Majlis Ilmu : Sekitar Konvesyen Usahawan Muslim 2013

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku…

Konvesyen Usahawan Muslim 2013
Konvesyen Usahawan Muslim 2013

Konvesyen Usahawan Muslim 2013 itu apa? Tak tahu tengok sini. Alhamdulillah saya telah ke Konvesyen Usahawan Muslim 2013 pada 7 Sept 2013 pada Sabtu lepas, memang satu konvesyen yang best bagi saya yang patut disertai oleh semua orang bagi tak kira lah nak jadi usahawan ke, bakal usahawan ke atau bukan kedua-duanya.

Konvesyen ini bagi saya sepatutnya di adakan setiap tahun. Memang satu usaha yang hebat dari MentorNiaga.com. Ketepikan soal teknikal yang hancur tapi kita ambil bab ilmu yang awesome yang dikongsikan. Sambutannya pun saya lihat memang ramai yang datang cuma lebih ramai perempuan dari lelaki. Mungkin hanya lelaki kacak meminati ilmu, betul ke?

Memang rugi ke Konvesyen Usahawan Muslim 2013 kerana saya tidak dapat mengikuti keseluruhan konvesyen tersebut kerana ada hal keluarga yang perlu saya uruskan. Saya hanya sempat mendengar perkongsian ilmu dari dua ahli panel sahaja iaitu Datuk Wira Dr. Haji Ameer Ali Mydin dan Datuk Nadzim Johan.

Perkongsian ilmu dari dua panel ini memang hebat dan sangat berguna. Sejujur saya katakan apa yang dikongsikan oleh dua panel ini memang membuka minda saya. Hal yang kecil yang tidak pernah kita fikir ianya berat akan menjadi hal terpenting. Kerana sekecil-kecil elemen jika digabungkan akan menjadi atau memberi impaks yang besar.

Yang paling penting dan akan saya pegang dan boleh simpulkan disini adalah bukan semua orang kaya dilahirkan tapi mereka berusaha untuk kaya. Kalau usaha apa saja yang kita mahu pasti boleh itu pasti. Dan itu juga janji Allah swt

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ”

Saya memang berpuas hati pergi ke Konvesyen Usahawan Muslim 2013 ini. Memang sangat best sekali. Inn sha allah jika ada lagi majlis ilmu sebegini akan saya ikuti lagi.

Saya juga sempat kenal dan bersembang dengan blogger hebat, En Titan.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Pernah dengar tentang Konvesyen Usahawan Muslim? Jika tidak
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku....... Semangat kekitaan yang hilang? Betul ke semangat kekitaan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saya mahu jadi jutawan, ya saya menyimpan cita-cita

Blogger Sebagai Kerjaya

Assalamualaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Blogger sebagai kerjaya? Bolehkah kita jadikan blogger sebagai kerjaya? Jika ditanya pada saya jawapan saya adalah tepuk dada tanya dalam diri anda. Ramai yang sudah berjaya dengan blog, dan ramai juga blogger yang sudah menjana ribuan ringgit hanya dari blog seperti Titan, Redmummy, Denaihati dan Beutifulnara

Siapa tahu dengan duit dari hasil blogging boleh buat bayar hutang PTPTN kan? Dan siapa tahu mungkin rezeki kita pula selepas ini untuk merasa duit hasil blog. Siapa tahu?

Malah ramai juga blogger-blogger hebat Malaysia mula terpampang di dada akhbar. Malah sekarang ini ramai pihak yang mula mengangkat blogger, dan mengiktiraf sumbangan blogger. Banyak anugerah yang telah diwujudkan bagi menghargai blogger-blogger Malaysia yang menjadi nadi penentu di mada depan.

Blogger sebagai kerjaya boleh ke?
Blogger sebagai kerjaya boleh ke?

>>>Rahsia Blogger Hebat<<<

Kalau dilihat peringkat antarabangsa juga ramai sudah blogger yang menjadikan blogger sebagai kerjaya mereka. Menjadikan blog sebagai sumber kewangan utama mereka. Salah satu nama yang memang tidak asing lagi adalah Seth Godin.

