Tag Archives: eyriqazz vs denaihati

Eyriqazz vs Denaihati : Sambar T-Shirt Free

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat semua Saudaraku sekalian.

 

Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati makin hari makin rancak. Pelbagai entri diupdate oleh blogger saban hari menggunakan tajuk SEO Eyriqazz vs Denaihati. Pelbagai entri kreatif yang boleh dibaca hanya dengan sekali click menggunakan browser google.com menggunakan keyword Eyriqazz vs Denaihati.

 

Samsung S3 hanya pada harga RM999

Potong-memotong antara blogger-blogger hebat dalam pencarian berdasarkan SEO Eyriqazz vs Denaihati silih berganti hari demi hari. Semua hebat-hebat belaka. Aksi potong memotong ini kekadang dilihat bagaikan satu perlumbaan Drift. Satu perlumbaan yang sihat.

Saat ini entri ini di update, top blog yang dijumpai apabila carian keyword Eyriqazz vs Denaihati dilakukan melalui google.com adalah:

  1. azrijohan.blogspot.com
  2. profhariz.com/
  3. ciktom.com
  4. akmaomar.wordpress.com
  5. sharifdez.blogspot.com
Senarai di atas adalah 5 top blogger yang ditemui menggunakan keyword Eyriqazz vs Denaihati. Nama blog daddydee.net memang tak naik pun jangan risau. Saya memang tak tahu langsung ilmu SEO ini.
Sertai Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati pun sekadar suka-suka saja, sekadar mencuba nasib dan menambahkan ilmu. Dan yang paling penting menambahkan kenalan dan sahabat. Indah sungguh dunia blogging kalau kena caranya. Kalau tak kena caranya, pun hebat juga, panas bontot dikejar sana sini dek kerana kesalahan.
Hidup ini biarlah orang kenang kita kerana jasa dan pahala, bukan kerana kehebatan dosa kita.
giveaway jebengotai.com

T-Shirt Free dari JebengOtai.com

 

Dalam kerancakan kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati, Tuan JebengOtai telah bermurah hati dengan menganjurkan satu giveaway yang sangat cun melecun. Habuannya adalah T-Shirt M7 seperti dalam gambar di atas. Sungguh menarik bukan. Cepat turut sama kita sertai Giveaway JebengOtai.com yang menarik ini.

Kalau yang perempuan tu rasa T-shirt ini, tak berkenan sangat, bolehlah hadiahkan kepada Suami atau Boyfriend ataupuun Secret Admirer. Kalau tak pun, hadiahkan saja pada saya, saya sangat-sangat-sangat sudi menerimanya.

 

 

Giveaway JebengOtai ditaja oleh Earncent.comNurmisnanBudak FeldaCik TomHati PuteraShaharilBumilangkawi.com danLangkawihomestay.net.

 

Antara Ilmu atau Harta

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua Saudaraku…

Antara Ilmu atau Harta ?? Mana akan saudaraku sekalian akan pilih. Pasti akan ramai memilih harta, dan akan ada juga yang memilih ilmu. Terpulang pada diri masing-masing yang mana lagi penting antara ilmu atau harta. Masing-masing ada hak.

Mari kita lihat satu kisah bagaimana Saidina Ali ra, menjawab apabila diajukan satu soalan iaitu Manakah yang lebih utama, ilmu atau harta?

ilmu atau harta, ilmu, saidina ali, teladan

Ilmu atau Harta

Rasulullah saw pernah bersabda: “ Aku adalah kota ilmu pengetahuan, sedangkan Ali adalah pintunya.”

Oleh kerana kemasyuran ilmu yang dimiliki oleh Saidina Ali ra, maka ramailah yang mahu mengujinya. Pada suatu hari, sepuluh orang ulama’ telah datang menemui Saidina Ali ra, dan secara bergilir mereka mengajukan pertanyaan yang sama.

Soalan Kesepuluh Ulama’  itu adalah sama iaitu:

Manakah yang lebih utama, ilmu atau harta?

Jawapan pertama Saidina Ali ra

“Ilmu lebih utama daripada harta sebab ilmu adalah pusaka para Nabi,sedangkan harta adalah pusaka Qarun dan Fir’aun.”

Jawapan kedua

“Ilmu lebih utama daripada harta, sebab ilmu akan menjaga kamu,sedangkan harta,engkaulah yang harus memeliharanya.”

Jawapan ketiga

” Ilmu lebih utama daripada harta,sebab harta boleh menyediakan diri kita dikelilingi banyak musuh,sedangkan ilmu akan menjadikan engkau mempunyia banyak sahabat.”

