Kenapa Nuffnang Kedekut Dengan Saya?

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Saya telah menyertai program Nuffnang sejak mula saya aktif berblog iaitu sekitar tahun 2009 (dengan blog lama), kalau tidak silap. Saya tidak pernah lagi tukar ke advertorial lain. Nuffnang adalah program advertorial pertama yang saya sertai dan menjana hasil. Program kedua adalah 8share.

Kenapa Nuffnang Kedekut Dengan Saya?
Kenapa Nuffnang Kedekut Dengan Saya?

Walaupun telah lama dengan Nuffnang, namun saya rasa pendapatan saya dengan Nuffnang agak sedikit. CPUV memang tiada langsung lagi dari awal tahun 2013 hingga kini. Nuffnang kedekut dengan saya. Ini adalah pengakuan jujur dari saya.

Sejujurnya saya agak cemburu dengan kawan-kawan yang dapat CPUV dan sponsor post, kadang-kala bukan satu tapi dua tiga sekali gus. Tapi saya, masih tiada rezeki dengan Nuffnang dan saya percaya ada rezeki saya di tempat lain.

Kenapa Nuffnang Kedekut dengan saya?

Saya akui ini kesilapan saya yang membuatkan Nuffnang kedekut dengan saya. Antara kesilapan saya adalah:

  • Tidak dapat nak bagi komitmen untuk sertai event Nuffnang. Event last saya pergi adalah Pelancaran LG Smart TV.
  • Jarang lepak di laman Nuffnang dan tinggalkan komen di blog Nuffnang.
  • Tidak aktif bersosial dengan Nuffnang.
  • MALAS (ini punca utama)

Ini adalah antara sebab mengapa Nuffnang kedekut dengan saya. Tapi tengok orang yang aktif kat Nuffnang seperti MrJocko. Tanya beliau bagaimana kencangnya pendapatan beliau dengan Nuffnang. Ikut nasihat MrJocko : ‘Jika ada jemputan event pergilah

Kenapa saya masih setia dengan Nuffnang? Sebab dari pengalaman saya, Nuffnang tidak ada lagi masalah pembayaran jadi buat apa saya bertukar. Lagipun ‘blogging is my passion’, saya percaya selagi saya menulis dengan ikhlas akan ada rezeki yang mendatang. Innsyallah.

Jangan malas.

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Ingat lagi pada tahun 2007 semasa saya mula
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku.... Buat duit dengan Nuffnang, bukan lagi fantasi, sudah
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku Tuan Denaihati telah bermurah hati untuk memberikan satu
Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Isu Bauksit Di Kuantan kini telah menjadi isu

Menulis Untuk Menjemput Rezeki

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…..

Syukur alhamdulillah. Ada yang sudi memandang pada blog kecil daddydee.net ini. Blog yang tidak seberapa indah dari segi nama, trafik dan juga bounce rate. Tapi itulah kalau sudah tertulis rezeki itu milik kita ia akan kita miliki.

Menulis Untuk Jemput Rezeki
Menulis Untuk Jemput Rezeki

Selepas hampir setahun lebih saya menulis untuk menjemput rezeki, syukur alhamdulillah ada rezeki untuk saya. Walaupun Nuffnang agak suram dengan saya, 8share dan Ranking Alexa tetap mesra dan manja.

Sejak kebelakang ini, alhamdulillah mula ada beberapa pihak yang mula minat untuk menggunakan khidmat blogger kecil seperti saya. Ada beberapa emel yang menggembirakan hati saya menerjah masuk kebelakangan ini. Rezeki jangan ditolak, betul tak?

Percaya atau tidak itulah yang terjadi apabila kita ikhlas menulis untuk menjemput rezeki akan ada yang akan kita miliki. Yang penting berusaha untuk menulis dengan lebih baik dan terus berkongsi.

Menulis untuk menjemput rezeki yang saya cuba praktikkan alhamdulillah mula membuahkan hasil. Tidak sia-sia pelaburan untuk dapatkan ilmu dari Teknik Seo Merah Jambu dan Rahsia Penulisan Berkualiti. Sekarang ini cuba memperbaiki trafik dan bounce rate dengan dua panduan di atas.

Jika ada yang berminat untuk menggunakan khidmat saya boleh hubungi saya melalui emel. Inn sha allah akan saya respon dalam kadar segera.

Bacakan review ebook Teknik SEO Merah Jambu.

Posted from WordPress for Android

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... 'Wah, dah jadi blogger sekarang?' Tegur seorang kawan
Assalamualaikum Dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Blogger sebagai kerjaya? Bolehkah kita jadikan blogger sebagai
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Syukur Alhamdulillah, kita sudah hampir ke penghujung bulan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Kejayaan tidak mengenal siapa, tapi siapa yang mahukan

Tips Buat Duit Dengan Nuffnang

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku….

Buat duit dengan Nuffnang, bukan lagi fantasi, sudah terbukti sememangnya sudah ramai yang berjaya buat duit dengan Nuffnang. Saya pun masih lagi belajar untuk menjana wang melalui blog. Masih kurang lagi ilmu di dada.

