Metallica Live In Malaysia : Bila Metallica Turun Kampung

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku….

Metallica adalah band kegemaran saya, dari remaja sampai sekarang saya masih lagi mengikuti band ini. Ulikan suara James Hetfield, petikan gitar Kirk Hemmett, paluan drum Lars Ulrich dan petikan bass Jason Newsted sudah sebati dengan telinga saya. Saya lebih suka petikan bass Jason Newsted berbanding Rober Trujillo. Metallica live in Malaysia pasti peluang yang saya tunggu.

Metallica Live In Malaysia
Metallica Live In Malaysia

Zaman sekolah dulu, lagu Unforgiven dan Nothing Else Matter memang menjadi siulan wajib. Petikan gitar dan nyanyian wajib semasa persembahan akhir tahun.

Metallica live in Malaysia memang saya dah lama sangat tunggu, jadi bila mereka datang memang saya akan datang melawat. Itu janji saya.

Saya tidak kira apa wife saya kata saya akan tetap terus keputusan saya untuk pergi ke konsert Metallica live in Malaysia di Stadium Merdeka.

Pada 21 Ogos malam, saya akan pergi ke Stadium Merdeka. Dengan sarung jeans skinny, t-shirt hitam Pearl Jam dan kasut Converse hitam saya akan melangkah keluar dari rumah. Set persalinan hitam yang bapa segala metal akan saya sarung.

Melangkah dengan penuh gaya. Mengulang kembali nostalgia yang saya buat ketika pergi ke gigs skinhead beberapa tahun lalu semasa zaman muda remaja. Kini saya ulang untuk Metallica.

‘Ulrich tunggu aku datang!!!’ Keluar kata-kata dari mulut saya.

‘Abang!!!! PTPTN’ tetiba isteri saya menyambung. Owh, isteri saya ingatkan pasal pakcik PTPTN pula. Memang spoil habis. Jadi terpaksalah lupakan niat asal, duit nak belanja untuk tiket Metallica gunakan duit untuk bayar PTPTN.

Ya baik, maaf Metallica. Saya terpaksa lupakan kamu. Bukan takut bini tapi sayang bini.

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Ahmadfaizal.com pasti ramai yang kurang arif dan kenal
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Sedih dan kecewa dengan kekalahan pasukan Harimau Malaya
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua saudaraku... Tahniah, Tahniah, Tahniah. Tahniah buat pasukan Harimau Malaya.
Assalamulaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Sekarang ini masih ramai yang menilai dari warna

Ahmadfaizal.com – supercomel tidak terkalah

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Ahmadfaizal.com pasti ramai yang kurang arif dan kenal dengar brader otai ini, tapi kalau disebut Tuan Titan atau earncent pasti ramai yang mengenalinya. Seorang blogger yang salama ini cukup terkenal dengan cendol tidak terkalah. Tapi ini lain pula ceritanya sebab ini adalah mengenai blog sisi lain beliau iaitu ahmadfaizal.com.

Contest Review Tak Terkalah
Contest Review Tak Terkalah

Saya sebenarnya tidak tahu apa nak diampu, nak dibodek, nak dikipas atau diaircond dengan Tuan punya blog Ahmadfaizal.com ini agar saya jadi pemenang Contest Review Tak Terkalah beliau. Saya tidak pandai mereview blog orang lain sebab blog sendiri pun saya masih tidak khatam untuk mereviewnya.

Tapi sebab syaratnya memerlukan saya membuat entri ini maka saya buatkan juga lah untuk memenuhi peraturan Contest Review Tak Terkalah ini. Jap saya bacakan mentera jampi serapah sekepundek scrapers sekejap agar tuan rumah nampak saya sebagai pemenang.

Blog ahmadfaizal.com yang supercomel
Blog ahmadfaizal.com yang supercomel

Blog ahmadfaizal.com ini lebih kurang saja dengan blog earncent bagi sayalah, cuma masih ada bezanya. Gaya bahasa dan pendekatan yang tuan tanah kedua-dua blog ini gunakan adalah sama. Gaya bahasa pasar stail rocker jambu ala-ala Rimba Bara dalam Rock beli ikan termenung di pasar tani Gua Musang. Kekadang gaya gothic rock pun ada saya tengok. Hahaha. Gaya bahasa yang bersahaja yang pasti mesra di mata pembaca.

Pedas, ya kekadang ada juga pedas blog ahmadfaizal.com ini. Biasalah pedas sesekali, lepas pedas pekena sejuk pula, ais cendol. Pasti layan. Kekadang boleh buat pembaca kena penyakit semput sebab gelak sorang-sorang.

Layout blog rasanya saya tak perlu nak komen. Blogger otai macam beliau memang biasa menggunakan layout yang simple tapi menggoda bagai Megan Fox baru keluar dari mulut Megatron. Memang ayu habis dan tangkap leleh.

Bab ranking alexa, saya rasa tak payah saya ulas panjang sangat. Blogger hebat macam Tuan Titan yang sudah hustler dalam bab SEO ni pastinya mempunyai ranking alexa yang padu. Rankin dunia #89,426 dan Ranking Malaysia #326 ketika entri blog ini di taip. Sifu Titan kasi perturun ilmu sikit, boleh ke?

Saya sudah tidak tahu apa lagi nak dikipas Tuan Ahmadfaizal.com yang supercomel lagi. Jadi saya stop di sini dulu buat hari ini. Cukup sampai sini.

Contest Review Tak Terkalah ini dianjurkan oleh Ahmad Faizal dan Earncent.com dan ditaja bersama oleh RahsiaDuitFreeIlaZainalBlackrosehunter, dan Nuristimewa

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Hari ini saya nak kongsikan review ebook Teknik
Asalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua Saudaraku... Telah lama saya berfikir untuk adakan satu giveaway.