Contest SEO Eridy

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku….

Contest SEO kembali lagi kali ini adalah Contest SEO Eridy yang dianjurkan oleh Eridy.com. Lama juga saya sudah tidak menceburkan diri dalam Contest apatah lagi Contest SEO.

Saya sebenarnya masih lagi newbie dalam SEO ni, bak kata orang tua-tua masih lagi budak ingusan dalam SEO ini. Banyak lagi yang perlu saya terokai dalam dunia SEO dan blogging ini. Penyertaan Contest SEO ini adalah percubaan saya bukan nak menang tapi kalau dah menang itu rezeki. Melihat ramai otai-otai SEO telah join Contest SEO Eridy ni rasa geram dan gatal tangan pula saya nak turut sama memeriahkan.

Contest SEO Eridy
Contest SEO Eridy

Contest SEO Eridy: Tips Untuk Menang

Bukan nak berlagak bukan nak sombong. Saya rasa setiap peserta Contest SEO Eridy pasti telah memasang stategi, teknik dan taktikal yang hebat hebat belaka. Itu pasti.

Lihat saja nama peserta setakat ini bukan calang-calang semuanya, ada yang telah menjadi penulis E-Book SEO yang tak perlu saya sebutkan lagi nama gergasi SEO ini. Dan ramai juga peserta contest kali ini adalah alumni kelas WordPress Akedemi Denaihati. Dengarnya dalam seminar WordPress ini banyak juga ilmu SEO terhebat didedahkan, saya pun rugi tidak sempat lagi sertai seminar ini.

Apapun sedikit tips untuk menang yang saya ingin kongsikan untuk contest SEO Eridy adalah:

  • Jangan Putus Asa
  • Jangan Takut Mencuba
  • Jangan Mudah Jemu
  • Berusaha-Berusaha-Berusaha dan Terus Berusaha

Ini adalah tips untuk hidup dalam dunia ini dan dunia blog.

Habuan Contest SEO Eridy

Hadiah untuk contest ini ialah wang tunai berjumlah RM500.00

Tempat pertama : RM200 x 1
Tempat kedua : RM 100 x 1
Tempat ketiga : RM 80 x 1
Saguhati : RM 20 x 6

Untuk maklumat lanjut boleh ke blog Eridy.com

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Kesukaran untuk menulis blog adalah apabila kekeringan idea.
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Syukur Alhamdulillah, kita sudah hampir ke penghujung bulan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Sejak awal bulan Julai 2013 saya cuba sebaik
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Jangan beli ebuku Teknik SEO Merah Jambu, sejujur

10 Blogger Terbaik Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku….

Menjadi 10 bloger terbaik Malaysia adalah merupakan salah satu impian saya dalam berblog. Impian saya berblog adalah untuk menjadikan daddydee.net salah satu branding dalam dunia blog ini. Banyak lagi usaha yang perlu saya lakukan.

10 blogger terbaik Malaysia

Untuk 10 blogger terbaik Malaysia yang sentiasa menjadi idola saya adalah :

Idola Pertama Denaihati : Blog Denaihati.com memang menjadi inspirasi kepada saya untuk lebih serius dalam berblogging. Penulisan denaihati memang memberikan inspirasi, tips-tips berblog yang dikongsikan memang amat berguna. Blogger yang terkenal dengan tagline ‘Hidup Untuk Memberi’ sememangnya banyak membantu blogger lain. Contest yang dianjurkan juga sememangnya cukup menarik. Setiap hari, blog denaihati adalah blog yang wajib saya intai.

Idola Kedua Eizil:Blogger Mohd Hadihaizil Din yang merupakan anak kelahiran Maran, Pahang yang kini menetap di Pengkalan Chepa adalah merupakan salah satu blogger yang banyak menjadi rujukan saya. Banyak tips yang dikongsikan nya membantu saya dalam dunia blogging.

Idola Ketiga Earcent :Blogger Titan ini merupakan salah satu blogger yang hebat dalam bab penghasilan duit melalui blog. Tips yang dikongsikan juga amat berguna bagi blogger yang baru seperti saya. Gaya bahasa yang bersahaja yang digunakan sememangnya menjadi identiti beliau. Trademark beliau yang saya kenal pasti adalah Ain Maisarah, cendol dan mikel. Betul ke Tuan Titan?

Idola Keempat Ariffshah :Seorang jurutera aeronautic dan juga blogger yang hebat. Bukan senang nak jadi jurutera aeronautic yang saya tahu, dan bukan senang juga untuk menjadi seorang blogger hebat. Pada pandangan saya ilmu teknikal beliau tentang blog memang hebat. Tak silap saya beliau pernah masuh akhbar.

Idola Kelima Abangensem : Blogger yang memang hensem dek kerana ilmu dan pengalaman beliau dalam bidang hartanah. Banyak tips hartanah yang saya pelajari dari blog AE ni. Saya salute dengan beliau ni. E-book Hartanah AE juga merupakan e-book pertama yang saya beli dan miliki.

Idola Keenam JebengOtai : Blogger dan juga tokey butik M7 yang cukup memberikan inspirasi. Bagi yang ingin menjalankan bisnes online banyak JO kongsikan di blog beliau. Bagi yang mahu kelihatan seperti Aaron Aziz ataupun Zizan Raja Lawak dengan memakai baju M7 boleh buat tempahan dengan Tuan JO ni. Blog JO juga kaya dengan tips blogging. Dan lagi satu, JO cukup rajin membuat analisa.

Idola Ketujuh Sohoque :Blogger dan juga sifu saya. Orang yang bertanggungjawab memperkenalkan saya kepada dunia pengurusan kewangan. Banyak tips yang telah beliau kongsikan kepada saya secara online dan offline. Merupakan salah seorang blogger yang pernah saya bersua.