Buat Duit dengan Nuffnang
Buat Duit dengan Nuffnang

Sedikit tips yang inginkan untuk buat duit dengan nuffnang ni adalah:

  1. Daftar dengan Nuffnang –  ini mestilah, mana-mana syarikat pengiklanan pun kita kena daftar kalau nak buat duit dari mereka.
  2. Dapatkan status Gliteratti – sila carikan
  3. Dapatkan CPUV – nak dapatkan CPUV mesti pastikan traffik ke blog anda juga tinggi.
  4. Join Event – Silalah rajinkan diri untuk menyertai event-event Nuffnang dan rajin tinggalkan comment di blog Nuffnang.

Itu saja dahulu tips yang ingin saya kongsikan buat kali ini. Saya sedang berusaha lagi untuk memantapkan trafik blog saya yang tidak seberapa ini.

Untuk Join Event, agak sukar kerana komitmen saya pada keluarga dan kerja offline saya. Dahulu sebelum Daddydee.net wujud saya selalu juga join event Nuffnang. Tapi masa itu kekangannya tidak banyak sangat kerana masa itu saya masih lagi bujang.

Kalau tidak cukup tips yang saya kongsikan. Kalian boleh membaca blog blogger top Nuffnang banyak tips buat duit dengan Nuffnang yang mereka kongsikan. Selamat mencuba.

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku...
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Mulai esok pasti ramai yang akan mula bercuti
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Minggu ini adalah minggu yang agak kelam kabut
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua Saudaraku... [caption id="" align="aligncenter" width="243"] Identity Entri ini juga

Nuffnang Blogpolis 2012 bersama Denaihati

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku

Tuan Denaihati telah bermurah hati untuk memberikan satu tiket untuk ke acara Nuffnang Blogopolis. Menarik bukan? Sesuai sangan ngan motto blog Denaihati.com iaitu Hidup untuk Memberi.

Dari entri-entri blog Tuan Denaihati banyak ilmu dan pengetahuan baru yang saya dapat. Memang banyak infomasi yang telah Tuan Denaihati kongsikan dalam blog beliau, denaihati.com. Memang salah satu blog yang hebat yang pernah saya baca dan follow selama saya berblog. Dan banyak juga yang telah Tuan Denaihati kongsikan dengan pembaca dan follower setia blog beliau seperti ilmu, duit dan pelbagai lagi. Dan kali ni sekali lagi suatu yang menarik Tuan Denaihati ingin dikongsikan.

Dapat tiket percuma ke Nuffnang Blogopolis dan meluangkan masa untuk bersama blogger hebat seperti Tuan Denaihati sememangnya suatu yang hebat dan rasanya semua blogger mahukan. Termasuklah diri saya sendiri. Kalau dapatlah, memang saya teramat sangat sudi menerimanya.

 

Apakah itu Nuffnang Blogopolis??

nuffnang blogopolis
Tiket Nuffnang Blogopolis dari Denaihati untuk dimenangi

Nuffnang Blogopolis adalah satu acara perkongsian yang sangat menarik bagi semua blogger. Event ini adalah seperti berikut :

Tarikh : 14 July 2012 (Saturday) 
Masa : 8.00am – 7.00pm 
Tempat : Ballroom, Concorde Hotel Kuala Lumpur

18 blogger ternama Malaysia dan Singapura akan berkongsi rahsia kejayaan mereka di Blogopolis. Antaranya Nara (beautifulnara.com), Kenny Sia (kennysia.com), Vivy Yusof (proudduck.com), James Yeang (friedbeef.com), Pramesh Cahndran (malaysiakini.com), Firdaus Haris (netccentric.com), Maria Elena (peliks.blogspot.com), KY (kyspeaks.com), Ernest Ng (dontlikethatbro.blogspot.com), Sue Anna Joe (bududanbelacan.blogspot.com) dan Xiaxue (xiaxue.blogspot.com).

Pelbagai tajuk yang pastinya akan menarik akan dikupas oleh Top-Top Blogger dari katagori masing-masing. Untuk maklumat lanjut leh klik sini.

 

 

 

Dan apa yang menarik lagi, bukan sekadar tiket untuk ke Nuffnang Blogopolis yang ditawarkan olen Tuan Denaihati untuk dimenangi. Tetapi masih ada lagi hadiah menarik yang ditawarkan oleh Tuan Denaihati iaitu:

  1. 1 tiket Nuffnang Blogopolis 2012.
  2. Menginap di Hotel Concorde, KL 3H2M.
  3. Buku bertajuk “Keajaiban Rezeki”
  4. T-Shirt Denaihati.

Menarik bukan? Tunggu apa lagi. Jom ramai-ramai kita mencuba nasib. Cara-caranya adalah seperti berikut.

  1. Buat satu entri paling best bertajuk “Nuffnang Blogpolis 2012 bersama Denaihati”.
  2.  Tinggalkan link entri di ruang komen dan email di contact.
  3.  Penyertaan akan ditutup pada jam 11.59 pm, 11/7/2012.
  4. Cara pemilihan pemenang akan diumumkan esok.

 

Sekian, Terima Kasih.

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku..... Syukur alhamdulillah. Ada yang sudi memandang pada blog
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku.... Buat duit dengan Nuffnang, bukan lagi fantasi, sudah
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi.... Senarai peserta bagi Giveaways Pertama Daddydee.net adalah : keretahitam jebengotai budakfelda