Buffet Ramadhan dan Budaya Membazir

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Lama sudah tidak menulis di blog daddydee.net ini malah takaful4u.com pun agak terabai, mood menulis memang kurang sekarang ni.

Bulan tak mahu menulis tapi bagi saya lebih baik kosong dan bisu dari terpekik tanpa isi. Penulisan biarlah berisi.

Buffet Ramadhan dan Budaya Membazir

Budaya Membazir
Budaya Membazir

Semalam buat pertama kalinya dalam tahun ini saya hadir ke majlis berbuka puasa secara buffet yang dianjur oleh agensi takaful saya.

Sebenarnya memang tak bernimat lagi dengan buffet Ramadhan, sebutlah kambing golek ke, satay kambing ke, udang butter meletup ke, dah tiada apa bagi saya. Makan nasi dalam polisterin lebih nikmat jika kita menyukuri nikmatnya itu.

Tapi atas jemputan boss no 1 dalam agensi saya turutkan bukan kerana makanannya kerna makan dengan keluarga yang terbaik tapi saya tahu akan ada amanat dan nasihat berguna dari beliau. Alhamdulillah telahan saya benar. Dapat juga sedikit ilmu berguna dari boss dan kawan kawan dalam agensi dalam majlis itu.

Continue reading “Buffet Ramadhan dan Budaya Membazir”

Ni la bab yang paling tak best dalam kerja 'maintanance' pagi-pagi lagi sudah main air
Aku memang jenis malas bersenam sebenarnya, dari zaman belajar memang aku malas senaman. Sekadar sesekali
Muay Thai sekarang ini semakin mendapat liputan meluas di dunia. Kalau tengok pun TV1 pun
Untuk menjadi seorang yang cemerlang, seseorang itu perlu meletakkan harga diri yang tinggi. Dalam hidup

Sarapan Pagi yang Tak Best

Ni la bab yang paling tak best dalam kerja ‘maintanance’ pagi-pagi lagi sudah main air najis.

Apa boleh buat ini rezeki saya… Syukur Alhamdulillah.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Gambar di atas antara kes yang saya jumpa
Nampak tak naga tu? Garang tak? Nampak tak logo Espirit tu? Stapler tu bukan hadiah,
Assalamualaikum dan salam inspirasi... Ada sesiapa yang berminat untuk Lihat Persembahan Kumpulan Rabbani di Sekolah
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Saudaraku,   Perihal Buku Tajuk : Hidup Tenang Walaupun Berhutang