Cara mendapatkan pendapatan tambahan : Kenapa Saya Pilih Jobdirumah?

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Ingat lagi pada tahun 2007 semasa saya mula melangkah ke alam pekerjaan. Saya mencari peluang untuk mencari pendapatan tambahan kerana gaji saya pada masa itu tidak mencukupi. Gaji yang diterima tidak sebesar mana cukup untuk makan pakai saja untuk mewah memang taknlepas. Gaji yang diterima juga digunakan untuk buat kerja semula. Kewangan memang tunggang langgang pada masa itu.

Fikirkan cara untuk jana pendapatan tambahan
Fikirkan cara untuk jana pendapatan tambahan

Duit hutang dari PTPTN masih ada bersisa, tapi bukan untuk berjoli sakan. Duit itu adalah untuk waktu kecemasan yang tidak menentu. Kerja di tapak bina dan hidup membujang di tempat orang banyak dugaan, jadi duit waktu kecemasan itu perlu.

Waktu saya pada masa mula-mula kerja banyak masa lapang kerana kerja, tidur, makan, pakai dan mandi semuanya di pejabat. Pejabat adalah rumah saya. Jadi pada waktu malam banyak masa terluang saya luangkan dengan mengadap komputer dan mencari infomasi di internet.

Mencari maklumat tentang peluang-peluang untuk mencari pendapatan tambahan, selain untuk kocek sendiri untuk membeli pakaian baru dan makan sedap, saya juga berniat untuk membantu keluarga.

Duit internet pada masa itu memang ada. Peluang untuk menjana pendapatan dari internet memang ada pada masa itu. Tapi banyak juga kekangan yang tidak dapat saya tangani dan menyulitkan saya. Antara kekangan saya pada masa itu adalah:

    • Syarikat yang menyediakan perkhidmatan ini kebanyakan adalah dari luar negara bukan dari Malaysia. Bahasa English bukan masalah tapi bagaimana tahap keberkesanan? Sihat ragu-ragu yang amat menebal dalam diri.
    • Paypal memerlukan kad kredit pada masa itu. Kad debit masih tidak boleh diguna pakai kerana masih baru. Saya memang tiada kad kredit sehingga sekarang pun. Sekarang Paypal sudah ada di Malaysia dan kad debit juga diterima. Memang mudah nak berurusan.
    • Buat duit dengan blog? Saya masih buta ilmu SEO pada masa ini. Blog saya ketika ini adalah amat carca marba sekali kerana saya bangunkan blog dengan ilmu blog dan SEO yang kosong. Tiada guru tiada petunjuk.
jana duit internet
jana duit internet

Memang agak sukar untuk saya sertai sebarang program jana duit internet untuk pendapatan tambahan saya. Masalah utama adalah kerana kebanyakan produk pada masa itu adalah dari luar negara. Antara yang menarik minat saya pada masa itu adalah VemmaBuilders. Apa itu Vemma silalah google. Tapi saya tidak sertainya apabila tahu Vemma adalah MLM.

Semasa itu peluang untuk dapatkan pendapatan tambahan seperti jobsdirumah juga tiada. Sekarang ini sudah ada jobsdirumah yang dihasilkan oleh anak tempatan. Satu platform yang menyediakan kita satu peluang untuk menjana duit sampingan. Duit tambahan untuk menampung kos sara hidup kita seharian. Nilai duit dijana adalah bergantung kepada kerajinan kita. Sejujur saya katakan kalau tika itu ada jobsdirumah pasti saya antara pelanggan pertama.

Jangan tunggu sehingga orang lain mendahului kita, mulakan sekarang dengan jobsdirumah.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Pendapatan ASB Sikit Apa
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Teringat pada zaman muda mudi dulu masa bujang
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua... Perlukan modal besar atau modal kecil yang diperlukan untuk

Kombinasi Hebat Untuk Buat Duit Dari Rumah

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Siapa tidak mahu duit angkat tangan? Saya rasa rata-rata pembaca blog ini mahu duit dan perlukan duit. Perlukan duit untuk menampung keperluan harian  dan simpanan masa depan.

Buat Duit Dari Rumah
Buat Duit Dari Rumah

Buat duit dari rumah kalau dahulu pasti kita memikirkan hal nak buat karipap, cekodok, bahulu, buah melaka, putu bambu dan sebagainya untuk dipasarkan dan mulakan satu bisnes sendiri. Memang satu langkah yang bagus, tak percaya boleh cuba dapatkan rahsia bisnes putu bambu hebat.

Tutup dulu cerita bisnes dan balik pada maksud asal tajuk hari ini iaitu tentang buat duit dari rumah dengan menggunakan internet. Sambil duduk lepak dirumah atau cafe sambil mengadap blog, facebook dan candy crush saga dalam masa yang sama menjana wang secara pasif? Ini suatu yang hebat. Dan ia bukan dongengan.

Jana wang sehingga RM3000 sebulan dengan hanya mengadap internet selama beberapa jam sehari. Pasti suatu yang amat marvellous.

