Kerja Mudah Gaji Lumayan

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Teringat pada zaman muda mudi dulu masa bujang terang tantang, gerak gaya ligat cam gasing. Memang kerja pun tak pernah melekat satu tempat. Pindah sana sini cam kaum nomad sudah. Pantang tak puas hati terus cari kerja lain. Satu hari saya melepak bersama seorang kawan lama di Damansara. Sambil makan mee goreng dan nescafe tarik sambil layan game bola sepak Manchester United lawan Chelsea.

Kerja mudah gaji lumayan
Kerja mudah gaji lumayan

Kerja Mudah Gaji Lumayan

‘Rasa nak cari kerja lain la. Dah tak tahan dah kerja tempat sekarang ni’ saya meluahkan perasaan pada kawan saya.

‘Kenapa nak tukar kerja pula? Kau dah kenapa?’ Tanya kawan saya nak kan kepastian.

‘Saja nak tukar angin la. Kau ada lubang baik ke?’

‘Ada. Tapi hati kena kering la. Kerja mudah gaji lumayan.’

Kerja mudah gaji lumayan satu quote yang cukup menarik bagi saya. Ya lah dalam dunia ini mana ada kerja mudah gaji lumayan. Yang banyaknya kerja cam macai gaji ciput saja.

‘Kau jangan main main. Mana ada kerja mudah gaji lumayan. Aku serius ni.’

‘Betul la. Aku tengok kau memang dah ada gaya. Muka dah bengis. Garang pun dah ada.’ Terang kawan saya bersungguh-sungguh

‘Aik…. muka aku je kau tengok. Tak perlu ada ijazah ke sijil ke.’ Tanya saya lagi.

‘Tak perlu semua itu. Itu semua dunia’

‘Main-main pula kau ni. Kerja apa kau cakap ni.’

Kerja Mudah Gaji Lumayan - Nak kena cincang tak?
Kerja Mudah Gaji Lumayan – Nak kena cincang tak?

‘Pembunuh upahan. Kau mahu ke?’

Ya malam itu memang saya nak je bunuh kawan saya buat sate. Tengah saya serius nak mencari kerja boleh dia mempermainkan hati dan perasaan saya ini. Oh sahabat sampai hati kamu.

Benar kah ke kerja sebagai pembunuh upahan itu kerja mudah gaji lumayan? Betul ke? Saya tak rasa kerja mencabut nyawa orang lain itu kerja yang mudah. Betul tak? Saya tak sampai hati untuk bunuh orang.

Nak kerja mudah gaji lumayan jom cuba ini.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Minggu lepas situasi saya agak kelam kabut, keadaan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua... Perlukan modal besar atau modal kecil yang diperlukan untuk
Seminar Duit Pantas oleh Jootawan.com pasti suatu yang ditunggu oleh semua. Siapakah jootawan.com? Jootawan adalah

Kejayaan Milik Mereka Yang Mahukan Kejayaan

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Kejayaan tidak mengenal siapa, tapi siapa yang mahukan kejayaan pasti kejayaan mendampingi mereka. Kejayaan milik mereka yang mahukan kejayaan yang berusaha untuk berjaya. Ingat motto biasa digunakan zaman sekolah dahulu Úsaha Tangga Kejayaan”, motto lama yang releven sampai bila-bila kerana tiada lift atau eskalator untuk berjaya kecuali kita anak somebody.

Tips dari master SEO
Ritchie Parker - Kejayaan milik mereka yang mahukan kejayaan
Ritchie Parker – Kejayaan milik mereka yang mahukan kejayaan

Sebelum ini saya ada menulis tentang Nick Vujicic dan Natalia Partyka, kini saya terbaca pula kisah seorang jurutera Nascar tanpa tangan, iaitu Richie Parker. Semua pergerakan beliau adalah menggunakan bahu, dagu dan kaki.

Richie Parker, 30, sememangnya meminati kereta dari remaja lagi. Walaupun ramai yang menasihati beliau agar lebih menggunakan bas atau taxi, Parker tetap berdegil dan berkeras untuk memandu. Kini beliau memiliki sebuah Chevy SS 1964 dan memandunya.

