Servis Aircond Kereta Berbaloi Di Petaling Jaya… Kos repair aircond memang menangis.

Jujur je aku mengaku memang aku buta pasal ilmu kereta, terutama bab dalam bahagian enjin. Even daily jobs aku adalah berurusan dengan maintanance dan teknikal, aku tetap buta perihal pasal mekanikal terutama kereta. Motosikal aku berani lagi godek dan tibai. Hahaha…

Kos Repair Aircond Memang Menangis

Memang sebelum ni ramai yang cakap kos repair aircond menangis, boleh dikatakan antara part yang mahal.

Hal ni aku tak boleh nafikan. Yup, memang betul dan tepat. Terutama bila dah kena. Hahaha…

Sistem Aircond Kereta
Sistem Aircond Kereta

Tapi walaupun kos repair aircond memang menangis, ianya bukan salah aircond, bukan salah kilang kereta, bukan salah pomen kereta tapi salah aku sendiri yang guna kereta tak reti jaga. Aku memang jaga bab minyak enjin, minyak gearbox, tayar dan brake. Tapi bab aircond memang out.

So, salah aku. 9 tahun aku pakai kereta tak pernah aku lakukan servis aircond secara berkala selain dari cek gas aircond dan tambah.

Continue reading “Servis Aircond Kereta Berbaloi Di Petaling Jaya… Kos repair aircond memang menangis.”

Aku bukan lah pakar dalam bab pemakanan dan kesihatan. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan
Ramai yang tanya 'Apa kau buat boleh kurus camni?'. Jawapan aku mudah saja 'Nekad'. Pendek
Kalau dilihat rakyat Malaysia semakin ramai yang suka melancong, tak kiralah dalam atau luar negara.