Tahniah Datuk Lee Chong Wei

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku…

Sebentar tadi pada jam 8.00malam, telah berlangsungnya satu perlawanan yang dinantikan oleh semua peminat sukan badminton seluruh dunia, iaitu perlawanan akhir Badminton Perseorangan Lelaki (Men’s Single) Olympic London 2012 antara Datuk Lee Chong Wei melawan Lin Dan.

lee chong wei
Datuk Lee Chong Wei tetap kebanggan kami rakyat Malaysia.

Seperti yang diketahui umum bahawa Lin Dan dan Datuk Lee Chong Wei sememangnya musuh tradisi dalam gelanggan Badminton. Kali ini, Lin Dan sekali lagi menang keatas Datuk Lee Chong Wei selepas Olympic Beijing yang lalu.

Datuk Lee Chong Wei telah menang pada set pertama dengan 21-15, namun terpaksa akur dengan kekalahan pada set kedua iaitu 10-21 dan 19-21.

Dalam perlawanan tadi, boleh lihat kehebatan kedua-dua pemain hebat ini mempertontonkan skill masing-masing. Set pertama menyebelahi Datuk Lee Chong Wei. Namun di set kedua, sedikit mengecewakan apabila terdapat beberapa kesilapan sama yang berulang. Namun Datuk Lee Chong Wei cuba bangkit pada set ketiga, tetapi gagal, terpaksa akur pada Lin Dan dengan perbezaan 2 mata. Tetapi secara keseluruhannya, satu persembahan yang cukup mantap telah dipertontonkan oleh Datuk Lee Chong Wei.

Keputusan Final Badminton Men’s Single Olympic 2012

Lee Chong Wei vs Lin Dan (21-15, 10-21, 19-21)

Apapun bagi saya, satu persembahan yang cukup hebat telah dipertontonkan oleh Datuk Lee Chong Wei. Saya rasa semua atlet Malaysia patut mencontohi semangat kesukanan dan semangat melawan yang ada pada Datuk Lee Chong Wei. 

Sekali lagi, tahniah buat Datuk Lee Chong Wei yang telah menghadiahkan Malaysia pingat perak.

Natalia Partyka Natalia Partyka is one of the athlete in Olympic London 2012,
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua Saudaraku... Sebentar tadi telah berlangsungnya perlawanan separuh akhir Badminton
Assalamualaikum dan salam Inspirasi buat semua saudaraku... Arsenal English Premier League (EPL) sudah
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua Saudaraku.... Mana Satu Harus Di

Rezeki di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum dan Salam Ispirasi buat Semua…

Syukur. Syukur Alhamdulillah. Dengan nikmat dan kurnianya masih lagi mampu menggerakkan tulang empat kerat dan masih mampu menghirup udara segar di pagi ini. Suatu nikmat yang tidak tenghingga kerana usia kita masih ada hari ini.

Bulan Ramadhan kali ini juga amat bermakna bagi saya. Syukur yang amat sangat.

Menang Giveaway JebengOtai

Keputusan telah 5hari diumumkan iaitu 1Ogos lepas. Dan ini keputusan penuhnya :

Senarai Penuh Pemenang Giveaway JebengOtai

Alhamdulillah buat pertama kalinya menang tempat pertama tu. Rasa seperti menang pingat emas olympic pun ada. Heheheh…

Jawabnya Raya tahun ni boleh lah bergaya sakan dengan baju M7. Biar jeles budak sekampung. Walaupun, saya bukanlah drifter ataupun racer saya juga peminat sukan permotoran, jadi kira boleh la tu kan untuk bergaya dengan T-Shirt M7 yang dimenangi nanti.

Selain itu, dapat juga satu pakej Deluxe Hosting Serverfreak, yang ni memang buat saya blur sangat. Blog daddydee.net ni pun baru saja nak bernafas. Sekrang ni dah dapat lagi satu hosting baru. Wah….sakan ni. Tambah lagi satu bini la lepas ni, jadi bini no 3, harap bini paling tua tidak merajuk. Kepada mam besar juga jangan lah merajuk kalau laki mu lepas ini busy berblogging. Heheheeh…

Sudah rezeki. Rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari. Sekarang ini tengah memikirkan apakah domain yang mahu digunakan dan apakah niche yang nak ditekankan dalam blog baru itu nanti. Mungkin juga akan gunakan domain asal yang dirancang untuk daddydee.net iaitu haiqal.net. Mungkin….Dan Insyallah blog baru akan saya hadiahkan buat Isteri yang tersayang. Kasi Isteri tersayang surprise melalui blog. Ok tak??

Apapun terima kasih saya ucapkan buat JebengOtai dan semua penaja iaitu Earncent.comSjiehanPuan BeeNurmisnan,KartikelAkhiyyBudak FeldaCik TomHati PuteraShaharil,PapaMifzBumilangkawi.com dan Langkawihomestay.net

 

 Giveaway Pertama dari Daddydee.net

Saya juga telah membuat satu giveaway. Walaupun hadiahnya tidaklah segempak Giveaway dari JebengOtai dan Contest Seo Eyriqazz vs Denaihati, saya harapkan akan ada yang sudi untuk menyertainya.

Syarat utamanya adalah membuat satu entri review ringkas tentang blog daddydee.net. Review yang ringkas dan membina kalau boleh. Bukan pujian saja, saudara juga boleh mengkritik. Review tidak bermakna pujian akan mendapat markah tambah dan krtitikan akan ditolak markah. Tidak sama sekali. Keduanya akan saya nilai sebaiknya.

Tujuan utama saya membuat Giveaway ini tidak lain tidak bukan iaitu untuk meningkatkan lagi kualiti blog saya dan menambahkan lagi ilmu berblogging. Selain dari menambah kenalan alam maya juga.

 

Sekian terima kasih.

 

PS: Menunggu mam besar untuk ke Chow Kit.

 

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku..... Syukur alhamdulillah. Ada yang sudi memandang pada blog
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku.... Hak kita tapi bukan milik kita? Apakah itu?
Nampak tak naga tu? Garang tak? Nampak tak logo Espirit tu? Stapler tu bukan hadiah,