Apa yang membuatkan saya lagi kagum dengan Parker ni adalah beliau mampu melakukan rekabentuk kejuruteraan hanya dengan menggunakan kaki. Saudara boleh lihat dalam video dibawah ini.

Seperti kata Parker “I don’t listen too much to people who tell me I can’t do something”. Sememangnya benar, kalau kita telalu mendengar kata negetif yang dilontarkan kepada kita, kita pasti akan tersungkur. Tapi kalau kita tidak mendengar kata mereka kejayaan pasti milik kita.

Dalam dunia blog juga ramai mereka yang hebat seperti Adik Deno. Apa hebarnya Adik Deno ni? Pergi pada blog beliau dan baca kisah dia.

Jadi tiada yang mustahil dalam hidup ini, sebenarnya asalkan kita mahu kejayaan pasti kita miliki. Ingat kejayaan milik mereka yang mahukan kejayaan.

Kalau Titan boleh jana duit menggunakan affiliate siapapun boleh berjaya dengan sistem affiliate atau apa sistem sekali pun. Asalkan kita mahu berjaya. Nak tahu rahsia kejayaan hebat Titan disini. Ebook dimana Titan kongsikan segala rahsia kejayaan beliau selama ini. Jadi semua orang pun boleh berjaya asal mahu dan tidak putus asa.

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku..... Syukur alhamdulillah. Ada yang sudi memandang pada blog
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... 'Wah, dah jadi blogger sekarang?' Tegur seorang kawan
Assalamualaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Blogger sebagai kerjaya? Bolehkah kita jadikan blogger sebagai
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Syukur Alhamdulillah, kita sudah hampir ke penghujung bulan

Memburu Impian

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Minggu lepas situasi saya agak kelam kabut, keadaan kesihatan mak mertua yang tidak begitu baik membuatkan masa untuk online saya agak terganggu. Daddydee.net telah terbiar pada minggu lepas demi menguruskan keluarga, aktiviti blogwalking saya juga terganggu akibatnya trafik blog agak merudum pada minggu lepas. Inshaallah minggu ini saya akan terus memburu impian, kembali berusaha.

Memburu Impian - Kejar cita-cita anda
Memburu Impian – Kejar cita-cita anda

Itu lumrah kehidupan, ada saja halangan datang menduga kita untuk menguji tahap kesabaran kita menghadapi dugaan dari Allah swt. Bagi saya itu semua tidak menghalang saya untuk memburu impian saya untuk berjaya dalam dunia online dan offline.

Sebulan dalam 2013 telah berlalu, kini bulan Februari sudah menjelma, bagaimana pencapaian saudara saudari ku sekalian sehingga kini? Sudah berapa peratus azam 2013 sudah tertunai? Apakah langkah seterusnya saudara saudari sekalian dalam memburu impian?

Dalam dunia online, saya masih lagi berusaha untuk menjenamakan blog Daddydee.net ini dengan acuan saya. Saya cuba menjenamakan dengan gaya penulisan gaya bahasa Melayu yang kelihatan agak formal. Tagline blog belum lagi saya gunakan, Inshaallah akan saya umumkan kemudian apabila header baru saya sudah siap. Memburu impian saya dalam dunia online untuk mejadi 10 blogger terbaik Malaysia masih banyak yang perlu saya lakukan. Kalian bagaimana?

Dalam dunia offline, bulan Februari akan bermula satu kesibukan bagi saya dalam memburu impian. Banyak yang akan saya lakukan bermula Ferbruari, kembali bergelar sebagai seorang pelajar sudah satu kejutan bagi saya. Setelah sekian lama meninggalkan dunia pengajian, kini saya kembali untuk belajar. Saya memohon ke hadrat ilahi agar saya dipermudahkan menerima ilmu.

Dalam dunia pekerjaan pula, banyak lagi yang perlu saya lakukan. Banyak lagi ilmu yang perlu saya tuntut untuk memantapkan pekerjaan saya. Bagi saya ilmu dan pengalaman adalah ubat terbaik untuk berjaya dalam pekerjaaan. Sebagai, penasihat unit amanah dan juga seorang pekerja senggaraan, masih banyak ilmu yang saya perlukan.

