10 Movie Terbaik 2017

2017 dah melabuhkan tirainya. Dan 2018, langkah baru akan mulakan dengan rentak baru. Sejarah hanya untuk dikenang dan dihargai bukan untuk hidup di dalamnya, yang terjadi 2017 aku jadikan sejarah. Tinggalkan ia, banyak pelajaran hidup yang aku dapat.

Movie terbaik 2017

2017 memang mengajar aku erti hidup sebenarnya. Tahun yang  banyak memberi makna dalam hidup aku dan juga turning point bagi aku.

Berbalik pada tajuk, hari ini aku akan senaraikan 10 movie terbaik 2017, yang aku tonton dan pada pandangan aku.

10 Movie Terbaik 2017

10. Dunkirk – Bagi peminat filem perang ini memang filem buat korang. Filem ni memang terbaik, mengisahkan bagaimana sepasukan tentera Perancis, Belgium, Kanada dan Inggeris melepaskan diri dari kepungan tentera Jerman dalam Perang Dunia Kedua.

Dunkirk

9. Kong Skull Island –¬†Filem Kong ni boleh kata dah banyak dah rasanya. Dalam filem ini para pengkaji menmui sesuatu yang menari di Skull Island, jadi mereka ingin menerokai nya. Kong yang merupakan pelindung Skull Island cuba melindungi pulaunya dari dicerobohi. Filem ini agak menarik kerana banyak aksi-aksi yang agak memeranjatkan. Nanti repeat tengok lagi.

Kong
Kong

Continue reading “10 Movie Terbaik 2017”

Dom Is Back. Seperti yang saya katakan dalam entri sebelum ini, Fast And Furious 8
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Lama sudah saya tak menulis di sini, disebabkan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Sinopsis Movie Elysium Movie Elysium adalah satu filem
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Isnin lalu, saya bersama isteri pergi menonton Elysium