Servis Aircond Kereta Berbaloi Di Petaling Jaya… Kos repair aircond memang menangis.

Jujur je aku mengaku memang aku buta pasal ilmu kereta, terutama bab dalam bahagian enjin. Even daily jobs aku adalah berurusan dengan maintanance dan teknikal, aku tetap buta perihal pasal mekanikal terutama kereta. Motosikal aku berani lagi godek dan tibai. Hahaha…

Kos Repair Aircond Memang Menangis

Memang sebelum ni ramai yang cakap kos repair aircond menangis, boleh dikatakan antara part yang mahal.

Hal ni aku tak boleh nafikan. Yup, memang betul dan tepat. Terutama bila dah kena. Hahaha…

Sistem Aircond Kereta
Sistem Aircond Kereta

Tapi walaupun kos repair aircond memang menangis, ianya bukan salah aircond, bukan salah kilang kereta, bukan salah pomen kereta tapi salah aku sendiri yang guna kereta tak reti jaga. Aku memang jaga bab minyak enjin, minyak gearbox, tayar dan brake. Tapi bab aircond memang out.

So, salah aku. 9 tahun aku pakai kereta tak pernah aku lakukan servis aircond secara berkala selain dari cek gas aircond dan tambah.

Continue reading “Servis Aircond Kereta Berbaloi Di Petaling Jaya… Kos repair aircond memang menangis.”

Kalau dilihat rakyat Malaysia semakin ramai yang suka melancong, tak kiralah dalam atau luar negara.
Aku memang jenis malas bersenam sebenarnya, dari zaman belajar memang aku malas senaman. Sekadar sesekali
Muay Thai sekarang ini semakin mendapat liputan meluas di dunia. Kalau tengok pun TV1 pun
Untuk menjadi seorang yang cemerlang, seseorang itu perlu meletakkan harga diri yang tinggi. Dalam hidup