Jawapan keempat

“Ilmu lebih utama daripada harta sebab harta apabila dikeluarkan semakin berkurangan, sedangkan ilmu apabila dikeluarka akan semakin bertambah.”

 Jawapan kelima

” Ilmu lebih utama daripada harta, sebab orang yang mempunyai banyak harta kadangkala dipanggil dengan panggilan kedekut, sedangkan orang yangbanyak ilmu selalu dipanggil dengan nama yang mulia dan megah.”

 Jawapan keenam

“Ilmu lebih utama daripada harta sebab orang yang punya harta akan dihisab pada hari kiamat sedangkan orang yang punya ilmu diberi syafa’at pada hari kiamat.”

Jawapan ketujuh

“Ilmu lebih utama daripada harta, sebab   ilmu membawa ketenangan dan terang-benderang,sedangkan harta menjadikan mereka berasa gusar.”

 Jawapan kelapan

” Ilmu lebih utama daripada harta sebab harta semakin lama akan habis, sedangkan ilmu tak akan habis walau pun tidak ditambah.”

Jawapan kesembilan

“Ilmu lebih utama daripada harta sebab ilmu akan menjadikan orang yg berilmu itu bersikap lemah lembut,sedangkan harta menjadikan mereka bersikap kasar.”

 Jawapan kesepuluh

“Ilmu lebih utama daripada harta sebab orang yang berilmu termasuk ubudiyyah(pengabdian) yang diberi pahala oleh allah Taala,sedang orang yang berharta termasuk rubudiyyah(kekaburan).”

Para ulama’ itu pun tercengang mendengar jawapan Saidina Ali(Imam Ali) yang berbeza-beza itu, walaupun pertanyaan mereka adalah sama.

Lihatlah betapa hebatnya ilmu Saidina Ali ra, walaupun diajukan dengan soalan yang sama tapi jawapan yang berbeza diberikan tapi memberi maksud yang sama. Renung-renungkan mana lagi penting ilmu atau harta. Fikirkanlah.

Iklan jap : Kontest SEO Eyriqazz vs Denaihati… Jom ramai-ramai sertainya.

 

Kalau kita sekarang mampu juga memberi jawapan berbeza bagi soalan yang sama tapi membawa maksud juga berbeza. Malah amat ramai sekarang ini. Iaitu Penipu.

Bersamalah kita renungkannya.

Perebutan Kuasa : Dongeng Eyriqazz vs Denaihati ep. 2

Asslamualaikum dan salam satu inspirasi buat saudaraku…

Sambungan kepada Perebutan Kuasa : Dongeng Eyriqazz vs Denaihati ep. 1 . Izinkan saya untuk merapu, meraban, buat seketika sempena dengan Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati.

 

‘Pusingan pertama akan dimulakan. Dalam pusingan pertama ini Tuan Eyriqazz dan Tuan Denaihati hendaklah berbalas pantun. Tuan Eyriqazz hendaklah menjual dan Tuan Denaihati harus membeli’ Arahan MC DD pada kedua-dua perserta bagi pertandingan Eyriqazz vs Denaihati.

Kedua-dua peserta mula kelihatan tergamam. Begitu juga para penonton. Ramai yang tertanya-tanya ‘Kenapa pertandingan perebutan kuasa menjadi pertandingan pantun pula??’

Jawapannya adalah ‘Saya punya cerita suka hati saya lah’

Tuan Eyriqazz mula menarik nafas panjang-panjang. Mengumpul segala kudrat dan akal fikirnya. Aura biru tadi mula beransur hilang, buat apa nak pakai aura ini bukan beradu tenaga tapi beradu minda. Lalu Tuan Eyriqazz memulakan :

Dua tiga kucing berlari,

Mana nak sama sikucing belang,

Dua tiga boleh ku cari,

Mana nak sama Eyriqazz sorang.

 

Semua penonton mula bersorakkan. Kini giliran tuan Denaihati pula menarik nafas panjang. Seminit suasana menjadi tegang dan diam. Lalu Tuan Denaihati menjawab :

Hendak dulang diberi dulang,

Dulang berisi sagu mentah,

Pulang lah tuan segera pulang,

Jangan termalu kerana kalah.

 

Tuan Eyriqazz, terasa amt tercabar. Mukanya mula kemerahan dan misai mula melentik keatas.

‘Cisss………………’ Laung Tuan Eyriqazz yang kemarahan. Lalu membalas dengan satu lagi pantung hebat.

Lancang Kuning Lancang Pusaka,

Nampak dari Tanjung Soya,

Kalau Tuan tiada ilmu di dada,

Jangan hendak mencabar saya.