Video Memburu Impian, salah satu lagu kegemaran saya.

Dalam memburu impian, jangan pernah mengalah. Tidak kira berapa kali kita jatuh tersungkur itu tidak penting, yang penting adalah bagaimanakah kita bangun kembali untuk memburu impian. Ingat, usaha tangga jaya.

Saya mendoakan agar impian kita semua akan tercapai. Selamat berusaha dan berjaya saudaraku semua.

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Teringat pada zaman muda mudi dulu masa bujang
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saya mula membuat blog pada tahun 2007 dengan
Assalaamualaikum dan Salam Syawal buat semua saudaraku sekalian... denaihati.com Denahati.com satu

Tahniah Pada Semua Adik-Adik

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Keputusan UPSR

Tahniah pada semua adik-adik yang telah mendapat keputusan UPSR yang keluar semalam. Kalian semua telah berjaya. Tahniah sekali lagi walau apapun keputusan yang adik-adik terima terima dengan hati yang terbuka kerana saya pasti adik semua telah melakukan yang terbaik.

Tidak berjaya mendapat 5A dalam UPSR bukan kerana adik bodoh, bukan kerana adik gagal. Tapi mungkin adik hanya tidak bernasib baik sahaja. 5A bukanlah pengukur kejayaan kerana perjalanan kita masih panjang. Tidak mendapat 5A bukan bermakna adik-adik tidak akan berjaya dalam hidup. Teruskan berusaha. Ini semua hanya permulaan.

Kemasukan Ke Maktab Rendah Sains MARA (MRSM)

Pada adik-adik yang berjaya mendapat keputusan yang cemerlang (5A) yang berminat untuk meneruskan pelajaran di MRSM bolehlah mendapatkan no pin MRSM di Pejabat-Pejabat MARA yang berdekatan mulai semalam.

Kemasukan MRSM
Kemasukan MRSM

 

Tuntutlah Ilmu

Adik-adik tuntutlah ilmu sehingga akhir nyawa dan jangan sesekali jemu menuntut ilmu.

Terus berusaha,

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Tahniah adik adik yang telah berjaya mendapat keputusan
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku.... Telah lama saya impikan kejayaan. Berjaya mendapat semua
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... UPSR sudah berlalu, PMR pula bakal menjelma. Sudah

Eyriqazz vs Denaihati : Blogger hebat yang menjadi inspirasi

Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi buat semua

kejayaan, success
Success…Impian kita

Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati semakin merancak sekarang ni. Para blogger sibuk update entri untuk Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati untuk menjadi first page dalam carian google dan memenangi hadiah yang cukup hebat yang ditawarkan oleh penganjur.

Seperti yang kita tahu, blogger denaihati ataupun eyriqazz sememangnya blogger yang hebat. Dari jumlah follower mahupun income blog.

Dan ramai lagi blogger lain yang hebat kat Malaysia ni seperti titan, ciktom, rohaizad, ariffshah, redmummy, abangensem, haniszulaikha dan ramai lagilah.

Jom menangi pelbagai hadiah menarik.

 

Daddydee pula hanyalah blogger picisan. Blogger kecilan saja.

Cemburu? Jealous? Ya, memang saya cemburu dengan kejayaan mereka.

iPhone5…Jadi antara yang pertama memilikinya.

 

Kejayaan mereka semua menjadi sumber inspirasi buat saya untuk terus maju dalam dunia blogging. Untuk terus berusaha, dan berusaha untuk mencapai puncak kejayaan dalam dunia blogging.

Sentiasa berusaha tanpa jemu untuk berjaya.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi buat Semua Saudaraku Sempena tahun ke dua nya, Cik Tomato
Enjoy of this video. There are something from this superhero would like to share with
Assalamualaikum dan Salam 1 Ispirasi buat semua saudaraku. Makin hebat makin mantap. Itu saja yang
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat semua Saudaraku sekalian.   Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati makin