pedofilia Yang Ibu Bapa Patut Tahu

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Apa itu Pedofilia?

Apa itu Pedofilia
Apa itu Pedofilia

Pedofilia adalah orientasi seksual yang mana seseorang itu lebih tertarik dan mempunyai nafsu seksual ke atas kanak-kanak di bawah 13 tahun. Golongan Pedofilia lebih tertarik untuk melakukan hubungan seks dengan kanak-kanak.

Suatu yang gila kan? Mempunyai nafsu pada kanak-kanak? Ya, tapi itulah pedofilia.

Dalam kebanyakan kes pedofilia tidak melibatkan penembusan, kebiasaan akan melibatkan seks oral atau sentuhan alat kelamin.

Lebih merbahaya dalam kebanyakan kes pedofilia, mereka biasanya menggunakan pendekatan bersahabat, berkawan, pujukan dan tipu helah untuk mendekati mangsa mereka.

Tingkahlaku pedofilia adalah satu jenayah kejam apabila memaksa mangsa yang tidak berdaya untuk melawan seperti kanak-kanak. Ianya pasti akan meninggalkan kesan negetif pada mangsa mereka, menyebabkan mangsa trauma dan memberi kesan kepada psikologi dan hubungan interpersonal mangsa kelak. Dari kajian menunjukkan, pedofilia kebanyakkan adalah mangsa gangguan seksual di zaman kanak-kanak mereka.

Pedofilia banyak gunakan pujuk rayu
Pedofilia banyak gunakan pujuk rayu

Selain dari itu, pedofilia juga boleh disebabkan oleh pendedahan kepada filem lucah yang tidak terkawal sejak dari awal usia. Ataupun pernah menjadi mangsa penderaan seksual, mempunyai nafsu seks yang tinggi (hyper sexuality).

Pengidap pedofilia kebiasaan tidak akan mendapat kepuasan dalam hubungan seks dewasa. Dan lebih cenderung untuk melakukan seks dengan kanak-kanak yang tidak memberi ancaman kepada mereka.

Sebagai ibu bapa kita perlu tahu hal ini. Bukan sewenangnya membiarkan anak kita tanpa pemantauan. Pengawasan yang rapi perlu diberikan memandangkan golongan pedofilia boleh terangsang nafsu mereka dengan hanya melihat kanak-kanak dan juga melalui sentuhan.

Mungkin kita merasakan kita masih selamat? Betul kan?

Sedar atau tidak kes kehilangan / penculikan kanak-kanak berkemungkinan berkaitan dengan pedofilia. Antara kes yang popular di Malaysia adalah sesuatu yang mengejutkan apabila menemukan mayat mangsa dengan timun di kemaluan. Apakah semua ini?

Mengikut statistik yang dikeluarkan oleh PDRM pada 2013, terdapat 4,998 kes individu hilang dan hanya 2,382 berjaya ditemui semula. Dan 45 peratus dari angka itu adalah melibatkan remaja dan kanak-kanak yang berusia bawah 18 tahun.

Pedofilia akan cuba mendekati anak anak
Pedofilia akan cuba mendekati anak anak

Apa yang perlu ibu bapa lakukan?

Sebolehnya sebagai ibu bapa elakkan perkara-perkara berikut:

  • elakkan berkongsi gambar anak-anak terutama dalam keadaan tidak berpakaian atau berpakaian tidak sopan tidak kira lelaki atau perempuan
  • elakkan berkongsi lokasi sekolah dan lokasi keberadaan anak di laman sosial
  • latih anak untuk tidak membenarkan sesiapa menyentuh kemaluan
  • beri perhatian lebih kepada anak terutama apabila mereka berada dalam keadaan murung untuk mendekati seseorang.
  • Jangan biasakan anak-anak duduk di atas riba orang lain terutamanya lelaki
  • Jangan biarkan anak-anak bawah 13 tahun dibiar berjalan atau keluar tanpa pengawasan kita.