 

Keadaan makin panas. Makin teganga. Peyokong kedua-dua belah pihak bersorak nama yang mereka suka.

‘Eyriqazz…..Eyriqazz….Eyriqazz….’

Ada juga yang bersorak

‘Denaihati…. Denaihati…. Denaihati….’

 

Gamat sungguh suasana dipadang sekarang. Juri mula pening mahu memilih siapa yang terbaik.

‘Dengar sini, Tuan Eyriqazz’ kata Tuan Denaihati.

 

Asam Kandir Mari Dihiris,

Manis sekali rasa isinya,

Memang saya tidaklah manis,

Tapi penuh budi di dada.

 

 

Di tepi padang, kelihatan penyokong kedua-dua pihak mula bergaduh. Tak kurang ada yang mula main pancaran lampu leser berwarna hijau. Kelihatan suasana sudah semakin sukar dikawal.

‘Baiklah, tuan-tuan. Sekalian. Pusingan kali ini telah tamat. Kita akan mulakan pusingan kedua sebentar saja lagi. Tuan Eyriqazz dan Tuan Denaihati dijemput untuk makan karipap dan berehat seberntar.’ Ujar MC DD.

‘Para penonton boleh membeli makanan yang dijual oleh amoi-amoi cantik ditepi padang ya. Jangan gaduh-gaduh. Kita kawan ma….’ Sambung MC DD lagi.

 

Bersambung lagi………

 

Insyallah akan bersambung lagi. Tengah mencari idea untuk pusingan / episod seterusnya seterusnya.

Perebutan Kuasa : Dongeng Eyriqazz vs Denaihati ep. 1

Demi maruah empayar yang gah, demi menentukan siapa lagi kuat dan siapa lagi kuat. Pertarungan maut akan berlangsung hari ini antara Eyriqazz vs Denaihati.

Sana sini poster tertampal Eyriqazz vs Denaihati yang dianjurkan oleh Denaihati.com ,  Azri.my , Blogr.my , ziefauzi.com ,  Shakiddo.com ,  ZarulUmbrella.Com , Hatiputera.com,   Papamifz.com,  Mksyahir.blogspot.comBoladaily.com , BloggerSentral.com ,  Mysuperkids.net ,  Vitaminsemulajadi.comAslamber.Comkgbalimbang.blogspot.com ,  Ciktom.Com,  Muhasabahtrading.ComBluedianthus.Com dan PanduanServisBlog.Com.

Semua dinding dan tiang dah tertampal poster Eyriqazz vs Denaihati. Di facebook, twitter, friendster, myspace dan google+ dah penuh dengan poster Eyriqazz vs Denaihati.

 

Gajah Terbang….Percayakah??

 

Semua dah tak sabar menyaksikan siapakah yang lagi hebat antara dua teraju empayar Eyriqazz vs Denaihati.

Seperti yang dijanjikan, disebuah padang lapang kelihatan dua lelaki kacak perkasa sedang bertafakur. Eyriqazz disebelah utara dan Denaihati disebelah selatan.

‘Penonton diminta berada diluar garisan perlawanan hebat akan bermula.’ Suara MC DD bersuara.

Tuan Eyriqazz dan Tuan Denaihati dipersilakan memanaskan badan’ MC DD mengarahkan peserta memanaskan badan.

Ramai penonton telah memenuhi kawasan pertandingan. Sorakan dari penyokong empayar memasing mula kedengaran.

Juri-juri hebat juga kelihatan dimeja juri seperti Si Comel CikTom, Jejaka Terbang Zarul, Kid Serbaboleh dan juga Aslam the InvestGuy. Sedang kusyuk bersembang menantikan perlawanan bermula. Saya rasa mereka semua sedang berdebat kenapa Germany boleh kalah dengan Italy semalam. Boleh jadi juga mereka sedang berdebat macam mana Si Budak Nakal Balotelli boleh score dua Gol. Agaknya Nuer tak makan ayam goreng spicy McDonalds tu yang tak boleh perform tu.

Di Padang, kelihatan Tuan Eyriqazz mula mengaktifkan aura dalamannya. Kelihatan aura berwarna biru mengelilingi badannya. Dan sesekali kelihatan warna biru itu membentuk bagaikan seekor jerung yang ganas. Apakah benar seperti yang dikatakan Tuan Eyriqazz adalah pewaris terakhir Tinju Maut Pendekar Laut yang dibelajar dari gurunya iaitu Zonan.