Idola Kelapan Ciktom : Blogger wanita yang saya salute dengan pendapatan yang beliau jana melalui blog. Memang cukup hebat blogger anak Ganu ni. Lagi satu susah nak tengok beliau tayang muka, rasanya tak pernah saya lihat lagi. Tiada posing ‘duckface’ di blog beliau. Jangan marah ciktom.

Idola Kesembilan beautifulnara : Walaupun saya bukan peminat dan pembaca blog gossip tapi kejayaan dan kisah beliau sememangnya memberikan saya inspirasi. Kisah perjalanan hidup beliau sebagai seorang blogger memang mengaggumkan bagi saya sehingga beliau berjaya menjadikan beautifulnara sebagai satu branding.

Idola Kesepuluh AkmaOmar : Seorang lagi blogger wanita yang menjadi idola saya. Seorang blogger dan juga businesswomen yang berjaya.

sasaran blogging
Sasaran untuk jadi 10 blogger terbaik Malaysia

Kalau di ikutkan hati saya, ramai lagi blogger yang hebat di luar sana. Ramai blogger yang telah berjaya membina empayar dan jenama mereka melalui blog. Perjalanan mereka semuanya pasti tidak mudah kerana tiada kejayaan tanpa usaha. 

Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia dianjurkan oleh Ohcikgu.com. Penaja bersama adalah Fivio.com, Nadot.my, Effortlab Cik Laili, Halim RDF, LadfeAmir, AmiRini, Myadyna, My Adam, Ranggi Lifestyle, Minda Emas Network, Miecyber’s Blog, Hamdan’s Blog, Kain Cotton Murah, Cheese Maz, Kakimedia.MY, ContengConteng.com dan Blog Hati Putera

Assalamualaikum dan Salam 1 Ispirasi buat semua saudaraku. Makin hebat makin mantap. Itu saja yang
Bila aku melihat remaja sekeliling aku hari ini aku rasa aku semakin tua. Semakin dunia
Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan

Eyriqazz vs Denaihati : Pengalaman adalah Guru Terbaik

Assalamualaikum dan Salam 1 Ispirasi buat semua saudaraku.

Makin hebat makin mantap. Itu saja yang boleh saya ungkapkan apabila melihatkan kerancakan Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati ni. Memang cukup hebat, ya siapa tak nak menang hadiah hebat. Makin ramai blogger yang update mengenai kontest ini untuk terus berada di 1st page google.

Blog saya, belum tahu lagi. Tapi saya sememangnya kosong ilmu HTML dan SEO ini. Memang bukan bidang saya. Saya tidak pernah belajar perihal HTML dan SEO ini secara formal.

SEO
SEO

Saya terjebak dalam dunia blogging ini pun secara tidak sengaja, iaitu pada tahun 2007, dengan bermula daripada menggunakan blogspot.com, memang lama saya berblog menggunakan nama domain blogspot sebelum beralih kepada domain sendiri pada 2011 dan membuat satu blog menggunakan hosting pada 2012 (wujudnya daddydee.net yang baru berusia 3bulan).

Ianya bermula apabila saya berkerja di Bandar Selesa Jaya, Johor, selama hampir setahun. Saya tinggal dan kerja di sana, yang mana pejabat adalah rumah dan pejabat saya. Tinggal seorang macam orang gila. Siang malam mengadap internet saja.

Dek kerana sudah bosan main limewire, chatting, online gaming, saya cuba explore pekara baru dalam internet ini, dan terjumpa blogspot.com, terus saja saya register. Memang awal saya menulis memang saya tidak tahu apa yang patut saya tulis. Rasa malu, takut dan segan untuk menulis masa itu terlalu menebal pada masa itu. Kalau dibaca balik tulisan saya memang agak kelakar.

Samsung Galaxy S3 hanya pada RM999.

Selepas bertahun setia dengan blogspot.com, saya beralih pula kepada domain sendiri. Itupun setelah beratus entri yang saya baca menyarankan blogger mempunyai domain dan hosting sendiri, termasuklah dalam entri Tuan Eyriqazz dan Tuan Denaihati.  Nak memulakan hosting sendiri belum bersedia lagi saya rasa pada masa itu. Sebab memang saya tak reti ilmu HTML dan SEO, saya tau pakai blogspot je. Nak berhijrah kepada wordpress dan hosting sendiri rasa berat je.

Bulan Mei 2012, setelah beribu kali berfikir. Saya mengeluarkan sedikit wang untuk memilikki hosting sendiri. Maknanya saya akan menggunakan perisian baru iaitu wordpress. Memang saya gamble saja lakukan ini. Memang saya kosong sungguh. Tapi alhamdulillah sikit sikit saya belajar, dan pengalaman memang mengajar saya untuk lebih maju.

Tujuan saya sertai kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati tiada lain melainkan untuk mencuba pengalaman baru. Ini adalah pertama kali saya sertai kontest SEO. Tanpa ilmu SEO. Saya main redah je.

Pengalaman adalah guru terbaik saya. Yang mengajar saya untuk terus mencuba dan mencuba. Dalam hidup ini sememangnya kita kena mengambil risiko. Tiada kejayaan tanpa suatu pengorbanan.

Hidup Harus Berani Mencuba. Jangan pernah bosan untuk mencuba dan mencuba.

Enjoy of this video. There are something from this superhero would like to share with
Assalamualaikum dan Salam 1 Inspirasi buat semua Success...Impian kita Contest SEO
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat semua Saudaraku sekalian.   Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati makin