Jaga-jaga semakin kita mendekati penghujung dunia ini, makin banyak benda-benda pelik yang gagal diterima akal akan terjadi dan berlaku. Sebagai ibu bapa, kita pelindung anak-anak. 

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Terlebih dahulu saya ingin nyatakan di sini, kisah
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Apa khabar buat semua saudaraku? Saya harap semua
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... Jasa Bonda - Warisan Di saat kau lena
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Ma abah saya cukup tegas bab anak-anak walaupun

Seluar Jeans Skinny Boleh Jejas Prestasi Seks?

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Jeans Skinny adalah salah satu trends yang sedang melular kebelakangan ni. Ramai golongan muda mudi suka pakai jeans skinny jeans yang kononnya untuk kelihatan lebih sexy dan bergaya sebab nampak kaki slim bukan bagak. Pakai jeans skinny baru lah lebih rock macam Steven Tylor (Aerosmith), Kirk Hammet (Metallica) dan juga Amy Search, baru lebih phewitttttt…. Tapi persoalannya adakah jeans skinny boleh jejas prestasi seks?

'Gua lagi sexy dari lu' kata Kirk
‘Gua lagi sexy dari lu’ kata Kirk

Orang Malaysia terutamanya orang Melayu amat mementingkan prestasi seks, percaya atau tidak itu adalah kenyataan. Boleh kata kunci utama yang di cari oleh pengguna internet Malaysia? Dan lihat berapa ramai yang menjual ‘ubat kuat’ yang kononnya boleh meningkatkan prestasi seks di internet sekarang ini baik blog mahupun laman sosial? Pembeli ubat kuat ramai ke, mesti ramai pembeli sebab itu ramai juga penjualnya. Lagipun orang kita lebih suka membeli ‘ubat kuat’secara online mahupun offline daripada berjumpa doktor sakit tuan atau puan. Apa pun nasihat saya jika sakit jumpa doktor. TITIK.

Seluar Jeans Skinny Boleh Jejas Prestasi Seks?

Rahsia Hubungan Seks
Rahsia Hubungan Seks

Seluar jeans skinny memang membahayakan kesihatan baik lelaki mahupun perempuan, terutama kepada organ seks kita.

 

Untuk lelaki, pemakaian jeans skinny yang telalu lama akan menyebabkan buah zakar (testis) berpintal, lemah pundi kencing dan jangkitan pada saluran kencing. Apabila seluar terlalu ketat (skinny jeans) dipakai, ia akan menyebabkan saraf terhalang dengan sperma tidak dapat bergerak secara bebas. Jika keadaan terlalu kritikal boleh menyebabkan saluran tersimpul dan memerlukan pembedahan pemotongan saluran berkenaan di lakukan. Dan jika lebih bernasib baik, buah zakar itu kemungkinan perlu dibuang jika keadaan terlalu mudarat.

Skinny jeans boleh bahayakan kelelakian dan jejas prestasi seks
Skinny jeans boleh bahayakan kelelakian dan jejas prestasi seks

Selain itu, pemakaian seluar ketat boleh menyebabkan penghasilan jumlah sperma yang rendah. Selain itu pemakaian seluar ketat akan menyebabkan suhu buah zakar meningkat, di mana menurut kajian suhu normal buah zakar adalah 36.5 darjah cecius. Penghasilan sperma yang baik dan sihat memerlukan pengudaraan dan suhu yang sempurna.

Bagi perempuan pula, pemakaian jeans skinny akan menyebabkan jangkitan kulat pada faraj. Kesan ini adalah sama bagi pengguna G-String yang boleh mengakibatkan jangkitan kulat pada faraj.

Oleh itu, fikirkan kesihatan sebelum berfesyen. Jangan kerana menjadi hamba fesyen kita menderita di kemudian hari.

PS : Pak cik pakai baju pagoda dengan kain pelikat je. Nyaman gitu.

 

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua... Bila isteri membebel Hari ini,
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Sedikit perkongsian yang saya ambil dari page Dr.MAZA
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saat Berkasih Sungguh Indah - Ke mana saja