 Tuan Denaihati juga tidak mahu kalah. Melihat aura biru mula mengelilingi badan Tuan Eyriqazz. Tuan Denaihati mula mengaktifkan kuasa dalamanannya. Daun-daun mula kelihatan berterbangan mengelilingi Tuan Denaihati. Kelihatan aura berwarna Emas mula kelihatan berbentuk seperti Loceng Emas. Adakah ini Hikmat Kebal Badan Titanium yang telah Tuan Denaihati warisi dari Naga Merah??

Penonton mula takjub dengan kejadian yang baru dilihat sebentar tadi. Tidak sabar menunggu aksi yang akan dipertontonkan oleh Tuan Denaihati dan Tuan Eyriqazz.

 

Bersambung……….

 

PS: Mohon maaf sekiranya saya menggunakan nama Tuan-Tuan dan Cik Puan-Cik Puan tanpa kebenaran. Ini hanyalah cerita dongengan semata-mata. Semuanya adalah dongengan Penulis.

PS 1: Sesiapa yang berminat nak menjadi watak dalam dogengan ini, silalah beritahu. Insyallah akan saya masukkan bersama dengan backlink. Terima Kasih Bebanyak.

 

PS 2 : Dah join ke kontest Seo Eyriqazz vs Denaihati?? Kalau belum tak perlulah join. Arahan dan hadiah adalah seperti dibawah.

 Syarat-syaratnya :

1. Buat satu entri bebas berkenaan keyword “Eyriqazz vs Denaihati” . Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia.  Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Setiap bloggers boleh menghantar 1 penyertaan sahaja.
2. Linkkan entri tersebut ke entri ini.

4. Cabaran Contest ini berlangsung sehingga 31 August 2012.
5. Tinggalkan permalink entri anda di SINI

Pemenang akan ditentukan melalui kata kunci “Eyriqazz vs Denaihati” yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh antara 1-10 September 2012.

Hadiah : UPDAted Setakat 26 June 2012
1st Prize – RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog cik tom)
2nd Prize – RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )
3rd Prize – RM200 cash  + 5,000 trafik dari Denaihati.com
4-5th Prize – RM100 Cash + 5,000 trafik dari Denaihati.com
6-7 Prize – RM50 Cash eachEntri Pilihan terbaik – RM100 Cash +  iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog cik tom)(Additional RM300 Reserve Prize, masih belum decide lagi camne nak agihkan.. Total hadiah Cash dari Eyriqazz + Penaja = RM1,700)
Hadiah mungkin akan ditambah sekiranya ada penaja yang sudi menaja Contest ini. Bagi penaja yang berminat untuk menaja Contest ini (Cash Only), e-mailkan keiman1237@hotmail.com . Syarat backlink ke blog anda akan ditambah buat peserta yang join Contest ini + anda dibenarkan menulis satu entri bebas/Penulis Jemputan (akan ditapis sebelum dipublishkan) di blog Eyriqazz.Com.

 

Posted with WordPress for BlackBerry.

Euro 2012 : Kemaraan Spain

Assalamulaikum dan Salam Juara Buat Saudaraku Sekalian

Semalam menyaksikan pasukan yang saya pilih untuk Kontest Juara Euro 2012 anjuran Tuan Denaihati telah tersingkir iaitu Perancis. Ini bermakna saya juga telah terkeluar dari kontest ini. Tapi tidak mengapa, masih satu lagi kontest SEO iaitu ‘Eyriqazz vs Denaihati’. Teman-teman dah join ke?

Tahniah buat pasukan Spain yang telah layak. Tahniah juga buat Portugal dan Germany. Malam ini penentuan antara Italy dengan England pula.

Semi final Euro 2012, Portugal akan bertemu dengan Spain. Manakala Germany akan bertemu samaada Italy ataupun England.

Perlawanan antara Spain dan Perancis bagi saya, Spain memang layak menang. Spain mempamerkan satu corak permainan yang cantik dan menarik. Dan yang paling penting Spain bermain sebagai satu pasukan seperti Germany.

Kalau di lihat pergerakan Spain lebih teratur dan terancang. Dan pergerakan adalah satu pasukan bukannya bergantung pada individu semata-mata seperti Perancis yang lebih mengharapkan Frank Ribery.

Kehebatan sebenar Karim Benzema memang tiada. Kalau dibandingkan Karim Benzema dengan Theiry Henry memang terlalu jauh sangat. Kemasukan Samir Nasri pun masih gagal mengubah corak permainan Perancis, dan rasanya semalam bukan prestasi sebenar Samir Nasri. Kemasukan dua lagi penyerang iaitu Oliver Giroud dan Jeremy Menez pun masih gagal untuk Perancis menembusi benteng kebal Spain.

