Kerja Mudah Gaji Lumayan

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Teringat pada zaman muda mudi dulu masa bujang terang tantang, gerak gaya ligat cam gasing. Memang kerja pun tak pernah melekat satu tempat. Pindah sana sini cam kaum nomad sudah. Pantang tak puas hati terus cari kerja lain. Satu hari saya melepak bersama seorang kawan lama di Damansara. Sambil makan mee goreng dan nescafe tarik sambil layan game bola sepak Manchester United lawan Chelsea.

Kerja mudah gaji lumayan
Kerja mudah gaji lumayan

Kerja Mudah Gaji Lumayan

‘Rasa nak cari kerja lain la. Dah tak tahan dah kerja tempat sekarang ni’ saya meluahkan perasaan pada kawan saya.

‘Kenapa nak tukar kerja pula? Kau dah kenapa?’ Tanya kawan saya nak kan kepastian.

‘Saja nak tukar angin la. Kau ada lubang baik ke?’

‘Ada. Tapi hati kena kering la. Kerja mudah gaji lumayan.’

Kerja mudah gaji lumayan satu quote yang cukup menarik bagi saya. Ya lah dalam dunia ini mana ada kerja mudah gaji lumayan. Yang banyaknya kerja cam macai gaji ciput saja.

‘Kau jangan main main. Mana ada kerja mudah gaji lumayan. Aku serius ni.’

‘Betul la. Aku tengok kau memang dah ada gaya. Muka dah bengis. Garang pun dah ada.’ Terang kawan saya bersungguh-sungguh

‘Aik…. muka aku je kau tengok. Tak perlu ada ijazah ke sijil ke.’ Tanya saya lagi.

‘Tak perlu semua itu. Itu semua dunia’

‘Main-main pula kau ni. Kerja apa kau cakap ni.’

Kerja Mudah Gaji Lumayan - Nak kena cincang tak?
Kerja Mudah Gaji Lumayan – Nak kena cincang tak?

‘Pembunuh upahan. Kau mahu ke?’

Ya malam itu memang saya nak je bunuh kawan saya buat sate. Tengah saya serius nak mencari kerja boleh dia mempermainkan hati dan perasaan saya ini. Oh sahabat sampai hati kamu.

Benar kah ke kerja sebagai pembunuh upahan itu kerja mudah gaji lumayan? Betul ke? Saya tak rasa kerja mencabut nyawa orang lain itu kerja yang mudah. Betul tak? Saya tak sampai hati untuk bunuh orang.

Nak kerja mudah gaji lumayan jom cuba ini.

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku... Minggu lepas situasi saya agak kelam kabut, keadaan
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua... Perlukan modal besar atau modal kecil yang diperlukan untuk
Seminar Duit Pantas oleh Jootawan.com pasti suatu yang ditunggu oleh semua. Siapakah jootawan.com? Jootawan adalah

Memburu Impian

Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat semua saudaraku…

Minggu lepas situasi saya agak kelam kabut, keadaan kesihatan mak mertua yang tidak begitu baik membuatkan masa untuk online saya agak terganggu. Daddydee.net telah terbiar pada minggu lepas demi menguruskan keluarga, aktiviti blogwalking saya juga terganggu akibatnya trafik blog agak merudum pada minggu lepas. Inshaallah minggu ini saya akan terus memburu impian, kembali berusaha.

Memburu Impian - Kejar cita-cita anda
Memburu Impian – Kejar cita-cita anda

Itu lumrah kehidupan, ada saja halangan datang menduga kita untuk menguji tahap kesabaran kita menghadapi dugaan dari Allah swt. Bagi saya itu semua tidak menghalang saya untuk memburu impian saya untuk berjaya dalam dunia online dan offline.

Sebulan dalam 2013 telah berlalu, kini bulan Februari sudah menjelma, bagaimana pencapaian saudara saudari ku sekalian sehingga kini? Sudah berapa peratus azam 2013 sudah tertunai? Apakah langkah seterusnya saudara saudari sekalian dalam memburu impian?

Dalam dunia online, saya masih lagi berusaha untuk menjenamakan blog Daddydee.net ini dengan acuan saya. Saya cuba menjenamakan dengan gaya penulisan gaya bahasa Melayu yang kelihatan agak formal. Tagline blog belum lagi saya gunakan, Inshaallah akan saya umumkan kemudian apabila header baru saya sudah siap. Memburu impian saya dalam dunia online untuk mejadi 10 blogger terbaik Malaysia masih banyak yang perlu saya lakukan. Kalian bagaimana?

Dalam dunia offline, bulan Februari akan bermula satu kesibukan bagi saya dalam memburu impian. Banyak yang akan saya lakukan bermula Ferbruari, kembali bergelar sebagai seorang pelajar sudah satu kejutan bagi saya. Setelah sekian lama meninggalkan dunia pengajian, kini saya kembali untuk belajar. Saya memohon ke hadrat ilahi agar saya dipermudahkan menerima ilmu.

Dalam dunia pekerjaan pula, banyak lagi yang perlu saya lakukan. Banyak lagi ilmu yang perlu saya tuntut untuk memantapkan pekerjaan saya. Bagi saya ilmu dan pengalaman adalah ubat terbaik untuk berjaya dalam pekerjaaan. Sebagai, penasihat unit amanah dan juga seorang pekerja senggaraan, masih banyak ilmu yang saya perlukan.

Video Memburu Impian, salah satu lagu kegemaran saya.

Dalam memburu impian, jangan pernah mengalah. Tidak kira berapa kali kita jatuh tersungkur itu tidak penting, yang penting adalah bagaimanakah kita bangun kembali untuk memburu impian. Ingat, usaha tangga jaya.

Saya mendoakan agar impian kita semua akan tercapai. Selamat berusaha dan berjaya saudaraku semua.

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Teringat pada zaman muda mudi dulu masa bujang
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saya mula membuat blog pada tahun 2007 dengan
Assalaamualaikum dan Salam Syawal buat semua saudaraku sekalian... denaihati.com Denahati.com satu