Apa yang anda lakukan hanya dapatkan dua kombinasi hebat ini yang pasti membantu anda menjana wang dari internet iaitu Job di rumah dan Ebook Teknik SEO Merah Jambu. Dua kombinasi ini akan membantu anda menjana wang dari internet.

Jangan tunggu orang lain mendahului kita mulakan langkah pertama kita dengan melanggan dua produk terhangat di Malaysia. Mungkin dengan Job di rumah dan Ebook SEO Merah Jambu menjadi loncatan untuk empayar duit internet anda. Ayuh.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... 'Wah, dah jadi blogger sekarang?' Tegur seorang kawan
Assalamualaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Blogger sebagai kerjaya? Bolehkah kita jadikan blogger sebagai
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Syukur Alhamdulillah, kita sudah hampir ke penghujung bulan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Kejayaan tidak mengenal siapa, tapi siapa yang mahukan

Buat Duit Dengan Blog : Pendapatan Pertama Affiliate Jomniaga

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Buat duit dengan blog bukan suatu mitos, ia adalah satu kenyataan zaman ini. Banyak cara untuk buat duit dengan blog boleh setai memana agensi pengiklanan atau affiliate atau menjual ruang iklan di blog. Banyak cara sebenarnya asalkan kita tahu caranya dan gunakan teknik yang betul contoh nya gunakan SEO.

Teknik SEO Merah Jambu

Sebelum ini, saya juga ada buat duit dengan blog tapi tidaklah sekencang orang lain seperti Titan, CikTom, BroFramestome dan LizaRazak. Sebab itu saya tidak pernah pampangkan pendapatan saya di blog ini. Sebelum ini saya lebih fokus pada pengiklanan seperti Nuffnang dan Says (sekarang 8share). Untuk Adsense, saya pernah cuba apply tapi tak lulus jadi saya tak mahu fikir itu dulu.

Untuk affiliate pun saya ada daftar sebelum ini dengan JomNiaga dan lain-lain tapi tiada pendapatan. Sebab sebelum ini saya tidak pernah membuat entri yang speksifik untuk affiliate yang saya sertai. Selepas saya guna teknik  yang disarankan dalam Teknik SEO Merah Jambu saya telah berjaya menjana pendapatan yang pertama. Alhamdulillah.

Belajar Cpanel dan WordPress
Komisen Pertama
Komisen Pertama

Walaupun hanya RM 25, pendapatan pertama ini besar maknanya bagi saya. Inn-sha-allah ini hanya permulaan dan selepas ini saya kena berusaha lebih kuat mengikut setiap teknik yang digariskan dalam Teknik SEO Merah Jambu.

Jom buat duit dengan blog, boleh saja asal ada usaha dan asa.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... TIPS EXAM Tips ini adalah pengalaman peribadi sepanjang
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Belajar Sambilan perlu bijak
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saya mula membuat blog pada tahun 2007 dengan
Assalaamualaikum dan Salam Syawal buat semua saudaraku sekalian... denaihati.com Denahati.com satu

Review Ebook Teknik SEO Merah Jambu

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Hari ini saya nak kongsikan review ebook Teknik SEO Merah Jambu yang sibuk diperkatakan yang telah ditulis oleh mamat cendol banting. Ya, buku ini sudah ada dalam simpanan saya. Dan saya sudah kasi selak sikit sikit.

Gambar Tokey Ebook Teknik SEO Merah Jambu
Gambar Tokey Ebook Teknik SEO Merah Jambu

Disini saya nak kongsikan pasal ebook ini, kasi review ebook Teknik SEO Merah Jambu ini. Ebook ini dibahagikan kepada 2 part iaitu:

  • Teknik SEO Merah Jambu
  • Missing Chapter

Part 1 Teknik SEO Merah Jambu kita akan didedahkan dengan perjalanan penulis dalam melakukan sales dan perkara asas SEO. Pelbagai pendedahan di buat di dalamnya. Yang mana menjadi rahsia pakar SEO dan Affiliate selama ini.

Untuk Part 2, penulis bergurau senda sedikit. Saya rasa penulis mengikut peribahasa kalau tak dipecahkan ruyungnya manakan dapat sagunya. Oleh kerana, penulis adalah seorang cikgu maka di ujilah pembacanya dengan soalan matematik tahap gaban. Memang mengujakan menjawab soalan matematiknya macam mejawab seolan kaedah berangka rasanya.

Selepas menyelesaikan soalan barulah dapat Part 2 iaitu Missing Chapter. Dalam ini akan didedahkan rahsia sulit. Nak tahu apa rahsia sulit ini:

Dapat kan Teknik SEO Merah Jambu

Semua orang boleh berjaya sama ada mahu atau tidak saja.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... 'Wah, dah jadi blogger sekarang?' Tegur seorang kawan
Assalamualaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Blogger sebagai kerjaya? Bolehkah kita jadikan blogger sebagai
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Syukur Alhamdulillah, kita sudah hampir ke penghujung bulan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Kejayaan tidak mengenal siapa, tapi siapa yang mahukan