Bersenam Di Bulan Puasa Mencergaskan Diri Dan Mudah Untuk Kurus

Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan lemah sebab seharian menahan diri dari makan minum, bila bersenam badan berpeluh dan dahaga kan? Betul tak?

Bersenam di bulan Puasa?
Bersenam di bulan Puasa?

Tapi bila ingat zaman kita kanak-kanak dulu, bulan puasa ke tak selamba je kita duk berlari di tengah padang baik main bola sepak mahupun bola selipar. Bola selipar tu saya lah. Budak kampung tu lah mainan saya.

Kalau zaman kanak-kanak dulu kita boleh lakukan, sekarang pun kita boleh lakukan. Kalau dulu nak berlari dua jam kat padang selamba je, mungkin sekarang ini cukuplah buat 30 minit saja.

Continue reading “Bersenam Di Bulan Puasa Mencergaskan Diri Dan Mudah Untuk Kurus”

Dulu aku rasakan memang sukar untuk turun berat badan. Selera makan aku pun memang lain
Dari dulu memang aku suka kan 'martial art', boleh kata dari kecil dari umur aku
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Bila tiba hari raya pasti jejaka-jejaka idaman Malaya
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Ramadhan mendekat, kurang dari 24jam kita akan mula

Turun 4kg Dalam Masa 2 Minggu Ini Yang Aku Amalkan…

Dulu aku rasakan memang sukar untuk turun berat badan. Selera makan aku pun memang lain macam beb. Pantang jumpa yang sedap aku akan sapu habis. Hahahaha…

Rancang dan Buat
Rancang dan Buat

Dulu aku aktif dalam gym, hari-hari angkat besi dumbell dan lakukan rutin. Berat badan aku berkembang dari 82kg ke 88kg. Tapi otot aku makin padat dan staminat agak ok.

Turun 4kg Dalam Masa 2 Minggu Ini Yang Aku Amalkan…

Sejak akhir bulan Januari 2018 aku kembali aktif ke gym, kali ini bukan gym besi aku pilih muay thai gym. Aku sertai keluarga Pejuang Muay Thai di Senawang, Negeri Sembilan.

Continue reading “Turun 4kg Dalam Masa 2 Minggu Ini Yang Aku Amalkan…”

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua... Alhamdulillah sudah sampai kita ke separuh Ramadhan kita lalui,
Dari dulu memang aku suka kan 'martial art', boleh kata dari kecil dari umur aku
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Bila tiba hari raya pasti jejaka-jejaka idaman Malaya
Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Ramadhan mendekat, kurang dari 24jam kita akan mula

Jangan Takut Jadi Pelik… Be Different.

Dari dulu memang aku suka kan ‘martial art’, boleh kata dari kecil dari umur aku 7 tahun. Semua bermula dari movie, bila tengok movie Rombo, Snake In Eagle Shadow, Keris Hitam Bersepuh Emas, Satria Baja Hitam dan lain lain.

Aku cakap pada diri aku pada masa itu ‘Aku perlu pandai berlawan untuk lindung orang yang aku sayang’.

Aku juga kagum dengan senjata. Walaupun aku tak collect senjata tapi aku minat senjata, terutama kerambit.

Tapi apa kan daya keadaan ekonomi keluarga aku tak mengizinkan. Bukan ingin mengeluh nasib tapi aku syukur kerana semua itu mengajar aku.

Continue reading “Jangan Takut Jadi Pelik… Be Different.”

Bulan puasa ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam. Lagipun mereka katakan badan lemau dan
Dulu aku rasakan memang sukar untuk turun berat badan. Selera makan aku pun memang lain
Sebelum ini banyak saya melakukan pembelian atas talian baik dari dalam Malaysia dan juga luar
Bila aku melihat remaja sekeliling aku hari ini aku rasa aku semakin tua. Semakin dunia