Gol awal dari Xabi Alonso pasa minit ke-16 memang menjadi bekalan pada Spain untuk bermain lebih defensive. Dan ditambah satu lagi gol pada minit 86 oleh Xabi Alonso melalui sepakan penalti memang cukup menamatkan saingan Perancis.

Spain dilihat cukup cemerlang dengan gerakan cantik yang dimainkan oleh semua pemain dari defend, midfield sampailah ke attacking. Kalau dilihat keserasian bahagian tengah gandingan antara Xavi, Inesta dan Fabregas dari Barcelona FC ditambah lagi dengan kelincahan David Silva. Memang menjadi dan mantap sangat.

Kalau dari segi taktikal memang nampak Spain dan Germany mempunyai kelebihan, sebab mereka lebih bermain dalam satu pasukan bukannya individu.

Untuk perlawanan malam ni, saya pilih Italy untuk menang. Bukan England tak kuat tapi lebih suka tengok cara permainan Italy. Tua-tua Italy yang cukup berisi, taktikal Italy boleh dikatakan sama seperti zaman Roberto Baggio dulu. Still defensive and counter attack. Yang pastinya Pirlo, De Rossi, Di Natele dan Buffon akan menjadi nadi utama Italy.

Sekian, terima kasih banyak-banyak.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Eyriqazz vs Denaihati

Assalamualaikum dan Salam Juara Buat Saudaraku Sekalian

 

Eyriqazz vs Denaihati??

Dua nama besar dan hebat dalam dunia blogger Malaysia (Melayu khususnya) iaitu Tuan Eyriqazz dan Tuan Denaihati. Kedua-dua blog ini telah lama saya follow dan baca sejak dari blog ini belum lagi wujud dan saya menggunakan blog yang satu lagi.

Tuan Eyriqazz sepertimana yang kita semua kenali di blog beliau iaitu www.eyriqazz.com yang sememangnya dikenali dengan tagline ‘Great Teacher Onizuka‘. Beliau merupakan antara blogger Melayu yang saya kenal yang memang sakan membuat duit melalui blog. Boleh dikatakan antara blogger yang berjaya. Setahu saya juga beliau banyak mendapat sponsor post dari Nuffnang. Beberapa kali jugalah saya terbeliak biji mata bila beliau pampang cek yang diperolehi dari blog beliau. Sememangnya sangat awesome.

Saya pernah bersua dengan Tuan Eyriqazz kalau tak silap lah di Gatsby Blogger Gathering di Berjaya Times Square anjuran Nuffnang beberapa tahun lepas. Itulah first and last jumpa Tuan Eyriqazz. Lepas ni kalau jumpa memang banyak soalan saya nak korek dari beliau. Nak tanya perihal kejayaan beliau dalam dunia blogging.

Eyriqazz vs Denaihati

Manakala, Tuan Denaihati sepertimana yang kita tahu blog beliau iaitu www.denaihati.com memang amat terkenal. Dan telah lama saya follow blog beliau yang terkenal dengan tagline ‘Hidup Untuk Memberi‘. Dan sepanjang saya membaca dan mengikuti blog beliau memang banyak yang telah beliau berkongsi dengan blogger lain seperti duit dan ilmu. 

Tuan Denaihati juga telah banyak mendapat sponsor post dari pelbagai syarikat besar. Beliau memang menjadi idola saya dalam dunia blogging.

Setakat ini saya masih belum dapat bertemu dengan Tuan Denaihati, isyallah satu hari nanti jika diizinkan tuhan pasti akan bertemu juga.

 

Eyriqazz vs Denaihati…… Siapa lagi hebat? Saya rasa dua-dua lagi hebat, masing-masing mempunyai kekuatan dan follower yang tersendiri. Tapi Tuan Eyriqazz ada kehebatan lain iaitu menjadi salah seorang dari Ahli Kelab Fatin Liyana. Heheheh…

Eyriqazz vs Denaihati….. Siapa lagi kacak? Saya rasa dua-dua adalah kacak. Sama bermisai yang melambangkan kekacakan dan kelelakian dua blogger hebat ini.

 

 

Sekian untuk kali ini.

 

Berminat nak sertai kontest ‘Eyriqazz vs Denaihati’ boleh lah bersama kita sertai dan meriahkan lagi cabaran SEO ini.

 

Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.Com ditaja bersama Denaihati.com , Azri.my ,  Blogr.my ,  ziefauzi.com ,  Shakiddo.com ,  ZarulUmbrella.Com ,  Hatiputera.com ,  Papamifz.com , Mksyahir.blogspot.comBoladaily.com , BloggerSentral.com ,  Mysuperkids.net dan Vitaminsemulajadi.com