Jangan Pilih YES Broadband

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku…

Saya adalah pengguna YES Broadband hampir setahun 3 bulan saya menggunakan YES. Nasihat saya jangan pilih YES Broadband dan jangan masuk dalam jerat mereka.

Jangan Pilih YES Broadband
Jangan Pilih YES Broadband

Selama setahun saya boleh katakan servis mereka terbaik tapi apabila selepas setahun saya ditawarkan penambahan quota dari 1.5Gb kepada 3.0Gb. Quota dua kali ganda tapi cepat saja habis walaupun cara penggunaan saya sama saja. Bila cecah quota capaian internet memang amat slow. Untuk pengetahuan saya tiada layari youtube dan juga download. Malah update aplikasi komputer juga saya gunakan WIFI percuma.

Tadi saya telah berhajat untuk menamatkan akaun YES saya. Apa yang mengejutkan saya adalah saya tidak dibenarkan mematikan akaun kerana saya masih lagi dalam kontrak. Dan untuk menamatkan juga saya bukan saja perlu membayar denda penamatan tapi juga bayaran nilai baki kontrak. Baki kontrak saya adalah 10 bulan saya perlu membayar RM48 x 10 bulan = RM480. RM480 perlu ditambah dengan caj penamatan. Bayangkan berapa nilai perlu dibayar?

Saya perhatikan dalam klausa tiada term itu dinyatakan tapi dilaksanakan. Saya pernah dahulu menamatkan awal khidmat internet Maxis tapi saya hanya dikenakan caj denda penamatan awal saja. Tidak perlu membayar baki kontrak. YES memang cekik darah.

Apa yang lebih mengejutkan lagi adalah no ic yang digunakan adalah bukan no ic saya. No ic orang lain diguna pakai oleh kakitangan YES untuk mendaftar akaun saya. Saya baru tahu tadi mereka menyatakan hal ini dilakukan kerana mereka mahukan sales.  Perbuatan ini memang saya tidak boleh terima dan saya akan membuat laporan polis dan SKMM isu ini.

Bagi saya apa yang dilakukan oleh Pihak YES memang tidak beretika, no ic orang lain diguna pakai untuk akaun saya. Memang suatu yang tidak dapat saya terima.

Bagi yang sedang menimbang untuk mengambil broadband nasihat saya lupakan YES dalam senarai pendek saudara. Jangan jadi mangsa seperti saya.

Posted from WordPress for Android

Assaalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku... Saya sudah menjadi pelanggan YES internet hampir setahun
Satu ketika dulu di bengkel M ‘Bang, abang punya arm ni lari sikit. Alignment dah
Kali ini berkesempatan untuk menonton Justice League dengan wife dan anak-anak. Ikutkan kehendak abang Haiqal
Sekarang ni aku tengok banyak yang berkongsi status dan juga gambar kegembiraan mereka di media

YES Internet selepas setahun

Assaalamualaikum dan Salam Inspirasi Buat Semua Saudaraku…

Saya sudah menjadi pelanggan YES internet hampir setahun sudah. Setakat ini saya amat      berpuas hati dengan servis YES internet, walaupun 1.5 GB quota memang kecil bagi saya tapi cukuplah untuk saya melakukan kerja, blogging dan mencari bahan untuk assignment. Tonton ataupun Youtube menjadi pantang larang apatah lagi download kerana ia akan mempercepatkan proses hakisan quota YES internet saya.

Kelajuan YES internet sebelum mencecah quota yang ditetapkan memang amat memuaskan bagi saya. Apabila quota bulanan sudah cukup aktiviti surfing internet masih lagi boleh dilakukan tapi dengan kelajuan yang dikurangkan. Masa ini memang kadang kala saya pun menyumpah seranah juga kalau nak buka blog pun lama. Hehehe

Apapun, saya tetap puji YES Internet punya servis. Hari itu, dongle saya bermasalah iaitu tiada power. Jadi saya ke kiosk YES internet tapi mereka meminta saya ke service center di KL Sentral ataupun Lot 10.

Doggle saya yang kelihangan power
Yes Internet – Dongle saya yang kelihangan power

Saya memilih untuk ke Lot 10 memandangkan ianya lebih dekat dengan pejabat saya dan lebih mudah saya nak parking superbike 135 saya itu. Walaupun saya sebenarnya sudah lupa mana satu Lot 10, saya tetap redah saja. Landmark saya Low Yat Plaza kerana itu saja yang saya biasa pergi.

Yes Internet service center
Yes Internet service center – Rupa bentuk kaunter YES

Sampai di YES Internet Service Center ada beberapa pelanggan sedang menunggu giliran semuanya pun ada masalah hampir sama iaitu dengan device masing-masing. Ambil nombor giliran sementara menunggu giliran saya tiba.

Sampai saja giliran saya, saya memberitahu yang dongle saya sudah bermasalah, mereka hanya melakukan rutin check dan meminta saya mengisi satu borang. Dongle lama saya diambil dan diganti dengan dongle Yes Internet yang baru. Sekarang ini aktiviti blogging saya masih boleh diteruskan.

YES Internet
YES Internet
YES Internet
YES Internet – Papan iklan YES yang bergantungan di Lot 10

Selepas hampir setahun bersama YES Internet, saya amat berpuas hati dengan servis mereka kecuali quota yang agak kecil. Sekarang ini, memikirkan samaada untuk terus setia bersama YES Internet atau beralih kepada UniFI bagi memudahkan family saya pun surfing bersama dengan quato yang lebih besar. Fikir-fikir.

Assalamualaikum dan salam inspirasi buat semua saudaraku... Saya adalah pengguna YES Broadband hampir setahun 3
Assalamualaikum dan Salam Inspirasi buat Semua Saudaraku... Hari Jumaat menjelma lagi, hari yang sememangnya ditunggu
Assalamualaikum and best wishes to all My Pals. I'm addicted. Yes, I'm already addicted. Don't