Tergoda Dengan Keseksian Nya

Assalamulaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku….

Orang tua selalu cakap kalau dah cinta kentut pun wangi, cakap apa pun tak peduli. Orang tua selalu cakap bila dah suka cuka getah pun kata manis. Hebat hebat penangan bila dah angau bukan. Serius ini memang buat saya angau.

Angau zaman bercinta dulu pun tidak sehebat ini. Dulu zaman bujang pun tak begini, tengok awek seksi pun tak tergoda begini. Tak pernah lagi tengok awek, saya tergoda dengan keseksian nya. Tapi sekarang memang tak boleh, tambah yang satu ni memang kalau terlebih seksi hati mudah terpikat.

Kalau mampu memang saya dah ambil dah untuk dijadikan bini no-2,  fuh pasti hidup ini lebih indah. Tiap tiap hari akan saya belai dia dengan penuh kasih sayang. Bangun je pagi akan saya mandikan dia. Malam akan kita berasmara dana, kalau malam Jumaat jangan ceritalah itukan malam sunat.

Saya sudah terpikat sudah tergoda dengan keseksian nya, tahap angau tak sudah dah ni. Memang jadi impian untuk pinang dia untuk bersama saya dalam hidup ini. Pilihan pertama tetap Ducati Monster dan yang terbaru berjaya membuat saya tergoda dengan keseksiannya adalah Yamaha MT-07. Fuhhhhh…Bikin cair hati dan perasaan.

Tergoda Dengan Keseksian Nya
Yamaha MT-07

Tips Blogging : Bina Identiti dan Cari Kelainan

Assalamualaikum dah salam inspirasi buat semua saudaraku…

Bina Identiti Blog dan Cari Kelainan
Bina Identiti Blog dan Cari Kelainan

Sekarang ini makin ramai blogger baru yang muncul setiap hari tidak kira menggunakan self hosted atau host percuma. Ada terbaca dalam keratan akhbar di facebook menyatakan bahawa ‘20,000 blog baru muncul setiap hari‘. Banyak bukan 20,000 blog untuk satu hari. Masing masing berlumba untuk jadi yang terbaik. Salah satu cara untuk jadi yang terbaik adalah bina identiti dan cari kelainan.

Saya tidak tahu apakah punca sebenar menjadikan ramai yang berminat untuk jadi blogger tapi saya rasa ianya adalah sebab DUIT. Tidak ramai yang menulis blog sebagai hobi atau untuk mendidik. Sebab itu ramai juga kita lihat makin ramai blogger yang makin susut sehari ke sehari. Mereka mula bosan apabila matlamat tidak tercapai.

Ramai juga blogger hari ini muncul dengan cara copy paste, ini satu aktiviti tidak sihat. Saya juga tidak sarankan blogger untuk jadi surat khabar, setiap berita dalam akhbar mereka tampalkan. Blog sebegini memang mempunyai trafik tinggi kerana mereka memainkan isu panas tapi olahlah sedikit dan cuba buat ayat sendiri, itu sebaiknya cam Blogger Hebat Ini, kan lagi sedap kita baca.

Memang semakin ramai blogger di luar sana. Makin ramai pesaing untuk mengejar kedudukan untuk mendapat ranking Alexa terbaik, 1st page Google search, dan tempat pertama dalam satu niche. Pasti bukan senang tapi bukan susah dan nyata tidak mustahil.

Ingat lagi apabila mula membina blog saya banyak mencari Tips Blogging dalam internet dan masa itu kebanyakan blog adalah dalam bahasa English, tips yang sama temui kebanyakan satu saja untuk blog, NICHE. Ya niche niche dan niche. Pentingnya niche blog adalah amat penting. Tapi sukar untuk bina blog ber’niche’ bagi saya kecuali kita benar benar pakar dalam bidang tersebut contoh eizil.

Identiti Blog: Siapa kita?
Identiti Blog: Siapa kita?

Blog daddydee.net juga saya sudah tidak pasti Niche nya. Cuma apa yang saya lakukan adalah cuba untuk bina identiti dan cari kelainan dengan penulisan blog. Saya bukan blogger hebat hanya blogger amatur yang sedang bina identiti blog. Apa yang saya lakukan adalah memastikan setiap entri yang saya post adalah segar dan idea saya sendiri. Sukar memang sukar tiada benda senang dalam dunia ini.

Sebenarnya, bina identiti dan cari kelainan ini kita bukan saja perlu praktik dalam dunia blog tapi juga dunia offline, dalam kehidupan sebenar ianya juga perlu. We need to be different to be better than others.

Posted from WordPress for Android