Sememangnya tiada yang mustahil dengan hanya menulis kita mampu menjemput rezeki. Siapa tahu kita juga mampu menjadi seperti nama-nama hebat di atas? Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa tahu?

Blogger sebagai kerjaya -  Jatuh bangun adalah lumrah dunia, tapi jangan pernah sesekali mengalah terus berjuang dan berjuang
Blogger sebagai kerjaya – Jatuh bangun adalah lumrah dunia, tapi jangan pernah sesekali mengalah terus berjuang dan berjuang

Bagi saya pula blog adalah medan untuk saya menjemput rezeki. Dalam penulisan blog ini saya tidak meletakan duit sebagai sasaran utama tapi meletakkan rezeki sebagai sasaran utama saya.

Penwujudan asal blog ini adalah berteraskan ‘Knowledge Is Power’, saya wujudkan blog ini sebagai medan perkongsian ilmu. Berkongsi segala ilmu yang saya pelajari dan lalui bersama pembaca blog ini disamping menambahkan lagi ilmu saya.

Penulisan blog yang meletakkan sasaran utama adalah rezeki, memberikan saya lebih ketenangan dan kebebasan dari menulis. Ini saya pelajari melalui pengalaman lepas saya, penulisan yang tanpa arah tujuan dan haru biru kerana saya meletakkan duit sebagai sasaran saya. Walaupun, saya pernah menyertai satu projek ‘blook’ (book + blog, suatu yang pernah popular suatu masa dulu sebelum wujudnya ebook), tiada kepuasan yang saya capai.

Ya, kini saya amat puas dalam penulisan saya hari ini, walaupun traffic blog saya tidak segah mana sekadar nyawa-nyawa ikan, walaupun duit yang diperolehi dari hari blog tidak setinggi mana, saya tetap puas. Saya puas dengan rezeki ilmu yang saya perolehi hari ini.

Blogger sebagai kerjaya saya untuk berkongsi ilmu yang bermanafaat. Itulah tujuan kita ke dunia untuk menjadi khalifah di alam dunia ini.

#DuitRaya dari denaihati.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... 'Wah, dah jadi blogger sekarang?' Tegur seorang kawan
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Apa khabar semua? Kuala Lumpur telah dilanda jerebu
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Anda kenal Sop Nama Saya? Ok Sop tengah
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Kejayaan tidak mengenal siapa, tapi siapa yang mahukan

Jangan Beli Ebuku Teknik SEO Merah Jambu

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Jangan beli ebuku Teknik SEO Merah Jambu, sejujur saya cakap jangan beli ebuku ini. Ulang lagi. Jangan beli! Jangan beli! Jangan beli!

Teknik SEO Merah Jambu
Teknik SEO Merah Jambu
Teknik SEO Merah Jambu

Saya menyesal beli buku ini? Tidak sama sekali. Pelaburan RM 100.00 untuk mendapatkan sebuah buku yang berilmu memang tidak akan saya sesal sama sekali. Seperti yang saya tegaskan sebelum ini pelaburan untuk ilmu adalah yang paling menguntungkan.

Kenapa jangan beli ebuku Teknik SEO Merah Jambu? Sebab kalau anda beli anda pasti akan menyesal. Kerana kalau anda praktikkan apa yang ditulis pasti anda telah lama menjana wang melalui apa jua program yang anda sertai seperti Titan.

Kalau ada beli buku ini anda akan didedahkan dengan kekencangan pendapatan Titan dari program-program yang beliau sertai. Memang akan tenganga tengok pendapatan beliau. So, baik tak payah tengok.

Jadi kesimpulannya jangan beli ebuku Teknik SEO Merah Jambu. Ok lah, nak sambung baca ebook SEO Merah Jambu sebelum pergi sembahyang Jumaat. Tata…

Assalamualaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Blogger sebagai kerjaya? Bolehkah kita jadikan blogger sebagai
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Syukur Alhamdulillah, kita sudah hampir ke penghujung bulan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Kejayaan tidak mengenal siapa, tapi siapa yang mahukan

Review Ebook Teknik SEO Merah Jambu

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Hari ini saya nak kongsikan review ebook Teknik SEO Merah Jambu yang sibuk diperkatakan yang telah ditulis oleh mamat cendol banting. Ya, buku ini sudah ada dalam simpanan saya. Dan saya sudah kasi selak sikit sikit.

