Bunga Pahar Terbesar

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Bunga pahar begitu sinonim dengan adat perkahwinan orang Melayu. Itu jugalah yang dijadikan motif dalam Anjung Pengantin MARA 2012 yang telah tamat pada semalam 30 Disember 2012, iaitu Bunga Pahar Terbesar. Bunga Pahar Terbesar ini telah diiktiraf oleh Malaysia Books Of Record dan dijayakan dengan kerjasama MARA Wilayah Persekutuan dan GiatMARA.

Bunga Pahar Terbesar
Bunga Pahar Terbesar

Dalam majlis penutup yang telah berlangsung tengahari tadi sepasang pengantin baru iaitu, Kamal Firdaus dan pasangannya, Siti Nor Aishah telah diraikan dengan penuh adat istiadat Melayu. Pasangan Raja Sehari ini telah diarak dari Jalan Raja Laut melalui Jalan Sultan Ismail dan Jalan Tengku Abdul Rahman sebelum kembali ke Jalan Raja Laut menaiki Pumpkin Ride.

Pengantin diarak dalam pumpkin ride
Pengantin diarak dalam pumpkin ride
pumpkin ride
pumpkin ride

Pumpkin Ride ini adalah satu ciptaan oleh GiatMARA.

Selesai diarak, pasangan pengantin disajikan dengan persembahan silat dari Persatuan Silat Sendeng. Semoga semangat waja akan abadi dalam diri kedua mempelai mengharungi dunia rumah tangga. Majlis selepas itu diteruskan lagi dengan majlis menepung tawar dan makan beradat.

Semoga pasangan pengantin tersebut akan kekal bahagia selamanya. Saya doakan istana cinta yang mereka bina akan kekal utuh selamanya.

Satu rekod baru, iaitu bunga pahar terbesar telah dicatatkan dalam Malaysia Book Of Records. Mengikut maklumat yang saya perolehi bunga pahar itu berketinggian 6 meter dan menggunakan sebanyak 7000++ kumtum bunga pahar. Tahniah pada semua yang terlibat.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Anda kenal Sop Nama Saya? Ok Sop tengah
Bila aku melihat remaja sekeliling aku hari ini aku rasa aku semakin tua. Semakin dunia
Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan
9 Mei 2018 yang lalu jadi tanggal penting dalam sejarah Negara Malaysia apabila Parti Barisan

Blog Review : 1 Hari 1 Blog oleh sop.name.my

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Anda kenal Sop Nama Saya? Ok Sop tengah mengadakan kempen Blog Review: 1 Hari 1 Blog. Rajin sungguh Tuan Sop membuat review. Salute pada Tuan SOP.

Blog review ini memang bagus dalam dunia blogging kerana dapat menambahkan lagi network dalam dunia blogging. Ya lah, tak semua pembaca blog orang lain tahu tentang blog kita kan? Tapi bila blog yang kita biasa kunjungi buat review pasti kita akan baca dan kunjung ke blog yang di review itu. Kan dah bertambah visitor dan unique visitor di situ.

Sebagai contoh blog Nor Zilla Sensei. Memang sebelum ini tidak pernah saya kunjungi, tidak pernah ada link sama ada dengan bini muda atau bini tua saya. (tak faham klik sini). Tapi bila blog beliau di review oleh Tuan Sop saya sendiri telah menyinggah ke blog Nor Zilla Sensei. Dah besar sikit kita punya network. Tambah lagi seorang kawan blog. Tak ke begitu?

Selain itu, dengan blog review juga akan dapat membantu menambahkan jumlah backlink. Apa itu backlink? Klik sini untuk lebih lanjut, Tuan OhBudu ada berkongsi. Ini juga akan membantu menaikkan blog Ranking kita kat mata si awek Alexa. Bagi orang lain saya tak tahu lah tapi bagi saya satu kepuasan kalau dapat meningkatkan dan maintance ranking Alexa.

Ok lah, saya rasa itu saja untuk kali ini. Tuan Sop, sudi-sudilah review blog saya.Saudara yang berminat untuk blog nya di review boleh lah klik sini.

Blog Review oleh SOP
Blog Review oleh SOP

Bagaimana hendak sertai blog review ini?
Ikuti syarat mudah berikut untuk sertai blog review seperti berikut:

  • Buat 1 entry bertajuk “Blog Review di blog sop.name.my
  • Masukkan banner┬áBlog Review: 1 Hari 1 Blog pada entry tersebut
  • Sertakan link entry ini pada banner atau entry
  • Tinggalkan URL entry anda di ruangan komen.

 

 

PS: Saudara sekalian sekiranya berminat untuk review blog ini adalah dipersilakan untuk turut serta dalam Giveaway Pertama Daddydee.net

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... 'Wah, dah jadi blogger sekarang?' Tegur seorang kawan
Assalamualaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Blogger sebagai kerjaya? Bolehkah kita jadikan blogger sebagai
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Apa khabar semua? Kuala Lumpur telah dilanda jerebu