Gambar Tokey Ebook Teknik SEO Merah Jambu
Gambar Tokey Ebook Teknik SEO Merah Jambu

Disini saya nak kongsikan pasal ebook ini, kasi review ebook Teknik SEO Merah Jambu ini. Ebook ini dibahagikan kepada 2 part iaitu:

  • Teknik SEO Merah Jambu
  • Missing Chapter

Part 1 Teknik SEO Merah Jambu kita akan didedahkan dengan perjalanan penulis dalam melakukan sales dan perkara asas SEO. Pelbagai pendedahan di buat di dalamnya. Yang mana menjadi rahsia pakar SEO dan Affiliate selama ini.

Untuk Part 2, penulis bergurau senda sedikit. Saya rasa penulis mengikut peribahasa kalau tak dipecahkan ruyungnya manakan dapat sagunya. Oleh kerana, penulis adalah seorang cikgu maka di ujilah pembacanya dengan soalan matematik tahap gaban. Memang mengujakan menjawab soalan matematiknya macam mejawab seolan kaedah berangka rasanya.

Selepas menyelesaikan soalan barulah dapat Part 2 iaitu Missing Chapter. Dalam ini akan didedahkan rahsia sulit. Nak tahu apa rahsia sulit ini:

Dapat kan Teknik SEO Merah Jambu

Semua orang boleh berjaya sama ada mahu atau tidak saja.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... 'Wah, dah jadi blogger sekarang?' Tegur seorang kawan
Assalamualaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Blogger sebagai kerjaya? Bolehkah kita jadikan blogger sebagai
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Syukur Alhamdulillah, kita sudah hampir ke penghujung bulan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Kejayaan tidak mengenal siapa, tapi siapa yang mahukan

Syukur Alhamdulillah Satu Nikmat Di Bulan Ramadhan – Kepuasan Timba Ilmu

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Syukur alhamdulillah rezeki di bulan Ramadhan, betul kata orang bulan Ramadhan penuh dengan seribu satu rahmat dan nikmat.

Tuntut Ilmu Jangan Pernah Jemu
Tuntut Ilmu Jangan Pernah Jemu

Setelah hampir 4 bulan memerah otak dan menggadaikan hari Minggu bersama keluarga untuk menimba ilmu. Perit juga terpaksa korbankan hujung minggu ini rupanya. Almaklumlah hujung minggu lah masa untuk bersama keluarga tapi terpaksa berada di kelas. Kekadang rasa macam kerja 7 hari seminggu kerana kelas saya adalah 9-5 di hujung minggu.

Jom timba ilmu SEO dengan Kita SEO Merah Jambu
 Jom timba ilmu buat Putu dengan Rahsia Putu
Jom timba ilmu selok belok Pelaburan Saham

 

Kesian juga melihat isteri yang terpaksa menjaga anak sendirian di hujung minggu selama 4 bulan. Tampak muka isteri yang kepenatan melayan kerenah si kecil.

Si kecil pula asyik mahu berjalan dan bermanja saja setiap.kali hujung minggu. Kekadang sedih melihat si kecil merengek “aman…. aman….. aman”, minta kami membawanya berjalan ke taman setiap hujung minggu.

Alhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi apabila melihat keputusan peperiksaan semester pertama ini. Syukur sangat. Saya masih boleh meneruskan pengajian ke semester 2.

Dua Insan Teristimewa dalam hidupku yang sentiasa menyokong daku
Dua Insan Teristimewa dalam hidupku yang sentiasa menyokong daku

Semua ini bukan usaha saya sorang, tapi berkat doa dan pengorbanan isteri dan keluarga saya juga. Terima kasih isteriku dan keluarga.

Insyallah saya akan terus menuntut ilmu demi membela dan mengubah nasib keluarga dan bangsa.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Hujung minggu seperti biasa, rutin harian saya akan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... Saya bodoh? Ya, saya bodoh sebab itu pada
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Belajar Sambilan perlu bijak
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Keputusan UPSR Tahniah pada semua adik-adik yang telah